Închide meniul
UPDATE

Toate reacţiile de după derby-ul FCSB – CFR Cluj, din Ghencea! Ardelenii acuză o viciere de rezultat. Chiricheş, anunţ euforic!

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 august 2023, 0:15 / Actualizat: 8 noiembrie 2023, 16:45

Reclamă
Toate reacţiile de după derby-ul FCSB – CFR Cluj, din Ghencea! Ardelenii acuză o viciere de rezultat. Chiricheş, anunţ euforic!

Toate reacţiile de după derby-ul FCSB - CFR Cluj, din Ghencea

Fanii FCSB-ului au umplut tribunele Stadionului Steaua / AntenaSport

Avem toate reacţiile de după derby-ul FCSB – CFR Cluj, scor 1-0, din Ghencea. Confruntarea din etapa a 4-a a Ligii 1 a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. În joc a fost primul loc!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB a revenit cu o victorie, după opt ani, în Ghencea. Fanii vicecampioanei României au luat cu asalt Stadionul Steaua şi au stabilit un nou record de audienţă. 28.519 de oameni au fost prezenţi în tribunele arenei. Andrea Compagno, intrat după pauză, a declanşat nebunia în minutul 67. Italianul a scos un penalty, pe care tot el l-a transformat în gol.

Toate reacţiile de după derby-ul FCSB – CFR Cluj 1-0, din Ghencea!

Update 00:20: Vlad Chiricheş le-a mulţumit celor 28 de mii de fani care au venit pe Ghencea la derby-ul cu CFR Cluj. „Chiri” a spus că echipa sa merita să câştige şi a făcut un anunţ euforic! Vrea ca toate meciurile FCSB-ului să se joace în Ghencea.

În primul rând aş vrea să le mulţumesc tuturor celor prezenţi la stadion, au făcut o atmosferă incredibilă şi ne-am simţit ca acasă. Cred că a fost un eveniment frumos şi unde nu trebuia să lipseşti.

E un stadion nou, poate şi-a pierdut un pic din spiritul de altă dată. Dar e un stadion frumos, unde m-am simţit bine şi sperăm să mai avem ocazia să jucăm aici.

Reclamă

Eu cred că am controlat jocul şi ca posesie, şi ca momente de poartă. Da, au avut şi ei ocazii dar din ce am simţit eu pe teren nimic extraordinar. Azi am jucat 90 de minute şi e clar o îmbunătăţire, vin după 2 luni în care nu am jucat. E bine că încep să prind ritm, să joc mai mult şi asta mă ajută.

Acum mă simt bine, e clar că am nevoie de timp să mă recuperez şi sper să prind mult mai mult ritm, să mă simt mai bine cu colegii şi să joc în fiecare meci.

E un început foarte bun, noi ne dorim foarte mult să continuăm aşa. Avem încredere, avem plăcerea asta de a juca şi atunci când câştigi asta îţi dă moral.

Reclamă 4 / 0/3

Chiar am văzut ceva imagini cu Nordsjaelland, sunt o echipă bună, au posesie, sunt agresivi, sperăm să găsim un plan foarte bun de joc şi să câştigăm şi să ne calificăm. Eu îmi doresc foarte mult să jucăm aici, aţi văzut a fost o atmosferă incredibilă şi cred că ne-ar ajuta să jucăm din nou aici„, a declarat Vlad Chiricheş, după FCSB – CFR Cluj 1-0, la digisport.ro.

Update 00:18: Damjan Djokovic a avut un nou discurs de mare jucător după FCSB – CFR Cluj 1-0.

„Noi ca echipă, când jucam cu echipe mai puternice, jucăm mai bine. Şi azi am arătat-o. Şi în meciurile când simţim că suntem mai buni, ne relaxăm. Şi asta nu e bine. Pentru asta am venit noi mai experimentaţi, să îi ajutăm pe cei tineri. Avem o echipă talentată, pe plan ofensiv e fantastică. Încerc să îi ajut şi să fiu cel care aduce echilibrul pe teren. Nici mâine nu ştiu dacă o să fiu în primul 11 sau nu. Sunt momente bune sau rele în fotbal. Munca te răsplăteşte şi încercă să îi ajut pe cei tineri„, a spus Damjan Djokovic la finalul partidei.

Update 00.05: Elias Charalambous a oferit primele declaraţii la finalul meciului cu CFR Cluj.

În primul rând vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea lor, pentru caracter. De asta am câştigat azi. Au fost foarte concentraţi. Vrem să le mulţumim fanilor, au fost foarte importanţi pentru noi. Ne-a lipsit această atmosferă. Sunt mândru de fani şi de jucătorii mei.

Cred că avem o echipă mai bună, jucătorii de aici ştiu stilul nostru de joc. Din punctul meu de vedere, suntem mai buni decât anul trecut. Trebuie să rămânem umili, este doar prima parte ca campionatului. De mâine trebuie să ne recuperăm. Insist, trebuie să rămânem umili.

Cum le zic mereu jucători, nu sunt doar schimbări. Compagno a ajutat echipa mult. Andrea a avut o atitudine extraordinară, ne-a ajutat să câştigăm. Octavian Popescu era şi el într-o formă bună. Înainte de joc analizăm adversarii. Meciurile nu se câştigă în prima repriză.

Avem acest avantaj, jucători care joacă pe posturi diferite. Sunt un antrenor care crede că nu este vorba despre apărare, ci despre întreaga echipă. Consider că jucători se cunosc mai bine între ei, sunt obişnuiţi cu ceea ce au de făcut aici. Dar repet, mai sunt lucruri de îmbunătăţit.

Reclamă

Sunt foarte fericit pentru fani, azi au făcut o atmosferă extraordinară. Este foarte important ca jucătorii să joace într-o astfel de atmosferă. Este important pentru fotbalul românesc să se dispute meciurile cu un astfel de public. Ne dorim să mai jucăm aici, decizia va fi luată zilele următoare. Mâine vom afla unde jucăm meciul de joi„, a declarat Elias Charalambous după victoria din Ghencea.

Update 23.59: Reacţie vehementă a antrenorului de la CFR Cluj! Mandorlini anunţă Marcel Bârsan a decis soarta partidei. Acuză o viciere de rezultat!

Meciul a fost decis de arbitru. A dat un penalty inexistent. La noi a fost penalty clar, asta a decis partida, nu Steaua. Arbitrul a decis partida. Incredibil. Am văzut noi şi asta aţi văzut şi voi. Am jucat bine, dar a fost o eroare uriaşă.

Nu noi am pierdut meciul. A fost penalty la Dawa, am văzut faza de 10-20-50 de ori şi a fost henţ. La FCSB a fost un penalty inexistent!

Până la penalty era 0-0. Nouă nu ne-au dat un penalty clar. Aceste episoade decid o partidă! Avea mâna depărtată de corp! Le-a dat un penalty lor pe care numai arbitrul l-a văzut!„, a declarat Andrea Mandorlini după finalul meciului.

Update 23.45: Andrea Compagno a avut prima reacţie după ce a marcat golul victoriei în Ghencea. Ce a declarat când a fost întrebat dacă şi-ar fi dorit să fie titular cu CFR Cluj.

Cred că suntem pe drumul bun, trebuie să mergem înainte. E normal, muncim să fim titulari. Avem lotul mare, staff-ul tehnic face deciziile. Trebuie să fim profesionişti, oricât intrăm trebuie să dăm totul.

(Reporter: Te simţi apreciat?) E ciudat, dar nu mă gândesc la asta. Patronul şi staff-ul tehnic să fie mulţumiţi de mine. E normal ca fiecare jucător să intre de la început, dar jucăm la fiecare trei zile. Poate se încearcă menajarea energiei. Cred că cel mai important e să fim pregătiţi şi să dăm totul.

CFR e o echipă foarte bună, cu antrenor foarte bun. Au schimbat mult de anul trecut. O să fie în lupta la titlu.

Suporterii sunt foarte foarte frumoşi, a fost important să le facem cadou această victorie. Sunt foarte fericit că a fost golul meu. Victoria aduce victorii, trebuie să continuăm aşa„, a declarat Andrea Compago la finalul meciului.

Update 23.20: Mario Camora a avut o primă reacţie la finalul meciului. Căpitanul CFR-ului a fost nemulţumit de arbitraj.

Dacă dai prea uşor, trebuia să dai şi înainte! Dacă e să ne uităm la arbitri, aşa e. E frustrant, sunt mici detalii. Echipa puţin obosită, dar şi ei au avut meci, nu e o scuză. Acum trebuie să revenim cu o victorie.

Asta e normal, au fost multe plecări. Ştim cu toţii care a fost situaţia la club. Nimeni nu a plecat fără bani, trebuie să ne daţi timp, echipa a demonstrat că poate. Va fi bună această pauză, ca jucătorii să revină mai bine pe teren.

Jucăm săptămână de săptămână, eu voiam din 3 în 3 zile. A fost dezamăgitor pentru noi că am luat gol la ultima fază. Asta este, le doresc multă baftă celorlalte trei echipe şi le doresc să ajungă în grupe.

Mie sincer mi-a plăcut atmosfera, felicit suporterii care au fost aici şi suporterii noştri care au venit. O atmosferă frumoasă. Vrem cu toţii să jucăm cu stadionul plin. În acest sezon aşa a fost„, a declarat Mario Camora la digisport.ro.

FCSB are un start fabulos de sezon, cel mai bun din ultimii ani. Roş-albaştrii au maximum de puncte după primele patru etape şi sunt lider detaşat. CFR Cluj a rămas cu 7 puncte, tot atâtea câte are şi ocupanta ultimei trepte a podiumului, Sepsi. Pe locul secund este Universitatea Craiova. Echipa lui Laurenţiu Reghecampf are opt puncte.

Pentru FCSB urmează duelul cu Nordsjaelland, din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. CFR Cluj este în faţa unui nou derby. Se va duela cu rivala din oraş, Universitatea Cluj.

Mihai Stoica a luat microfonul și s-a adresat fanilor

Înainte de începutul partidei, Mihai Stoica a luat microfonul și s-a adresat celor peste 25.000 de fani prezenți pe stadionul „Steaua”, din Ghencea. Acesta a menționat că fanii trebuie să se bucure pentru că joacă pe acest stadion, dar i-a rugat pe aceștia să țină un moment de reculegere pentru toți cei care nu au mai apucat să o vadă pe vicecampioană pe stadionul „Steaua”.

Ne bucurăm cu toții că vom juca pe acest stadion, dar aș vrea să păstrăm un minut de reculegere pentru cei care nu au ajuns să vadă echipa noastră jucând pe acest stadion”, a spus Mihai Stoica, cu câteva minute înainte de fluierul de start al meciului.

Gafă uriaşă făcută de Vlad Chiricheş în startul derby-ului FCSB – CFR Cluj

Titular pentru al doilea meci la rând în Liga 1, după revenirea la FCSB, Chiricheş nu a avut startul pe care şi-l dorea în confruntarea din Ghencea, de pe Stadionul Steaua. Jucătorul cu cea mai mare experienţă din lotul lui Elias Charalambous a primit cartonaş galben încă din minutul 8.

În minutul 24, fundaşul central al FCSB-ului a gafat uluitor. Aflat în posesia mingii în propriul careu şi fără a fi presat de vreun adversar, Chiricheş i-a pasat direct lui Muhar. Mijlocaşul croat nu a stat pe gânduri şi i-a pasat rapid lui Birligea, care a scăpat spre poarta lui Târnovanu.

Birligea l-a driblat pe Dawa, dar fundaşul vicecampioanei a intervenit in extremis şi a blocat şutul. „Chiricheş trebuie să-i mulţumească lui Dawa pentru că îl scoate dintr-o fază tipică lui!”, a reacţionat imediat comentatorul meciului.

FCSB – CFR Cluj 1-0, în etapa a 4-a a Ligii 1

FCSB a învins-o, pe teren propriu, scor 1-0, pe CFR Cluj, într-un meci din etapa a patra a campionatului României. Bucureştenii au ajuns la patru victorii consecutive în startul Superligii.

La revenirea pe stadionul Ghencea, după opt ani de pauză, FCSB a avut posesia în prima repriză a meciului cu echipa lui Mandorlini, CFR Cluj, dar cea mai mare ocazie a unei prime părţi animate au ratat-o clujenii, la bara lui Muhar, din minutul 19. Gazdele au replicat prin şuturile de la distanţă ale lui Şut şi Pantea, dar scorul pauzei a fost 0-0.

În partea secundă, în minutul 64, la un duel Cvek-Compagno desfăşurat în careul oaspeţilor, jucătorul bucureştenilor a căzut şi arbitrul Marcel Bîrsan a dictat penalti. Analiza VAR a confirmat decizia arbitrului şi Compagno a transformat lovitura de pedeapsă, deschizând scorul.

După gol FCSB a mai avut o ocazie la şutul lui Octavian Popescu, din minutul 74, dar cele două echipe nu au mai reuşit să marcheze şi FCSB a bifat a patra victorie din patru meciuri în Superligă. Echipa lui Elias Charalambous este lider în clasament, cu 12 puncte. CFR Cluj ocupă poziţia a patra, cu 7 puncte.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheş, Radunovic – Olaru (90+3 Edjouma), Ad. Şut, Djokovic – Cordea (Compagno 46), Oct. Popescu (Ovidiu Popescu 87), Fl. Coman. ANTRENOR: Elias Charalambous

CFR CLUJ: R. Sava – Cr. Manea (R. Filip 86), Kresic, Ajeti, Morgan (E. Krasniqi 60), Camora – Muhar, Tachtsidis (Avounou 60), Cvek (Otele 78) – Yeboah, Bîrligea (Jefte Betancor 86). ANTRENOR: Andrea Mandorlini

Cartonaşe galbene: Chiricheş 8, Cordea 43, Octavian Popescu 85, Şut 90+5 / Morgan 47, Ajeti 54, Avounou 63

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și