Închide meniul

Ultimele detalii despre construirea noului stadion Dinamo. Şase companii se luptă pentru obţinerea proiectului din Ştefan cel Mare

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 iulie 2022, 17:28

Ultimele detalii despre construirea noului stadion Dinamo. Şase companii se luptă pentru obţinerea proiectului din Ştefan cel Mare

Demolarea stadionului Dinamo a intrat în linie dreaptă.

Actualul stadion al lui Dinamo, inaugurat în 1951 / Profimediaimages

CNI a oferit ultimele detalii despre construirea noului stadion Dinamo. Şase companii s-au înscris pentru obţinerea contractului pentru reconstrucţia vechii arene din Ştefan cel Mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo va avea un nou stadion. Actuala arenă din Ştefan cel Mare ar urma să fie demolată anul acesta, în toamnă, iar cea nouă ar urma să fie gata în 2025. Până la demararea lucrărilor, trupa pregătită de Ovidiu Burcă va evolua tot în „Groapă”, în debutul sezonului de Liga a 2-a.

Ultimele detalii despre construirea noului stadion Dinamo

CNI a anunţat, printr-un comunicat oficial, că şase firme se luptă pentru obţinerea proiectului din Ştefan cel Mare. Printre acestea se numără şi companiile care au proiectat arenele din Cluj-Napoca, Bucureşti şi Craiova.

Conform postării publicate pe un cont de Facebook, prin care sunt anunţate toate ştirile legate de noua arenă din Ştefan cel Mare, până pe 26 iulie s-au înscris cele şase companii, iar costul studiilor de fezabilitate este de peste 200.000 euro.

„Un nou pas important pentru construirea Arenei Multifuncționale a CS Dinamo București!

Reclamă

Ieri 26 iulie s-a încheiat perioada de ofertare deschisa de CNI in Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la contractul pentru prestarea serviciilor de elaborare studii de specialitate, fezabilitate, arhitectura si proiectare-design a viitoarei arene din Stefan cel Mare.

Au depus oferte 6 companii si asocieri de firme, printre care toate cele ce au proiectat noile arene din Craiova, Cluj și București construite in ultimii ani. Costul estimat de CNI pentru întocmirea acestor studii si proiecte este de 1.020.337 RON, se arată în comunicatul oficial.

De asemenea, „câinii” vor afla firma căştigătoare în aproximativ 7 săptămâni, iar pentru a demara lucrările, compania va avea la dispoziţie alte 90 de zile.

Reclamă 4 / 0/3

„Estimativ circa 6-7 saptamani vor dura aceste operatiuni, urmand ca firma castigatoare sa aibe stabilit contractual un termen de finalizare de 60 zile pentru proiectare si prezentare a randarilor 3D High details ale arenei (cu detaliile mult asteptate de design, capacitate si facilitati) si inca 30 zile pentru obtinerea tuturor avizelor si aprobarilor tertilor (ex. OCPI, Primarie, Urbanism, Arhitectura, ISU, Autoritatea Aviatica pentru helioport certificat, FRF, FRR, etc)”, au mai transmis oficialii.

Dinamo și-a găsit stadion pentru Liga 2

Vlad Iacob, numit recent în funcția de administrator special al clubului, a lămurit problema stadionului. Noul conducător al „câinilor” a precizat că echipa sa va începe stagiunea în „Ștefan cel Mare”, urmând ca din toamnă se se mute pe „Arcul de Triumf”.

În plus, oficialii lui Dinamo iau în calcul ca derby-ul cu CSA Steaua, din septembrie, să se joace pe Arena Națională. Totul depinde de interesul pe care fanii „alb-roșii” îl vor manifesta la meciurile din debutul sezonului.

„Din ce știu, demolarea stadionului Dinamo va începe în luna octombrie a acestui an. Va fi scoasă la licitație proiectarea noului stadion în viitorul foarte apropiat. Sper să fie finalizat până în 2024.

Arena nu va fi cea mai mare problemă a lui Dinamo, pentru că până atunci putem juca pe stadionul ‘Arcul de Triumf’ și pentru meciurile importante, de ce nu, pe Arena Națională.

La tragerea la sorți am avut noroc. Vom juca pe teren propriu cu Steaua. Dacă audiența va fi bună la meciurile de acasă, vom face tot posibilul să jucăm pe Arena Națională meciul cu Steaua”, a spus Vlad Iacob, pentru Pro Arena.

Dinamo îşi va plăti datoriile la ANAF, pentru a putea evolua pe stadionul Arcul de Triumf

Vlad Iacob a explicat că a discutat cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și l-a asigurat că Dinamo își va achita datoriile către ANAF pentru a primi „undă verde” să joace pe „Arcul de Triumf”.

Reclamă

„Dinamo va avea un certificat fiscal cu zero datorii către ANAF, în cel mai scurt timp, și va putea din punct de vedere legal să evolueze acolo. Cred că domnul Petrache a făcut această declarație înainte ca noua conducere, din care fac și eu parte, să preia clubul Dinamo.

Am discutat deja cu domnul Alin Petrache despre programul meciurilor, despre numărul de meciuri care ar trebui disputat acolo și dumnealui a fost deschis să sprijine clubul Dinamo pentru a juca acolo”, a mai spus Vlad Iacob.

Recomandări
  • Ultimele detalii despre construirea noii arene din Ştefan cel Mare
  • Noul stadion va fi gata în 2025

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa Vezi toate știrile
Citește și