Închide meniul

Florin Prunea, avertisment după ce Dinamo și-a schimbat acționariatul: „Cale de întoarcere nu există!”

Alexandru Ivan Publicat: 26 februarie 2023, 14:26

Florin Prunea, avertisment după ce Dinamo și-a schimbat acționariatul: „Cale de întoarcere nu există!

Florin Prunea, Dinamo

Florin Prunea / Profimedia

  • Florin Prunea, avertisment după ce Dinamo și-a schimbat acționariatul
  • Ce a spus fostul portar al României

Florin Prunea a transmis un avertisment după ce Dinamo și-a schimbat acționariatul. Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni către un grup de noi investitori. Fostul internațional e convins că proiectul de reconstrucție al clubului trebuie să fie aplicat pe termen mediu și lung.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, Prunea a anunțat că misiunea noilor investitori ar deveni mai facilă dacă echipa antrenată de Ovidiu Burcă ar obține promovarea în Liga 1 încă din această stagiune.

Florin Prunea, avertisment după ce Dinamo și-a schimbat acționariatul

Vine cașcavalul! Dar indiferent cine vine, tot pe cele două străzi pot să meargă, pe cea sportivă și pe cea financiară. Cale de întoarcere nu există.

Reclamă

Pe cea sportivă, văd că lucrurile se cam leagă, în sensul că, după rezultatele din această etapă a ligii secunde, Dinamo revine cu șanse și mi-e greu să cred că nu o va învinge pe Unirea Constanța. Și egalează la puncte Buzăul și are șanse mari la play-off.

E important ca Dinamo să intre în play-off anul acesta. Dar la Dinamo, în momentul de față, e important să se treacă peste acest punct critic. Nu cred că se pot face lucurile peste noapte, să nu crezi că, dacă vin oamenii ăștia, cu niște bani foarte mulți, va fi foarte ușor.

Reclamă

Cred că trebuie făcut pe termen mediu și lung. Dacă nu se promovează anul acesta, nu e nicio tragedie. Cu toate că ei au șanse imense, nu o să se mai întâlnească nimeni cu echipele din Liga 2 care sunt anul acesta, cu echipe care nu au drept de promovare.

La anul vor cădea în Liga 2 echipe care cu siguranță se vor bate la promovare, mă gândesc că și Steaua își va schimba forma juridică și se va bate acolo. Dar e o speranță”, a spus Florin Prunea, conform digisport.ro.

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii patroni ai lui Dinamo, au cumpărat acțiunile lui Dorin Șerdean prin intermediul firmei Red & White.

Reclamă 4 / 0/3

Eugen Voicu, declarație de dragoste pentru fanii lui Dinamo

Eugen Voicu a avut numai cuvinte de laudă pentru fanii lui Dinamo. Totodată, acesta a spus că a identificat soluții prin care să relanseze clubul Dinamo.

„Vine din dorința de a ajuta brandul Dinamo să se relanseze. Cred că vom avea o abordare cu totul nouă în piață. Am cumpărat la același preț și acțiuni de la suporteri. Suporterii vor încasa banii pe acțiuni și la rândul lor vor vira către club acea sumă. 

Suporterii sunt minunați, suporterii clubului Dinamo sunt probabil cei mai pasionați suporteri pe care îi are o echipă de fotbal în România. Recunosc că am avut această strângere de inimă în a semna și nu a fost o decizie ușoară.

Nu este pe moarte clubul Dinamo și cred că există soluții pentru relansarea lui. Ne dorim să fie aproape de noi orice fostă glorie a clubului. Una dintre reguli este aceea că trebuie să fie o administrare ca a oricărui alt business, pe reguli clare, după competențe”, a declarat Eugen Voicu, pentru sport.ro.

În prezent, Dinamo se află pe locul 9 din Liga 2, cu 24 de puncte obținute după 16 meciuri jucate.

Dinamo s-a vândut

Dorin Șerdean a vândut pachetul de 72,27% din acțiunile lui Dinamo, pe care îl deținea prin intermediul firmei Lotus. A bătut palma cu Red&White, care va plăti la schimb 500.000 de euro. Red&White a preluat și procentul de 8% de acțiuni deținut de Asociția „Peluza Cătălin Hîldan”.

Conform fanatik.ro, Red&White va fi sprijinită de alte două socitetăți puternice din punct de vedere financiar, fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One. În total, noii investitori ai echipei antrenate de Ovidiu Burcă vor aduce un aport de capital în valoare de șapte milioane de euro, în primă fază.

Reclamă

În urma tranacției, Dorin Șerdean nu va mai ocupa nicio funcție la Dinamo. Vlad Iacob va rămâne în postura de administrator special.

 

 

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:00 UPDATEAl Ain – Al Hilal a fost AMÂNAT din cauza condiţiilor meteo. Prima semifinală a Ligii Campionilor Asiei va fi reprogramată 14:20 EXCLUSIVJuan Bauza, aproape de transferul la FCSB! Lovitură de proporţii pregătită de Gigi Becali 14:05 Barcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid, 22:00, LIVE TEXT! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 13:43 Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB! Propunere directă pentru Gigi Becali: „Este excepţional! 13:20 VIDEOElizabeta Samara – Sabine Winter 1-3 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Adina Diaconu a pierdut partida cu Manika Batra 12:30 Famalicao – Sporting Lisabona LIVE VIDEO, 22:15, live în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 12:15 „Un conducător serios nu face aşa ceva!” Dumitru Dragomir, avertisment pentru Dan Şucu. Ce îi cere să facă cu Cristiano Bergodi 11:17 Câţi bani cere Cristiano Bergodi pentru a pleca de la Rapid. Dan Şucu şi Victor Angelescu l-au băgat în şedinţă de urgenţă! 11:14 Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1: „N-are niciun sens să insistăm!” 10:52 SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team”: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă Vezi toate știrile
Pe același subiect
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo - Poli Iaşi
Liga 1 • 15 apr., 20:50
Prima reacţie a lui Ovidiu Haţegan după faza controversată din Dinamo – Poli Iaşi: „Am greşit, îmi pare rău!”
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor
Liga 1 • 15 apr., 17:30
Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii”
Reacţia lui Kyros Vassaras, după accidentarea horror suferită de Luca Matei! Verdict categoric în privinţa deciziei lui Haţegan
Liga 1 • 15 apr., 14:39
Reacţia lui Kyros Vassaras, după accidentarea horror suferită de Luca Matei! Verdict categoric în privinţa deciziei lui Haţegan
Poli Iaşi, mesaj de susţinere pentru Luca Mihai
Liga 1 • 15 apr., 14:09
Poli Iaşi, mesaj de susţinere pentru Luca Mihai! Care este starea tânărului de 20 de ani
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai, internat la spitalul Elias: "Am trăit momente cumplite"
Liga 1 • 15 apr., 12:50
Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Luca Mihai, internat la spitalul Elias: „Am trăit momente cumplite”