Închide meniul

Dinamo și-a găsit stadion pentru Liga 2! Unde ar urma să se dispute derby-ul cu CSA Steaua

Cosmin Cioboată Publicat: 24 iulie 2022, 14:44 / Actualizat: 24 iulie 2022, 15:45

Reclamă
Dinamo și-a găsit stadion pentru Liga 2! Unde ar urma să se dispute derby-ul cu CSA Steaua

Suporterii formatiei Dinamo reactioneaza in timpul meciului de fotbal contra echipei Universitatea Cluj din mansa retur a barajului de mentinere/promovare in Liga 1, disputat pe stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica, 29 mai 2022.

Dinamo a retrogradat în premieră în Liga a 2-a / Hepta

Dinamo și-a găsit stadion pentru meciurile din Liga a 2-a. Vlad Iacob, noul administrator special, a anunțat că echipa din „Ștefan cel Mare” va juca pe „Arcul de Triumf” în sezonul viitor, după ce va începe procesul de demolare a arenei din „Groapă”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo se pregătește pentru primul sezon în eșalonul secund din istoria clubului.

Dinamo și-a găsit stadion pentru Liga 2! Unde ar urma să se joace derby-ul cu CSA Steaua

Vlad Iacob, numit recent în funcția de administrator special al clubului, a lămurit problema stadionului. Noul conducător al „câinilor” a precizat că echipa sa va începe stagiunea în „Ștefan cel Mare”, urmând ca din toamnă se se mute pe „Arcul de Triumf”.

În plus, oficialii lui Dinamo iau în calcul ca derby-ul cu CSA Steaua, din septembrie, să se joace pe Arena Națională. Totul depinde de interesul pe care fanii „alb-roșii” îl vor manifesta la meciurile din debutul sezonului.

Iacob speră ca noul stadion din „Ștefan cel Mare” să fie finalizat până în 2024.

Reclamă

„Din ce știu, demolarea stadionului Dinamo va începe în luna octombrie a acestui an. Va fi scoasă la licitație proiectarea noului stadion în viitorul foarte apropiat. Sper să fie finalizat până în 2024.

Arena nu va fi cea mai mare problemă a lui Dinamo, pentru că până atunci putem juca pe stadionul ‘Arcul de Triumf’ și pentru meciurile importante, de ce nu, pe Arena Națională.

La tragerea la sorți am avut noroc. Vom juca pe teren propriu cu Steaua. Dacă audiența va fi bună la meciurile de acasă, vom face tot posibilul să jucăm pe Arena Națională meciul cu Steaua”, a spus Vlad Iacob, pentru Pro Arena.

Reclamă 4 / 0/3

Vlad Iacob a explicat că a discutat cu Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și l-a asigurat că Dinamo își va achita datoriile către ANAF pentru a primi „undă verde” să joace pe „Arcul de Triumf”.

„Dinamo va avea un certificat fiscal cu zero datorii către ANAF, în cel mai scurt timp, și va putea din punct de vedere legal să evolueze acolo. Cred că domnul Petrache a făcut această declarație înainte ca noua conducere, din care fac și eu parte, să preia clubul Dinamo.

Am discutat deja cu domnul Alin Petrache despre programul meciurilor, despre numărul de meciuri care ar trebui disputat acolo și dumnealui a fost deschis să sprijine clubul Dinamo pentru a juca acolo”, a mai spus Vlad Iacob.

Vlad Iacob consideră că FCSB e Steaua: „A câștigat Cupa Campionilor”

Instalat în urmă cu câteva zile la cârma lui Dinamo, Iacob a lansat deja primele sale „săgeți” către CSA. Administratorul special din „Ștefan cel Mare” spune că FCSB e continuatoarea Stelei, ci nu formația din Liga a 2-a.

„Duelul dintre CSA Steaua și Dinamo va fi unul interesant. Dar nu voi prezenta acel meci ca fiind Eternul Derby. Pe plan sportiv, FCSB este continuatoarea clubului Steaua, care a reușit să câștige Cupa Campionilor Europeni”, a mai spus noul administrator special al lui Dinamo.

În prima etapă din Liga 2, Dinamo se va deplasa pe terenul celor de la Progresul Spartac.

Programul primei etape din Liga 2:

Reclamă

Dinamo a obținut prima victorie cu Ovidiu Burcă pe bancă

Dinamo a obținut prima victorie cu Ovidiu Burcă pe banca tehnică. Formația din „Ștefan cel Mare” s-a impus la limită, scor 2-1, în meciul amical cu CSO Plopeni.

Dinamo se pregătește pentru primul sezon din Liga a 2-a din istoria clubului. „Câinii” au disputat o nouă partidă amicală astăzi, în deplasare, cu Plopeni. A fost primul meci al echipei din „Ștefan cel Mare” cu Burcă la cârmă.

Vali Lazăr a deschis scorul după numai 4 minute, cu o lovitură de cap din interiorul careului. Dinamo și-a dublat avantajul înainte de pauză. David Țone a reluat în plasă o execuție din centrul careului.

CSO Plopeni a redus din diferență în minutul 77, după o gafă în defensiva „câinilor”. Jami Djegherif, fundașul aflat în probe la Dinamo, a pierdut mingea din postura de ultim apărător, iar gazdele au profitat și au reușit să marcheze.

În cele din urmă, după un final cu emoții, Dinamo a reușit să câștige primul meci amical din această vară.

Echipa de start a lui Dinamo: Eșanu – Buleică, Țone, Dudea, Amzăr – N. Roșu, I. Roșu – Bordușanu, V. Lazăr, A. Bani – Țîră

Rezerve: Onescu, Fara, Moura, M. Dragomir, M. Zamfir, Crețu, C. Ionescu, Florescu, D. Daniel, Jami Djegherif, Guillaume Thiry

Iulian Roșu (25 de ani), Jami Djegherif (23 de ani) și Guillaume Thiry (22 de ani) sunt cei 3 jucători aflați în probe la formația din „Ștefan cel Mare”.

Dinamo a pierdut celelalte 3 partide disputate în perioada de pregătire: cu FCSB 2 Academica Clinceni (1-3), Concordia Chiajna (0-1) și Unirea Slobozia (0-5).

Pentru echipa lui Ovidiu Burcă urmează duelul cu SC Popești-Leordeni, o altă formație care evoluează în Liga a 3-a.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și