Închide meniul

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League: învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 15 iunie 2022, 13:17 / Actualizat: 15 iunie 2022, 14:57

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League: învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League: învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana

Bucuria jucătorilor de la CFR Cluj după marcarea unui gol / Hepta

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League: învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana. În primul tur, campioana României va da piept cu FC Pyunik, campioana Armeniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj va începe în luna iulie aventura din preliminariile UEFA Champions League.

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League

Update 13:20. Dacă va trece de FC Pyunik, formația lui Dan Petrescu va evolua în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Dudelange (Luxemburg) și FK Tirana (Albania). Campioana României s-a mai întâlnit cu Dudelange în trecut, iar ardelenii nu au amintiri plăcute.

Meciurile din turul 2 preliminar al UCL se vor dispute pe 19/20 iulie (turul) și 26/27 iulie (returul). Dacă va trece de FC Pyunik, CFR va juca partida tur cu Dudelange sau FK Tirana pe teren propriu.

CFR a fost eliminată de campioana din Luxemburg în play-off-ul Europa League, în sezonul 2015/2016, scor 2-5, la general.

Reclamă

La „dubla” respectivă, pe banca CFR-ului se afla Toni Conceicao. În turul din Luxemburg, trupa din Gruia a pierdut cu 2-0. Dudelange a câștigat și partida retur, de la Cluj, scor 3-2, și s-a calificat în grupele Europa League.

În sezonul recent încheiat, Dudelange a cucerit cel de-al 5-lea titlu de campioană a Luxemburgului din ultimii 7 ani.

Tot campioană națională este și FK Tirana, cealaltă posibilă adversară a CFR-ului. Tirana a cucerit titul în Albania în sezonul 2021/2022, cu 10 puncte avans față de următoarea clasată.

Reclamă 4 / 0/3

Meciul tur dintre CFR Cluj și FC Pyunik se va disputa în Armenia, pe 5/6 iulie, urmând ca returul să se joace în Gruia, pe 12/13 iulie

Știrea inițială

CFR va întâlni una din următoarele echipe: Maribor / Shakhtyor Soligorsk, Diddeleng / Tirana, Maccabi Haifa sau Shamrock Rovers / Hibernians.

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

Dan Petrescu atacă preliminariile UEFA Champions League cu CFR Cluj

În ciuda speranțelor uriașe pe care și le-a creat, Dan Petrescu încearcă să rămână cu picioarele pe pământ. „Bursucul” recunoaște că misiunea ardelenilor nu se anunță deloc ușoară.

„E clar că aici mereu e presiunea foarte mare pentru că cel mai important e bugetul clubului. Și pentru a aduce o liniște și o balanță, avem nevoie să trecem de câteva tururi în Champions League. Dacă, Doamne ajută, suntem inspirați, puternici și ajungem cât mai sus, să încercăm să ajungem în grupele pe care și le dorește patronul de când a venit.

Reclamă

Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificările. Nu uitați că an de an, în preliminariile astea, se joacă 4 tururi, și pe acolo se află Dinamo Zagreb, Steaua Roșie, Ludogorets, Celtic, multe echipe cu bugete imense care nu reușesc să ajungă în grupe.

A ajuns, în schimb, Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim. Pentru că, dacă n-ar fi fost exemplul ăsta, ai fi spus ‘Bă, e greu’. Dar dacă Sheriff a reușit cu un buget care nu cred că era mai mare de 20 de milioane… și noi avem bugetul aproape ca Sheriff.

Trebuie să încercăm, dar să fim realiști. Mie nu îmi place când așteptările sunt mari, mie îmi place când există balanță și echilibru. Dacă avem așteptări mari, deziluzia e și mai mare. Trebuie să fim conștienți de ce bani avem, de ce jucători avem și să încercăm să facem cât mai mult. Asta eu o voi face 100%.”, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

 

Recomandări
  • CFR Cluj și-a aflat posibila adversară din turul 2 preliminar al UEFA Champions League
  • Campioana României va juca cu învingătoarea dintre Dudelange și FK Tirana

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și