Închide meniul

„Vă veţi mai numi vreodată Steaua?” Reacţie imediată a lui Mihai Stoica, după decizia Curţii de Apel. Oficialul FCSB, bulversat!

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 octombrie 2023, 23:48

Reclamă
„Vă veţi mai numi vreodată Steaua? Reacţie imediată a lui Mihai Stoica, după decizia Curţii de Apel. Oficialul FCSB, bulversat!

Mihai Stoica anunţă apocalipsa pentru Dinamo

Mihai Stoica, în timpul unui meci al FCSB-ului / Profimediaimages

Reacţie imediată a lui Mihai Stoica, după decizia Curţii de Apel în „războiul” pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua. Hotărârea luată de instanţă l-a bulversat pe preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FCSB nu a primit palmaresul pentru perioada 1947-1998, care i-a revenit Clubului Sportiv al Armatei. Mai mult decât atât, cel cuprins între 1998 şi 2003 a rămas „în aer”. S-a creat un nou palmares şi pentru perioada 2003-2017, când echipa lui Gigi Becali a purtat numele „Steaua”.

Reacţie imediată a lui Mihai Stoica, după decizia Curţii de Apel

MM nu îşi explică ce se întâmplă cu rezultatele din perioada 1998 şi 2003. S-a ferit să iasă la atac, pentru ca FCSB să nu fie „interzisă” pe stadionul din Ghencea.

Cred că trebuie să ne oprim după prima frază, că admite apelul. După care îl citez pe Cristi Costache, care a zis perla anului, că palmaresul e ca părul de pe piept, îl iei cu tine.

Să zici că o zonă a palmaresului rămâne în eter, eu pe asta n-o înţeleg. Se şterg rezultatele de atunci, jucătorii de atunci nu mai au trofee în acea perioadă? Nu ştiu, chiar nu ştiu.

Reclamă

Nu am nici cea mai vagă idee despre ce se va întâmpla. Ce mă interesează pe mine că deja, deşi jucăm peste două săptămâni cu Rapid, am sărit de 12.000 de bilete vândute online, avem cea mai mare audienţă pe teren propriu din istoria recentă. Asta mă interesează.

Nu ştiu (n.r. – dacă se vor mai numi Steaua), mi-e greu să intru în speţa asta, pentru că în vara anului viitor Arena Naţională va fi închisă şi, prin urmare, aş vrea să jucăm în Bucureşti pe un stadion mai mare, aşa că orice spune se poate folosi împotriva mea şi împotriva noastră„, a declarat Mihai Stoica la orangesport.ro.

Hotărârea luată de Curţii de Apel nu este definitivă. Poate fi atacată, în termen de 30 de zile, la Înalta Curte. Pentru moment, avocaţii FCSB-ului aşteaptă motivarea Curţii de Apel.

Reclamă 4 / 0/3

Admite apelul formulat de apelanta-pârâtă SC Fotbal Club FCSB (fostă Fotbal Club Steaua București). Anulează în parte sentința apelată și rejudecând: Admite excepția lipsei calității procesuale a reclamantului CSA în privința cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 și respinge cerere în consecință.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București” ca neîntemeiată. Menține dispozițiile sentinței referitoare la soluția în privința constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua București” din 1947 și până în 1998 aparține reclamantului CSA și referitoare la soluția dată cererii conexe vizând perioada 1947-2003.

Respinge cererea conexă privind constatarea dreptului de a utiliza, în perioada 2003-2017, palmaresul fostei echipe de fotbal profesionist „Steaua București”, ca neîntemeiată.

Cele două părți pot depune recurs în 30 de zile de la comunicarea deciziei, care se va depune la Curtea de Apel București – Secția a III-a Civilă și pentru cauze cu minori și familie”, se arată în decizia luată de magistraţii Curţii de Apel.

Prima decizie luată de Gigi Becali, după anunţul Curţii de Apel

Gigi Becali l-a contrazis pe Avocatul Virgil Boglea, cel care a reprezentat FCSB în proces. A ţinut să afirme că va face recurs la Înalta Curte în încercarea de a obţine o hotărâre care să nu mai lase nicio urmă de îndoială.

Într-un fel, tot aia este. Dacă lor le-au respins toate cererile? Au palmaresul până în 1998. Gata! La revedere! Ei nu pot să îl pretindă din 2003. Este o aiureală. O să facem la Înalta Curte să specifice clar.

Nu pot fi patru palmarese. Dacă noi avem palmares 2003-2017 şi 2017-prezent, înseamnă că avem două palmarese. Ceea ce ştiu, decizia nu este nefavorabilă nouă.

Reclamă

O să facem recurs. Palmaresul poate fi numai unul şi ăla ar trebui atribuit echipei care este continuatoarea Stelei. Noi, în hotărârea definitivă pe care nu a contestat-o nimeni, scrie că suntem continuatorii. Tot Curtea de Apel a dat acea hotărâre. Dacă suntem continuatorii, nu avem nevoie de altceva. Uitaţi-vă la UEFA. Vedeţi ce coeficient are FCSB, ne adaugă pentru câştigarea Cupei Campionilor.

Plus că primim o sumă în fiecare an. Mergem mai departe ca să ne spună clar: cum vine asta cu patru palmarese? Decizia nu este nefavorabilă, din moment ce lor le-a respins tot. Noi vrem să scrie clar cum stau lucrurile şi de asta mergem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie„, a declarat Gigi Becali pentru fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:52 Reacţia scoţienilor, când au aflat că Neil Lennon a semnat cu Rapid şi că va încasa un salariu uriaş: „O schimbare masivă!” 16:15 Preşedinte-surpriză pentru proiectul noului Dinamo, cu Ion Ţiriac şi Cristi Borcea: „Din primul an îl depăşesc pe Gigi Becali” 16:02 Dinamo – Csikszereda LIVE TEXT, ora 20:00. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare 15:56 Rolul pe care îl are Mircea Lucescu la „noul Rapid”, propus de Dan Şucu după venirea lui Neil Lennon: „Îi mulțumesc” 15:32 FotoNeil Lennon e noul antrenor al Rapidului! Anunţul oficial făcut de giuleşteni 15:23 Sepsi s-a despărţit de 7 jucători! Unul dintre ei a fost dorit de Gigi Becali la FCSB 15:01 Ovidiu Popescu, prima reacţie după ce a plecat de la FCSB: „Visul mi s-a îndeplinit” 14:34 Lovitura uriaşă dată de Neluţu Varga şi Dan Petrescu la CFR Cluj: „Am făcut primul transfer și este unul formidabil” 14:29 Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Strasbourg 13:52 Formula 1, lider de audienţă cu Marele Premiu de la Imola. MP al Principatului Monaco, duminică, 15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și