Închide meniul
NEWS ALERT

Barcelona, aproape de a fi exclusă din următoarea ediţie a Champions League! UEFA ameninţă cu cea mai dură sancţiune

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 iunie 2023, 20:01

Reclamă
Barcelona, aproape de a fi exclusă din următoarea ediţie a Champions League! UEFA ameninţă cu cea mai dură sancţiune

Barcelona riscă să fie exclusă din viitorul sezon al Champions League

Joan Laporta, în timpul unei conferinţe de presă / Profimediaimages

Barcelona a câştigat titlul în La Liga, dar riscă să fie exclusă din viitorul sezon al Champions League. Oficialii UEFA iau în calcul să îi aplice grupării de pe Camp Nou cea mai dură sancţiune. Hotărârea va fi anunţată pe 12 iunie, anunţă marca.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal”, spunea Alexander Ceferin după ce a analizat documentele din „Cazul Negreira”. Preşedintele forului continental este acum în faţa unei decizii care poate da peste cap fotbalul din Spania.

Barcelona, aproape de a fi exclusă din următoarea ediţie a Champions League

Barcelona este acuzată că a plătit peste 6 milioane de euro în perioada 2001-2018 către compania Dasnil 95, deținută de Jose Maria Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj. Negreira a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor din Spania, între 1994 și 2018.

Potrivit jurnaliştilor de la „ABC”, citaţi de Marca, a fost întocmit raportul de UEFA. Doi inspectori au ajuns la concluzia că trebuie luată o măsură drastică şi că Barcelona ar trebui să fie pedepsită exemplar. Aleksander Ceferin este cel care va lua hotărârea finală, după ce a fost sfătuit să o excludă pe Barcelona din grupele Ligii Campionilor.

Potrivit raportului UEFA, Barcelona „nu a reuşit să respecte noţiuni de bază ale competiţiei şi a încercat să influenţeze rezultatul mecurilor de fotbal”. În articolul 50.3 din statutele UEFA este inclus dreptul de veto asupra unui club. Marca anunţă că nu va fi pedepsită Federaţia, ci direct clubul catalan. Astfel, dacă Barcelona va fi lăsată în afara Champions League, locul ei ar urma să fie luat de Villarreal. Barcelona încă nu a fost anunţată de UEFA dacă are drept de participare, anunţul urmând a fi făcut peste două săptămâni.

Reclamă
Reclamă

Aleksander Ceferin: „În ceea ce privește UEFA, nu există nimic care să fie prescris”

Este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. Nu pot comenta direct acest lucru din două motive. În primul rând, pentru că avem o Comisie de Disciplină independentă. Și în al doilea rând, pentru că nu m-am ocupat de această problemă în detaliu. Totuși, pot spune ceva informat, situația este extrem de gravă„, a spus Aleksander Ceferin pentru ziarul Ekipa, citat de marca.com.

Ceferin a anunţat că faptele de care este acuzată Barcelona nu s-au prescris şi se poate ajunge la măsuri fără precedent pentru un club de o asemenea avengură.

Este atât de grav încât, după părerea mea, este una dintre cele mai serioase situaţii pe care le-am văzut în fotbal. La nivelul Ligii Spaniole, desigur, chestiunea este prescrisă și nu poate avea consecințe competitive, dar procedurile sunt în derulare la nivelul Parchetului Civil spaniol. Dar, în ceea ce privește UEFA, nu există nimic care să fie prescris„, a transmis şeful UEFA.

Reclamă

Barcelona a primit cea mai mare amendă din istoria clubului

Clubul de pe Camp Nou a primit o amendă record, de 15.7 milioane de euro. Anunţul a fost făcut de El Confidencial şi a fost preluat de cele mai importante publicaţii din lume.

Ancheta a fost făcută în paralel cu cea din „Cazul Negreira” şi s-a lăsat cu măsuri drastice. Barcelona a fost găsită vinovată pentru că nu ar fi declarat în mod corect, în contabilitatea clubului, despăgubirile primite de Arda Turan (1.312.500 de euro) și Alex Song (3.500.000 de euro) în momentul rezilierii contractelor.

S-ar fi descoperit şi alte nereguli. Nu au fost declarate plăţile zborurilor charter făcute la meciurile din deplasare. S-ar fi ascuns şi modul prin care au transferate maşinile primite de la sponsori către membrii echipei.

Ancheta ar fi început în 2019 şi vizează nereguli care datează din 2015. Este o lovitură teribilă primită de Barcelona, care se confrunta şi până acum cu probleme financiare. În condiţiile date, catalanii au şanse minime să mai spere la transferul lui Lionel Messi. Rămâne de văzut ce decizie se va lua şi în „Cazul Negreira”.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și