Închide meniul

„Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului

Reclamă

Publicat: 18 martie 2024, 18:30

„Nu au niciun viitor! Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului

Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua

Helmut Duckadam a scris istorie în tricoul Stelei / Hepta

Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ce „militarii” au ratat calificarea în play-off-ul din Liga 2. „Eroul de la Sevilla” a criticat în termeni duri proiectul din Ghencea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Duckadam nu îşi explică de ce la echipa Armatei nu s-a pus accent pe jucătorii români din Academie. Şapte fotbalişti străini are în lot Opriţa la CSA Steaua. Roş-albaştrii au terminat pe locul 8 sezonul regular şi vor juca în play-out.

Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua

Cei de la Academia CSA au câștigat campionatul la Elite, au jucători tineri foarte buni. Eu am spus asta de doi ani, o spune și Ogăraru, o spun și alții: nu e normal ca o echipă care nu are drept de promovare să folosească jucători străini cu vârste de 30 de ani, cu salarii bune, în loc să dea șansa unor tineri. Eu știu un caz.

Un jucător de 18 ani a fost în probe la CSA Steaua, a fost agreat în prima fază de antrenor, dar apoi, probabil, au intervenit alte interese. Plus că impresarii, după cum am mai spus, sunt foarte importanți în România.

Cei de la CSA au preferat să ia jucători străini, în loc să dea șansa unui jucător tânăr, care avea perspective. Cu siguranță, rezultatele nu veneau imediat, dar puteai construi ceva. Și chiar dacă n-aveai drept de pomovare, îți făceai o echipă de care să vorbească lumea.

Reclamă

Nu au niciun viitor, nicio șansă. Probabil se va schimba acum tot lotul, probabil se va schimba antrenorul, dar, dacă nu vine de sus o direcție clară, n-au cum să facă ceva. După cum s-au organizat cei de la club, își merită soarta.

(Ne putem gândi chiar la o desființare a secției de fotbal?) E și asta o posibilitate. Păcat că au Centrul ăla de copii bine coordonat de Ogăraru, plus că sunt Iovan, Bumbescu și ceilalți acolo, au o bază sportivă foaret bună. Dar problema de la prima echipă trebuie reanalizată”, a declarat Helmut Duckadam pentru sport.ro.

CSA Steaua a primit totuşi o veste uriaşă de la Consiliul Concurenţiei. Ar fi pe punctul să dea marea lovitură şi să primească dreptul de promovare în Liga 1. Clubul Armatei ar putea fi considerat „profesionist” şi să scape astfel de orice problemă legislativă.

Reclamă 4 / 0/3

Consiliul Concurenţei a decis că, atât timp cât fotbaliştii clubului primesc salarii, nu există motive pentru ca CSA să fie blocată în Liga 2. A fost informat deja Parlamentul.

Victor Piţurcă vrea să ia o decizie radicală după ce CSA Steaua a ratat play-off-ul în Liga 2

Valeriu Răchită a dezvăluit că a purtat o discuţie cu Victor Piţurcă şi că atacantul de legendă al Stelei ia în calcul să se delimiteze total de gruparea din liga secundă.

Nu-i înţeleg pe fotbaliştii ăia. Sunt îmbrăcaţi în roş-albastru. N-am văzut jucători mai slabi. Parcă în niciun an nu a fost aşa slabă echipa. Anul trecut, cu Opriţa, echipa a încheiat pe locul doi, loc de promovare.

Săptămâna trecută am vorbit cu Victor Piţurcă. Era foarte supărat de situaţia de la echipă. Toţi jucătorii care au câştigat Cupa Campionilor, sunt aproape de echipa asta.

Au avut o şedinţă prin octombrie-noiembrie cu secretari de stat de la Ministrul Apărării, vorbim de grupul marilor jucători: Piţurcă, Tudorel Stoica, Majearu, Bumbescu, Iovan…

Au fost promisiuni cu subiect şi predicat că până în vară se va rezolva problema clubului de drept public, iar din vara anului 2024, echipa să înceapă cu drept de promovare. Este supărat extrem de rău.

Iar dacă nu se va întâmpla nimic, va ieşi într-o conferinţă de presă cu toţi marii jucători în care să spună că ei nu mai cred în nimic. Rămân cu sufletul alături de Steaua, dar echipa asta nu mai are ce să caute.

Reclamă

Se cheltuie bani degeaba. La U19, FCSB le-a dat 5-1 celor de la Steaua. Şi Piţi şi gloriile au fost minţiţe. Vrea să facă o conferinţă prin care să se delimiteze de conducerea clubului şi ministerului”, a declarat Valeriu Răchită la fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și