Închide meniul

CSA Steaua şi Dinamo, amenzi usturătoare după incidentele provocate de fani la derby-ul din Ghencea! Anunţul FRF

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 29 aprilie 2023, 9:01

CSA Steaua şi Dinamo, amenzi usturătoare după incidentele provocate de fani la derby-ul din Ghencea! Anunţul FRF

Vasile Dîncu a retras proiectul de modificare a Legii Sportului

Fanii celor de la CSA Steaua, în timpul derby-ului cu Dinamo/ Hepta

CSA Steaua şi Dinamo au primit amenzi usturătoare, după incidentele provocate de fani la derby-ul disputat în urmă cu două runde, în Ghencea. Cele două formaţii au de plătit după scandalul creat de suporteri, după cum se arată în ultimul raport al Comisiei de Disciplină din cadrul FRF.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSA Steaua a învins-o pe Dinamo cu scorul de 2-0. Derby-ul a fost unul extrem de încins, fanii luând cu asalt arena din Ghencea. Aproximativ 25.000 de suporteri au fost prezenţi la meci.

CSA Steaua şi Dinamo, amenzi usturătoare după incidentele provocate de fani la derby-ul din Ghencea

Fanii lui Dinamo au incendiat peluza stadionului Ghencea, la finalul meciului. Mai multe scaune au fost arse, fiind nevoie chiar de intervenţia pompierilor.

Ca urmare, clubul din Ştefan cel Mare trebuie să plătească acum o amendă în valoare de peste 33.000 de lei, anume aproximativ 7000 de euro, ca urmare a deciziei luate de cei din Comisia de Disciplină a FRF.

„În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, clubul SC Dinamo 1948 va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d – penalitate sportivă de 33.750 lei”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Reclamă

De asemenea, şi cei de la CSA Steaua au primit aceeşi amendă, tot în valoare de aproximativ 7000 de euro. Roş-albaştrii au fost şi ei taxaţi pentru incidentele provocate de fani, pe parcursul derby-ului din Ghencea.

„În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, clubul CSA Steaua Buc. va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d – penalitate sportivă de 33.750 lei”, mai notează sursa citată mai sus.

Amendă uriașă pentru CSA Steaua după meciul cu Dinamo. Anunțul făcut de Jandarmeria Bucureşti

Amendă uriașă pentru CSA Steaua după meciul cu Dinamo. Jandarmeria Bucureşti a anunţat că grupării CSA Steaua, organizatorul meciului cu Dinamo, scor 2-0, din etapa a patra din play-off-ul Ligii a II-a, i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei.

Reclamă 4 / 0/3

Mai mult, societatea specializată de pază i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

„Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societăţii specializate de pază o sancţiune contravenţională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin”, a anunţat sursa citată.

Potrivit Jandarmeriei, au fost constatate şi întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

  • – 8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
  • – 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri;
  • -1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice;
  • – 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere;
  • – 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și