Închide meniul

Barcelona, ELIMINATĂ din UEFA Champions League! Inter i-a retrogradat pe catalani în Europa League. Dezastru total pentru al doilea sezon consecutiv!

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 26 octombrie 2022, 21:32

Barcelona, ELIMINATĂ din UEFA Champions League! Inter i-a retrogradat pe catalani în Europa League. Dezastru total pentru al doilea sezon consecutiv!

Inter i-a retrogradat pe catalani în Europa League

Barcelona, eliminată din UEFA Champions League / Profimedia

Barcelona a fost eliminată din grupele UEFA Champions League. Inter i-a retrogradat pe catalani în Europa League după ce au învins-o pe Viktoria Plzen cu 3-0. Este al doilea sezon consecutiv în care echipa lui Xavi părăseşte competiţia în această fază.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Henrikh Mkhitaryan, Edin Dzeko, cu o „dublă”, şi Romelu Lukaku au trimis-o pe Barcelona în Europa League. După doar 4 etape disputate, echipa lui Xavi are 4 puncte şi a rămas fără şanse matematice să se califice în optimile de finală.

Barcelona, eliminată din UEFA Champions League

Sezonul a început excelent pentru Barcelona în UEFA Champions League. Catalanii au învins-o pe Plzen cu 5-1, însă după acel meci a început dezastrul. Au pierdut cu Bayern, scor 0-2 şi au obţinut doar un punct din „dubla” cu Inter, scor 0-1 şi 3-3.

Astfel, Barcelona a ajuns la mâna rezultatului dintre Inter şi Plzen. Vicecampioana Italiei n-a avut emoţii şi s-a calificat în optimile de finală, spre dezamăgirea catalanilor, care au privit dezamăgiţi meciul în vestiar.

Cum arată clasamentul după Inter – Plzen 3-0:

Reclamă

Bayern (4 meciuri disputate) 12 puncte
Inter (5 meciuri disputate) 10 puncte
Barcelona (4 meciuri disputate) 4 puncte
Plzen (5 meciuri disputate) 0 puncte

Ultima dată când Barcelona a fost eliminată de două ori consecutiv în faza grupelor din UEFA Champions League au fost sezoanele 1997 şi 1998.

Reclamă 4 / 0/3

Cum ar putea pleca Xavi de la Barcelona: „Vor exista consecinţe”

Xavi a tras concluziile, după o săptămână „neagră” la Barcelona. Managerul catalanilor a dezvăluit că obiectivul formaţiei blaugrana este câştigarea titlului, iar dacă nu-şi va atinge targetul, ar putea fi demis.

Barcelona traversează o perioadă dificilă. Pe lângă înfrângerea suferită în El Clasico, trupa lui Xavi păstrează doar şanse teoretice pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor, după egalul dramatic cu Inter din runda precedentă.

Xavi a declarat că va înţelege decizia oficialilor clubului de a-l demite, în cazul în care îşi va rata obiectivul. Managerul catalan a mărturisit că, în ciuda rezultatelor modeste din ultima perioadă, şefii clubului de pe Camp Nou nu i-au comunicat nicio decizie în privinţa viitorului său.

„Dacă nu voi câștiga titlul, atunci vor exista consecințe, un alt antrenor m-ar putea înlocui. Sunt mereu pozitiv. Aș înțelege dacă patronul vrea să-mi transmită ceva, dar încă nu s-a întâmplat un asemenea lucru. Nu mi-a spus nimic.

Dar, asta este Barcelona, antrenorii trebuie să câștige titlul și asta este și ținta noastră pentru acest sezon”, a declarat Xavi, citat de Marca.

Totodată, antrenorul Barcelonei a declarat că a primit numeroase apeluri de la apropiaţi, după înfrângerea suferită în El Clasico.

„Cei apropiați mă încurajează, primesc mesaje pe telefon de parcă mi-ar fi murit o rudă. Eu sunt conștient că pot apărea consecințe, dar nu sunt îngrijorat”, a mai spus Xavi, conform aceleiaşi surse citate mai sus.

Reclamă
Recomandări
  • Barcelona, eliminată din UEFA Champions League
  • Inter i-a retrogradat pe catalani în Europa League

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! Vezi toate știrile
Citește și