Închide meniul

Amendă usturătoare pentru CSA Steaua, după incidentele provocate de fani la derby-ul cu Dinamo

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 25 mai 2023, 11:36

Amendă usturătoare pentru CSA Steaua, după incidentele provocate de fani la derby-ul cu Dinamo

Amendă usturătoare pentru CSA Steaua, după incidentele provocate de fani la derby-ul cu Dinamo

Dinamo - CSA Steaua/ Antena Sport

CSA Steaua a primit o amendă usturătoare, după incidentele provocate de fani la derby-ul cu Dinamo, desfăşurat pe Arena Naţională în etapa a opta din play-off-ul Ligii a 2-a. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a făcut anunţul, şi a dezvăluit ce sumă trebuie să plătească oficialii roş-albaştrilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua a pierdut derby-ul cu Dinamo, „câinii” obţinând o victorie categorică, cu scorul de 3-0.

Amendă usturătoare pentru CSA Steaua, după incidentele provocate de fani la derby-ul cu Dinamo

CSA Steaua a primit o amendă de aproximativ 50.000 de lei, ca urmare a scandalului creat de fani în tribunele Arenei Naţionale. Partida a fost întreruptă timp de opt minute, deoarece suporterii trupei lui Daniel Opriţa ai „aprins” stadionul, aruncând cu torţe spre rivalii de la Dinamo.

„În temeiul art. 82/2 şi 3a şi c din RD raportat la art. 83/2/d din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.625 lei”, este decizia comisiei.

Articolele menţionate prevăd următoarele:

Reclamă

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

Reclamă 4 / 0/3

introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;
c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc, se arată în comunicatul emis de FRF.

Daniel Opriţa rămâne la CSA Steaua! Anunţul oficial făcut de clubul Armatei

Daniel Opriţa rămâne la CSA Steaua. Clubul Armatei a anunţat decizia printr-un comunicat de presă, la scurt timp după ce CSA Steaua a câştigat partida cu Gloria Buzău, scor 4-2.

CSA Steaua a învins pe Gloria Buzău în ultima etapă a Ligii 2 şi a terminat pe locul 2. Din punct de vedere sportiv, acesta este loc promovabil, însă clubul Armatei nu are drept de a juca în Liga 1. În clasament, Poli Iaşi a câştigat Liga 2, cu 60 de puncte, Steaua este pe 2, cu 52 de puncte-dar fără drept de promovare, iar Oţelul este pe 3, cu 49 de puncte.

”Steaua București, pe loc promovabil. Punct final în sezonul Ligii 2, sezonul 2022-2023. Echipa noastră termină pe poziția secundă, care ne asigură promovarea din punct de vedere sportiv.

Interpretarea eronată a Legii Sportului, de către Federația Română de fotbal, ne pune în situația de a căuta soluții legale pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Facem precizarea că un eventual demers al clubului nostru, nu putea fi întreprins, decât după comunicarea oficială a FRF.

Felicităm jucătorii și staff-ul tehnic pentru performanța reușită și mulțumim fanilor pentru suportul necondiționat. De asemenea, dorim să vă comunicăm că Daniel Oprița va fi antrenorul echipei noastre și în sezonul viitor, iar componența lotului de jucători va fi strict în responsabilitatea lui și a staff-ului tehnic”, a transmis CSA Steaua pe reţelele de socializare.

Reclamă
Recomandări
  • Amendă usturătoare pentru CSA Steaua, după incidentele de la derby-ul cu Dinamo
  • Anunţul făcut de FRF

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:55 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Carlos Sainz merge în Q3 10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și