Închide meniul

Marius Lăcătuş, prima reacţie după ce CSA Steaua a fost blocată în Liga 2 de FRF: „Craiova joacă bine-mersi în Liga 1”

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 august 2023, 20:37

Reclamă
Marius Lăcătuş, prima reacţie după ce CSA Steaua a fost blocată în Liga 2 de FRF: „Craiova joacă bine-mersi în Liga 1

Marius Lăcătuş, prima reacţie după ce CSA Steaua a fost blocată în Liga 2 de FRF

Marius Lăcătuș, pe fostul stadion din Ghencea / Profimedia

Marius Lăcătuş a avut prima reacţie după ce CSA Steaua a fost blocată în Liga 2 de FRF. Legenda roş-albaştrilor aşteaptă explicaţii din partea clubului Armatei sau de la şefii MApN.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

FRF a confirmat că CSA Steaua a depus o solicitare în ceea ce priveşte cesiunea activităţii sportive, dar această cerere nu a fost însoţită şi de alte documente. Prin urmare, „militarii” nu pot primi drept de promovare.

Marius Lăcătuş, prima reacţie după ce CSA Steaua a fost blocată în Liga 2 de FRF

„Fiara” Lăcătuş anunţă că s-a tot aşteptat o dispensă din parte Federaţiei, pentru a nu mai fi nevoie de schimbarea statutului echipei.

Eu o să vorbesc în nume personal. Fiecare are ideea lui. Nu sunt genul de om care să mă duc la club sau să-l sun pe comandant sau să intervin pe undeva. Eu am zis că este cazul ca cei din conducerea clubului să dea o explicaţie de ce nu se reuşeşte asocierea cu un privat ca această echipă să aibă drept de promovare.

Atât timp cât niciunii dintre ei nu ies… comandant, manager al secţiei de fotbal sau din cadrul ministerului… noi ne putem da doar cu părerea. Habar n-am ce gânduri au. Toţi cei care suntem alături de club şi ne dorim promovarea, suntem cu gândurile împărţite.

Reclamă

Atât timp cât niciunul dintre noi, sau puţini dintre noi, care sunt angajaţi ai clubului şi ar putea şti mai multe, noi ceilalţi din afară… eu nu o să stau acum să sun la comandant şi să îl întreb: ‘Domnule, ce aveţi de gând cu echipa asta?’. Ce să facem, să punem presiune pe ei?

Eu tot am sperat, toată tăcerea asta a celor din conducere sau a Ministerului, am crezut că probabil vor găsi varianta cea mai bună să aibă drept de promovare. Se pare că nu s-a găsit această variantă. Cred că ar fi cazul ca cineva să iasă în faţă şi să spună ce au de gând cu această echipă.

Lăcătuş a arătat-o cu degetul pe Universitatea Craiova

Eu m-am gândit că au un as în mânecă. ‘Hai, bă, promovaţi aşa’, s-a întâmplat şi cu alte echipe. Craiova joacă bine-mersi în Liga 1. Înseamnă că noi am greşit când am început din Liga 4, trebuia să fim direct în Liga 1.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru noi important e că această echipă există, în Liga 2, chiar şi fără drept de promovare. Eu unul sunt alături de tot ceea ce încearcă să facă, de această echipă. Că ar putea fi mai bine este cu totul şi cu totul altceva. Eu voi fi alături de echipa clubului la care eu m-am consacrat„, a declarat Marius Lăcătuş la digisport.ro.

Cei de la AS47 anunţase că toate documentele pentru schimbarea statutului vor fi depuse, după ce se vor finaliza discuţiile cu partenerul privat care se va asocia clubului.

CSA Steaua a început cu o remiză noul sezon din Liga 2. Încurajaţi de aproximativ 1000 de fani, jucătorii lui Daniel Opriţa au obţinut o remiză in extremis. Bogdan Chipirliu a marcat golul de 1-1 în minutul 90+7.

CSA Steaua nu are drept de promovare

Formaţia din Ghencea a început demersurile legate de modificarea statutului juridic, pentru a putea obţine dreptul de a promova în prima ligă. Cu toate acestea, Federaţia Română de Fotbal a oferit detalii legate de cererea făcută de CSA Steaua.

Departamentul Juridic al FRF face următoarele precizări:

1. CSA Steaua a formulat în termenul regulamentar o solicitare cu privire la cesiunea activității sportive către un club de drept privat. Până în prezent, însă, nu au fost depuse și alte documente care să susțină cererea respectivă.

2. Federația Română de Fotbal nu poate formula speculații și nici nu poate prezenta scenarii astfel cum ne solicitați. Având însă în vedere că în prezent impedimentul cluburilor de drept public de a fi membre ale unei ligi profesioniste reprezintă o restricție impusă de lege, modificarea cadrului legal aplicabil reprezintă un scenariu dintre cele posibile pentru ca entitatea sportivă în discuție să poată promova în primul eșalon fotbalistic.

Reclamă

3. Orice solicitare a unui club însoțită de documentele aferente va fi analizată la momentul respectiv prin raportare la cadrul regulamentar/legal în vigoare în acel moment. Vă mulțumim! Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal”, a anunţat FRF, potrivit fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 2-1. Vinicius a deschis scorul, jucătorii lui Tuchel au întors fabulos partida 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament Vezi toate știrile
Citește și