Închide meniul

Universitatea Craiova, în război cu Emil Boc! Reacția categorică a oltenilor după ce Eugen Neagoe a fost „interzis” pe bancă la meciul cu FC Botoșani

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 ianuarie 2023, 12:58

Universitatea Craiova, în război cu Emil Boc! Reacția categorică a oltenilor după ce Eugen Neagoe a fost „interzis pe bancă la meciul cu FC Botoșani

Eugen Neagoe şi-a reziliat contractul cu U Cluj

Eugen Neagoe, în timpul unui meci/ Hepta

Universitatea Craiova se află în război cu Emil Boc. Oltenii au oferit o reacție oficială după ce Eugen Neagoe a fost „interzis” pe bancă la meciul cu FC Botoșani, programat astăzi, de la ora 20:00, în etapa a 22-a din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eugen Neagoe s-a despărțit prematur de U Cluj, în această iarnă, și a semnat cu Universitatea Craiova.

Universitatea Craiova, în război cu Emil Boc!

Totuși, antrenorul de 55 de ani va trebui să mai aștepte până la debutul oficial la cârma oltenilor. „Geană” încă nu a reușit să rupă definitiv înțelegerea cu U Cluj, iar din acest motiv Universitatea Craiova nu poate să-i înregistreze contractul, potrivit fanatik.ro.

Eugen Neagoe nu va fi prezent pe bancă la meciul de la Botoșani, iar Universitatea Craiova a vrut să clarifice situația. Clubul din Bănie a emis un comunicat oficial astăzi, în care l-a acuzat pe Emil Boc, primar Clujului.

Oltenii acuză că edilul din Ardeal și-ar fi pus avocații să-i îngreuneze lui Eugen Neagoe despărțirea de U Cluj și, implicit, semnarea contractului cu noua sa echipă.

Reclamă

„Bună ziua, leilor! Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în „a-l pedepsi” pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus. Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

Universitatea Craiova, reacție oficială după ce Eugen Neagoe a fost interzis la meciul cu FC Botoșani

În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care „U” Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului. Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe, dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!
În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”, a anunțat Universitatea Craiova, pe contul oficial de Facebook.

Emil Boc l-a criticat pe Eugen Neagoe: „Este în stare de război cu Clujul!”

Recent, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, l-a criticat dur pe antrenorul Eugen Neagoe, după decizia de a desface contractul cu U Cluj și a semna cu Universitatea Craiova.

Evident că s-a întâmplat și un eveniment neplăcut legat de fotbal, nu pot să nu comentez. Am primit vestea total neașteptată a antrenorului Universității Cluj de a-și încheia colaborarea cu clubul nostru și de a pleca la un alt club din România.

Cu tot respectul pe care i-l port domnului Neagoe, cu care am avut o discuție fair-play, l-am asigurat de susținerea orașului, independența managerială, de decizie, nimeni nu s-a amestecat. Avea un contract fără clauză de reziliere, iar gestul pe care l-a făcut eu îl consider inacceptabil.

În termeni politicoși, i-am spus același lucru și domniei sale, din această perspectivă, a relațiilor instituționale, este într-o stare de război cu Clujul, cu tot ce înseamnă starea de război a prevederilor legale. Am considerat și consider inacceptabil un asemenea gest.

Toată lumea ți-a dat creditul total, să faci transferuri, într-un moment greu al Clujului, că nu suntem într-o etapă foarte ușoară, pur și simplu să fim anunțați că ai luat o altă decizie. Este o atitudine de netolerat în raport cu Clujul.

Reclamă

Dacă ar fi fost o clauză în contract, dacă s-ar fi solicitat altceva înainte, puteam să discutăm, dar nu de pe o zi pe alta. Acest gest este inacceptabil și recomandarea mea este aceea de a avea o atitudine legală, termenul de stare de război este în termeni fotbalistici, de răscumpărare a banilor primiți și utilizarea instrumentelor prevăzute de lege.

La Cluj nu este permis ca cineva să-și bată joc de pe o oră pe alta de un oraș, de o echipă de suflet a acestei țări”, a transmis Emil Boc, într-o conferință de presă.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 19:00 FC Botoşani – Dinamo, LIVE TEXT, 19:30! Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării! Echipele de start 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae Vezi toate știrile
Citește și