Închide meniul

Care sunt echipele calificate în optimile UEFA Champions League, după primele patru etape. Cum arată clasamentul actualizat al grupelor

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 13 octombrie 2022, 0:08

Care sunt echipele calificate în optimile UEFA Champions League, după primele patru etape. Cum arată clasamentul actualizat al grupelor

Care sunt echipele calificate în optimile UEFA Champions League

UEFA Champions League/ Profimedia

S-au aflat echipele calificate în optimile UEFA Champions League, după primele patru runde. Pe lângă Manchester City şi Real Madrid, formaţii care şi-au asigurat prezenţa în runda viitoare încă de marţi, miercuri s-au calificat Bayern Munchen, Napoli şi Brugge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Napoli şi Bayern au acumulat punctaj maxim după primele patru runde. Bavarezii au făcut spectacol în ultima rundă, contra celor de la Plzen, scor 4-2.

Care sunt echipele calificate în optimile UEFA Champions League, după primele patru runde

Napoli şi-a asigurat prezenţa în optimi, graţie victoriei din runda a patra, în faţa celor de la Ajax. Italienii s-au impus cu scorul de 4-2, şi ajuns astfel la 17 goluri marcate în această ediţie de UEFA Champions League.

De cealaltă parte, Bayern are şi ea cifre incredibile în acest sezon de Liga Campionilor. Campioana Budesligii a zdrobit-o pe Plzen în etapa a 4-a, cu scorul de 4-2, şi a ajuns la un golaveraj uluitor, de 13-2.

Brugge este revelaţia acestui sezon european. Belgienii au obţinut calificare în optimi, după ce au acumulat 10 puncte, într-o grupă din care mai fac parte Porto, Atletico Madrid şi Bayern Leverkusen. Burgge a remizat în ultima rundă, contra trupei lui Diego Simeone, scor 0-0.

Reclamă

Clasamentul actualizat al grupelor din UEFA Champions League

Dacă unele grupe şi-au desemnat deja câştigătoarele, cu două runde înainte de final, în alte grupe există un echilibru aproape perfect.

În Grupa D, primele trei echipe sunt despărţite de doar un punct. Tottenham se află pe primul loc, graţie victoriei din ultima etapă în faţa celor de la Frankfurt. Pe locul secund, Marseille, a învins-o şi a egalat-o, în acelaşi timp, pe Sporting, în ultima rundă.

Reclamă 4 / 0/3

Totodată, o altă grupă echilibrată este grupa E. Chelsea este lider, cu şapte puncte, Salzburg se află pe locul secund, la un punct distanţă, iar AC Milan şi Dinamo Zagreb au fiecare câte patru puncte.

În Grupa H, PSG şi Benfica se luptă pentru primul loc. Ambele formaţii au câte 8 puncte, în ultima etapă remizând în meciul direct, ce s-a disputat pe Parc de Princes.

Clasamentul grupelor:

Grupa A:

  • Napoli, 12 pct
  • Liverpool, 9 pct
  • Ajax, 3 pct
  • Rangers, 0 pct

Grupa B:

  • Brugge, 10 pct
  • Porto, 6 pct
  • Atletico Madrid, 4 pct
  • Bayern Leverkusen, 3 pct

Grupa C:

  • Bayern, 12 pct
  • Inter, 7 pct
  • Barcelona, 4 pct
  • Plzen, 0 pct

Grupa D:

Reclamă

Grupa E

Grupa F

Grupa G

Grupa H:

Napoli s-a calificat în optimile UEFA Champions League

Napoli este una dintre cele mai în formă echipe din Europa. Trupa lui Luciano Spalletti s-a calificat în optimile UEFA Champions League după numai patru etape disputate din faza grupelor. Italienii au obţinut un nou succes categoric cu Ajax, scor 4-2. Cu o săptămână în urmă câştigase cu 6-1 la Amsterdam!

Lozano a avut nevoie de numai patru minute pentru a deschide scorul. În minutul 16, Napoli conducea deja cu 2-0. Giacomo Raspadori a marcat pentru al treilea meci la rând în Liga Campionilor. Alessandro Del Piero şi Fabrizio Ravanelli au fost singurii italieni care au mai reuşit o astfel de performanţă, ambii în 1995.

A fost un gol istoric marcat de Victor Osimhen. Napoli a egalat astfel recordul de goluri din fazele UEFA Champions League, după primele 4 etape. Numai PSG (2017-18) şi Bayern (2021-22) au mai înscris atât de mult!

Napoli s-a calificat astfel pentru prima dată în istoria clubului, atât de repede, în optimile de finală ale Ligii Campionilor. A adunat 12 puncte, cu 9 mai mult decât Ajax, ocupanta locului 3.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și