Închide meniul

Bella Ciao, Champions League!

Reclamă

Andrei Rădulescu Publicat: 16 martie 2023, 9:16

Bella Ciao, Champions League!

Napoli s-a calificat în sferturile Champions League

Jucătorii lui Napoli se bucură alături de fani / Profimedia Images

Anglia şi Spania vând drepturile TV la scoruri impresionante, Germania o are mereu pe Bayern în fazele superioare şi aproape în fiecare an un campionat din afara top 5 apare prin sferturile competiţiei care emoţionează toată planetă. Anul ăsta e Benfica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dar tot anul ăsta, sferturile sunt ale Italiei. Cu trei echipe. Rivalele din cel mai dezvoltat oraş nordic al Italiei, Inter şi Milan, merg de mână în sferturile Champions League pentru prima oară, după 17 ani. Lor li se alătură mai săracul Napoli, dar cu o pasiune pentru fotbal, mai mare decât orice bilanţ economic. Aici emoţia bate buzunarul.

Napoli e pentru prima oară în sferturile Champions League. Da, pentru prima oară. Ce n-a reuşit pe vremea legendarului Maradona. Atunci, cu Maradona şi Careca, Napoli a cucerit Cupa UEFA. Era a treia ca valoare în Europa, dar pentru fani, vulcanul activ Vezuviu a erupt.

Bella Ciao, Champions League!

Acelaşi vulcan se pregăteşte să erupă, la peste 30 de ani de la Maradona, un etalon istoric pentru echipa care poate fi descrisă simplu: mică pentru Italia, uriaşă pentru oraş. Ca şi in 89, când a luat Cupa UEFA într-o finală tur-retur cu Stuttgart, Napoli a ajuns în sferturile Champions League după ce a trecut de o echipă din Germania, Frankfurt, câştigătoarea Europa League. 5-0 la general. E un scor care le dă fiori şi echipelor mult mai bogate din Champions League. Iar Napoli e şi echipa care a marcat cel mai mult în ligă, 25 de goluri.

De ce poate visa la trofeu?! Pentru că ăsta e farmecul Champions League. Porto, Chelsea, chiar Inter au luat trofeul când nu erau cotate cu şanse mari. Aşa poate fi Napoli în acest an. Cu titlul ca şi câştigat în Italia, Napoli îşi poate vedea liniştită de drumul spre Champions League.

Reclamă

Atunci, borna istorică a clubului – era Maradona – se va prăbuşi sub cenuşa Vezuviului. Ăsta ar fi anul perfect, istoric al echipei. Fără Maradona, dar cu Osimhen, Kvaratskhelia sau Lozano. Ei pot fi noii eroi. La fel şi creatorul acestei echipe de vis, Luciano Spalletti.

Mai e mult până departe!

Când Real Madrid, Bayern Munchen şi Manchester City sunt în competiţie, Napoli poate fi doar surpriza. N-are banii lor, nici faima, dar dorinţa, ambiţia şi îndârjirea pot face minuni în fotbal. Miracole au existat şi vor exista. Dar mai e mult până departe. 5 meciuri par o eternitate. Dar pot fi pentru eternitate. Iar dacă Napoli vede trofeul în oraş, chiar poate muri.

Inter şi Milan l-au câştigat, îl ştiu, l-au pus în muzeu. Sunt ultimele echipe care au adus Champions League în Italia. Milan în 2007, Inter în 2010.
Să bată ceasul elveţian de la UEFA pentru Italia în acest an? Probabilitatea e mică. Dar statistica nu bate fotbalul. Ca bara, care nu e trecută la şuturi pe poartă, ci pe lângă. Şi bogaţii pot plânge, câteodată.

Reclamă 4 / 0/3

Ajung, totuşi, la vorba lui Guardiola, cât Real e în bilele de la tragere, ceilalţi nu au voie să se gândească la trofeu. L-au luat ei anul trecut, când au avut noroc cât casa. Anul ăsta sunt şi mai buni.

Ultimele trei câştigătoare sunt încă în competiţie: Bayern, Chelsea şi Real. Iar City îl vânează an de an. Sunt sigur că pentru Guardiola, Champions League e mai importantă decât o vizită a Juliei Roberts la City, deşi el ne-a spus altceva.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și