Închide meniul

Carlo Ancelotti a doborât un record uluitor în UEFA Champions League! Antrenorul lui Real Madrid l-a depășit pe Sir Alex Ferguson

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 3 noiembrie 2022, 10:24

Carlo Ancelotti a doborât un record uluitor în UEFA Champions League! Antrenorul lui Real Madrid l-a depășit pe Sir Alex Ferguson

Carlo Ancelotti a doborât un record uluitor în UEFA Champions League

Carlo Ancelotti, în timpul unui meci disputat de Real Madrid / Profimedia

Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, a doborât un record uluitor în UEFA Champions League! Tehnicianul de 63 de ani l-a depășit pe Sir Alex Ferguson într-un clasament fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid s-a calificat în optimile UEFA Champions League, câștigându-și grupa. „Galacticii” au reușit să facă spectacol în partida din ultima rundă, și au învins-o la categoric pe Celtic, scor 5-1.

Carlo Ancelotti, record uluitor în UEFA Champions Laegue! Antrenorul lui Real Madrid, peste Sir Alex Ferguson

Grație succesului din ultima etapă a grupelor UEFA Champions League, Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii în această competiției. Italianul l-a devansat pe Sir Alex Ferguson, tehnicianul care ocupa prima poziție în acest top fabulos.

Succesul cu Celtic a fost cel cu numărul 103 pentru Carlo Ancelotti, Sir Alex Ferguson având 102. Dintre aceste victorii înregistrate de tehnicianul italian, 32 au fost pe banca lui Real Madrid, alături de care a cucerit trofeul UEFA Champions League în sezonul precedent.

În privința „galacticilor”, Carlo Ancelotti este al treilea antrenor în ceea ce privește victoriile în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa. Primele locuri sunt ocupate de Vicente Del Bosque, cu 34 de victorii, și Miguel Munoz, cu 41.

Reclamă

Carlo Ancelotti a cucerit de patru ori trofeul Champions League. Italianul a triumfat de două ori alături de Real Madrid, în 2022 și 2014, și tot de două ori alături de AC Milan, în 2003 și 2007.

Real Madrid și-a asigurat biletele pentru optimile Ligii Campionilor încă de la finalul rundei cu numărul 5. „Galacticii” au câștigat grupa, însă cu toate acestea, pot întâlni adversari de top în faza următoare, precum Liverpool sau PSG.

Se ştiu toate echipele calificate în optimile UEFA Champions League

Se ştiu toate cele 16 echipe calificate în optimile UEFA Champions League! După clasarea din faza grupelor, un posibil duel în faza următoare a competiţiei ar fi Real Madrid – PSG.

Reclamă 4 / 0/3

Real Madrid – Liverpool ar fi un posibil duel „de gală” în optimile Ligii Campionilor. „Galacticii” au câştigat cu 13 puncte grupa F, din care au mai făcut parte Leipzig, Şahtior şi Celtic. De cealaltă parte, trupa lui Jurgen Klopp s-a clasat în spatele celor de la Napoli, în grupa A.

Surpriza serii a fost produsă de Benfica, echipă care a reuşit să câştige grupa din care mai făceau parte PSG, Juventus şi Maccabi Hiafa. Lusitanii au fost la egalitate de puncte cu trupa de pe Parc de Princes, având şi acelaşi golaveraj, însă ceea ce a făcut diferenţa a fost numărul de goluri marcate în deplasare, pe parcursul grupei.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din optimile UEFA Champions League va avea loc luni, 7 noiembrie, şi va fi în format live text, pe AS.ro. Evenimentul va avea loc la Nyon, în Franţa, şi va începe la ora 13:00.

Partidele din această fază a competiţiei se vor disputa pe 14/15, 21/22 februarie (turul) și 7/8, 14/15 martie 2023 (returul). Formaţiile din aceeaşi ţară nu se pot întâlni în optimi, restricţia aceasta urmând a fi ridicată din sferturi. Totodată, echipele care s-au întâlnit deja în grupe nu se mai pot întâlni şi în optimi.

La tragerea la sorţi se vor face două urne. În prima urnă vor fi incluse formaţiile care şi-au câştigat grupele, iar în a doua cele care au încheiat pe locul secund. De altfel, manşa tur a confruntărilor din optimi va avea loc pe terenul echipei care a fost extrasă din urna a doua.

Recomandări
  • Carlo Ancelotti, record uluitor în UEFA Champions League
  • Antrenorul lui Real Madrid, peste Carlo Ancelotti

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:55 LIVE TEXTFarul Constanța – CFR Cluj 3-0. Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni se întrec în goluri fabuloase! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:30 Palermo – Parma este acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” Vezi toate știrile
Citește și