Închide meniul

„Al nostru Ciprian Tătărușanu, ca un zid!”. Fanii lui AC Milan, laude pentru român. Ce a scris presa italiană

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 15 februarie 2023, 10:02

„Al nostru Ciprian Tătărușanu, ca un zid!. Fanii lui AC Milan, laude pentru român. Ce a scris presa italiană

Ciprian Tătărușanu a fost titular în AC Milan - Tottenham 1-0

Ciprian Tătărușanu a fost titular în AC Milan - Tottenham 1-0 / Profimedia

„Al nostru Ciprian Tătărușanu, ca un zid!”, a fost unul dintre mesajele postate de fanii lui AC Milan în mediul online, după victoria obținută în fața lui Tottenham, scor 1-0, în manșa tur a optimilor UEFA Champions League. Brahim Diaz a marcat unicul gol al partidei de pe San Siro în minutul 7, iar „rossonerii” au acum prima șansă la calificare, înaintea returului de la Londra, programat pe 8 martie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tătăruşanu a avut intervenţii sigure în meciul de la Milano şi a ajutat echipa lui Stefano Pioli să obţină un succes uriaș în UEFA Champions League. Românul a salvat incredibil la execuţia lui Heung-min Son și a păstrat intactă poarta campioanei Italiei.

„Al nostru Ciprian Tătărușanu, ca un zid!”. Fanii lui AC Milan, laude pentru român

Ciprian Tătăruşanu a primit una dintre cele mai mari note de pe teren, 7.4, potrivit sofascore.ro. Numai Rafael Leao a fost notat mai bine. Portughezul a avut 7.7 şi fost desemnat omul meciului de UEFA.

După ce l-au criticat în repetate rânduri în ultima vreme, fanii lui AC Milan au revenit la sentimente mai bune pentru Ciprian Tătărușanu. Suporterii italieni l-au lăudat pe portarul român pe rețelele sociale, iar cea mai tare comparație a ajuns pe prima pagină a celebrei publicații Gazzetta dello Sport.

„Al nostru Ciprian Tătărușanu, ca un zid în această seară”, au scris fanii italieni, alături de un colaj cu portarul român și un zid din cărămidă.

Reclamă

Ce a scris presa italiană despre Ciprian Tătărușanu, după AC Milan – Tottenham 1-0

La rândul lor, jurnaliștii din Peninsulă au scos în evidență prestația bună a lui Tătărușanu, care a devenit titular la AC Milan după accidentarea lui Mike Maignan.

„Se întinde și respinge la singura fază periculoasă a lui Tottenham care o putea costa scump pe Milan, dar la care s-a semnalizat un offside. Nu a avut un stil frumos, dar a fost eficient”, a notat tuttomercatoweb.com.

„Concentrat și încrezător mai ales pe jocul aerian. Nu a fost solicitat de atacanții adverși”, au scris și jurnaliștii calciomercato.com.

Reclamă 4 / 0/3

În minutul 59, Tătăruşanu i-a dat emoţii lui Stefano Pioli. A căzut după un duel cu Lenglet şi a avut nevoie de intervenţia medicilor. Românul a acuzat probleme la gleznă şi a strigat de durere.

În cele din urmă, Ciprian Tătărușanu a reuşit totuşi să continue jocul. Cu Mike Maignan accidentat încă din luna septembrie, „rossonerii” îl mai au variantă de rezervă pe Antonio Mirante, veteranul de 39 de ani.

Ciprian Tătărușanu a adunat 22 de meciuri în poarta lui AC Milan în toate competițiile din actualul sezon. Românul a bifat aseară cea de-a 5-a apariție în stagiunea curentă din UEFA Champions League. De remarcat faptul că este a 3-a partidă consecutivă în care portarul de 37 de ani nu primește gol în UCL.

Cotat la 600.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, Ciprian Tătărușanu mai are contract cu AC Milan până la finalul sezonului.

Ciprian Tătărușanu, apărat de un fost portar al Italiei

Ciprian Tătărușanu a fost apărat de un fost portar al Italiei, după ultimele meciuri din poarta lui AC Milan. Luca Marchegiani, fost goalkeeper la Lazio, susține că românului nu ar trebui să i se reproșeze golurile încasate în partidele în care a fost titular, deoarece nu a fost adus pentru a apăra din primul minut poarta rosonerrilor.

Ciprian Tătărușanu a devenit titular la AC Milan, după accidentarea suferită de Mike Miagnan la sfârșitul lunii septembrie. De atunci, portarul român și și-a atras multe critici din cauza golurile primite, 31 la număr.

Luca Marchegiani, cel care a devenit campion în Serie A în anul 2000, și a apărat și poarta naționalei Italiei, îl apără pe Ciprian Tătărușanu. Italianul susține că portarul român a fost adus la echipă pentru a fi rezerva lui Mike Maignan, iar în acest sezon a ajuns să fie titular în mai mult de 20 de partide, într-un sezon extrem de dificil pentru campioana din Serie A.

Reclamă

Nu-l poți învinui pe el! Tătărușanu a fost adus cu un scop, acela de a fi al doilea portar, dar nimeni nu s-ar fi gândit că va ajunge să joace 20 de meciuri la rând, într-un sezon dificil. Este superficial să vorbim despre situația lui AC Milan, gândindu-ne doar la portar. Știm cu toții că nu e cazul. Și apoi să vorbim despre folosirea lui Maignan, care este un lider puternic și carismatic, este o altă problemă”, a declarat Luca Marchegiani, potrivit sportevai.it.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 Vezi toate știrile
Citește și