Închide meniul

Victor Piţurcă nu crede că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor: „Nu se va putea, e clar, aşa mi s-a spus”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 13 aprilie 2023, 19:37

Victor Piţurcă nu crede că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor: Nu se va putea, e clar, aşa mi s-a spus”

Victor Piţurcă nu crede că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor

Victor Piţurcă / Hepta

Victor Piţurcă nu crede că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor. Fost antrenor al Stelei, Victor Piţurcă e cunoscut ca un susţinător al echipei din Liga a 2-a.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul selecţioner al României a comentat noile informaţii. Piţurcă şi-ar dori promovarea lui CSA Steaua, dar nu consideră că este posibil atât de devreme.

Victor Piţurcă nu crede că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor

Eu mi-aș dori să promoveze din sezonul ăsta, dar nu se va putea, e clar. Mie așa mi s-a spus. Eu am susținut nu neapărat acest proiect, eu am susținut Steaua. Dacă Steaua a dispărut din prima ligă, mi-am dorit ca acest club și acest brand să revină în prim plan. Fotbalul românesc va avea doar de câștigat.

Am avut marți o întâlnire cu comandantul clubului, cu suporterii, au participat și secretarul general al MApN și câțiva oameni din politică. Am avut o discuție și mi s-a promis acest lucru, că se va schimba legea.

Se încearcă, am înțeles că domnul Dîncu a fost inițiatorul. Vreau să-i mulțumesc domnului Dîncu. Eu nu am avut încredere în dânsul, pentru că nu a făcut mai mult când a fost ministru.

Reclamă

Probabil, era nevoie de timp. Nu doar dânsul va avea de câștigat, pentru că steliștii îl vor respecta foarte mult, dar și fotbalul românesc și echipa națională.

Pe planetă există multe lucruri de genul ăsta. În campionatul României, mai mult de trei sferturi dintre echipe sunt susținute de primării, Steaua de ce n-ar putea fi susținută de Ministerul Apărării?

Sunt echipe din prima ligă susținute de Primării și eu nu cred că sunt susținute corect. Dacă s-ar face investigații, ar avea de suferit oamenii care susțin echipele”, a declarat Victor Pițurcă, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Victor Piţurcă îl numea ,,Omul Anului” pe Florin Talpan

La începutul lui 2017 Victor Piţurcă îl numea „Omul Anului 2016” pe Florin Talpan. Fostul câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua îl lăuda pe juristul CSA pentru demersurile lui în instanţă.

Florin Talpan este omul anului 2016. A avut un mare rol ca să scoată adevărul la iveală în ceea ce priveşte faptele din 2003, când clubul Steaua a fost preluat de George Becali. S-a bătut ca un nebun cu toată lumea. Talpan a depus contestaţie încă din 2004. S-a bătut ca un nebun cu toţi. Deşi i s-au pus piedici, a câştigat toate procesele avute pe rol. Şi vor veni şi altele. Poate să câştige pentru CSA Steaua milioane de euro”, spunea Victor Piţurcă.

Florin Talpan e convins că CSA Steaua poate promova din sezonul viitor

Florin Talpan e convins că CSA Steaua va promova încă din acest sezon. Juristul CSA susţine că FCSB evoluează în mod ilegal în Liga 1 şi că ar trebui să fie retrogradată.

Florin Talpan anunţă şi că va face o adresă către FRF, prin care să se precizeze când a cerut FCSB schimbarea denumirii echipei, în anul 2018. Talpan susţine că dacă FCSB a făcut solicitarea în timpul campionatului trebuia retrogradată.

Deci v-am zis, demersul ăsta l-am făcut încă de anul trecut. Faptul că s-a tras atâta de timp… oricum se poate, Legea Sportului nu ne interzice. Nu există niciun articol din Legea Sportului prin care ni se interzice să promovăm.

Lucrurile sunt foarte clare, nu ştiu de ce sunt atâtea întrebări. Bineînţeles că CSA Steaua poate să promoveze, vom termina pe locul întâi, vom avea multe argumente.

Federaţia nu poate să se opună. Oricum Federaţia este într-o mare culpă, ce au făcut cu noi nu e normal. Ei trebuia să elimine FCSB-ul încă din 2018, când şi-au schimbat denumirea în timpul campionatului.

Reclamă

Săptămâna viitoare fac o adresă către Federaţie să ne pună la dispoziţie data când s-a înregistrat această solicitare de schimbare a denumirii de către FCSB, în 2018. Dacă a depus-o în timpul campionatului este clar că trebuia retrogradată, iar la ora actuală evoluează în mod ilegal în Liga 1.

Nu este vina mea că nu şi-au făcut treburile cum trebuia.

În 2-3 săptămâni ar trebui să se rezolve (n.r.: modificarea Legii Sportului), fiind în procedură de urgenţă.

90% din cluburile din Liga 1 sunt finanţate de primării, ştiţi foarte bine, sunt tot bani publici.

La meciul cu Dinamo trebuie să câştige clubul Steaua dacă este un club profesionist şi adevărat. Au toate condiţiile, banii plătiţi la zi, n-au niciun argument să piardă. Dacă pierd înseamnă că nu-şi merită locul în echipă şi trebuie să plece toţi”, declară Florin Talpan în exclusivitate pentru AS.ro.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și