Închide meniul

Verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din UTA – Dinamo 2-1! Care era decizia corectă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 noiembrie 2023, 20:27

Reclamă
Verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din UTA – Dinamo 2-1! Care era decizia corectă

Verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din UTA - Dinamo 2-1

Josue Homawoo ar fi făcut henţ în careu / Captură Orange Sport

A apărut verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din meciul UTA – Dinamo, scor 2-1, din etapa a 15-a a Ligii 1. Fostul arbitru Marius Avram a comentat faza care a decis câştigătoarea partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În minutul 89, arădenii au primit un penalty. Mingea a fost centrată în careu şi a părut a lovi mâna fundaşului central din Togo, Josue Homawoo. Jucătorii de la UTA au cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. La prima întrerupere a partidei, Andrei Moroiţă a aşteptat indicaţii din cabina VAR. După mai multe minute de întrerupere a jocului, „centralul” a fost chemat la marginea terenului pentru a revedea faza. A urmărit reluările şi a decis că Josue Homawoo a făcut henţ în careu. A arătat imediat punctul cu var.

Verdictul specialistului, după penalty-ul controversat din UTA – Dinamo 2-1

Marius Avram anunţă că decizia a fost una luată corect de arbitru. Chiar dacă nu a avut intenţia să joace mingea, fundaşul central a lui Dinamo a gafat şi trebuia să fie sancţionat.

Arbitrul se plasează destul de perpendicular pe fază. Vă rog să urmăriţi mâinile lui Homawoo, el joacă mingea cu mâna. El are deja mâna ridicată. Moroiţă şi-a dat seama şi a luat decizia foarte repede. În teren ar fi văzut faza dacă s-ar fi poziţionat mai bine şi nu perpendicular.

Legile jocului specifică că dacă mâna e ridicată deasupra umărului, chiar dacă nu are intenţia de a juca mâna, se acordă penalty. E decizia corectă luată în final„, a declarat Marius Avram la digisport.ro.

Reclamă

Şi Ionel Dănciulescu a reacţionat şi s-a revoltat după eroarea făcută de Josue Homawoo. „Cum să te duci cu mâna de maniera asta? Te duci la nivelul umărului, nu aşa„, a comentat fostul atacant al lui Dinamo.

Dinamo a condus, dar a plecat fără punct

Brazilianul Marcelo Freitas şi-a asumat răspunderea şi a transformat în gol penalty-ul. A făcut 2-1 în minutul 90+4 şi i-a adus victoria echipei sale.

UTA a obţinut al doilea succes la rând şi a făcut un salt important în clasament. Chiar dacă era lângă Dinamo, cu cele trei puncte a urcat până pe locul 10.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru UTA au marcat Micovschi, în minutul 81, şi Marcelo Freitas, în minutul 90+4, dintr-un penalty acordat după consultarea VAR. Golul dinamoviştilor a fost înscris de Politic, în minutul 8.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
6
mai
1:04
VIDEOBucurie nebună la McLaren, după ce Lando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami! Pilotul, copleșit de emoții
6
mai
0:40
VIDEOLando Norris a câștigat Marele Premiu de la Miami, live pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY! Max Verstappen, pe locul doi
6
mai
0:17
Dan Petrescu, prima reacție după ce a debutat cu victorie în noul mandat la CFR Cluj: „Nu a fost ușor deloc!”
6
mai
0:04
„Aștept să mă cheme la EURO!” Daniel Bîrligea, mesaj direct pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în CFR – Rapid 3-2!
23:49 Claudiu Petrila și-a turnat cenușă în cap după CFR – Rapid 2-3! Mesaj direct pentru fani: „Le oferim doar supărare!” 23:22 CFR – Rapid 3-2. Victorie pentru Dan Petrescu la revenirea în Gruia! Giuleștenii continuă seria dezastruoasă 23:07 „E disperat, îl cunosc!” Marius Șumudică, mesaj direct despre revenirea lui Mircea Lucescu la Rapid! 23:05 VIDEOSporting a câștigat titlul în Liga Portugal! Trupa lui Ruben Amorim, campioană cu două etape înainte de finalul sezonului 22:31 „Nu se mai aude nimic de el!” Victor Pițurcă l-a făcut praf pe Adrian Mazilu! Fostul selecționer nu s-a ferit de cuvinte 22:24 Bayer Leverkusen e de neoprit! A egalat un record vechi de 59 de ani, după ce a „distrus-o” pe Frankfurt Vezi toate știrile
Citește și