Închide meniul

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara lui Farul Constanţa din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Alex Masgras Publicat: 20 iunie 2023, 16:05

Reclamă
Cine este Sheriff Tiraspol, adversara lui Farul Constanţa din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara lui Farul Constanţa din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol a învins Real Madrid pe Santiago Bernabeu / ProfiMedia

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara lui Farul Constanţa din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României îşi începe parcursul european contra echipei care o învingea în urmă cu aproape doi ani pe Real Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Gheorghe Hagi va juca partida tur pe teren propriu, pe 11/12 iulie, urmând ca partida retur să se dispute pe 18/19 iulie, în Republica Moldova.

Cine este Sheriff Tiraspol, adversara lui Farul Constanţa din primul tur preliminar al Ligii Campionilor

Sheriff Tiraspol este adversara celor de la Farul din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana din Republica Moldova a câştigat recent titlul cu numărul 20 din istoria sa în campionatul din Moldova, dar şi a 12-a Cupă a Moldovei. Clubul a fost fondat pe 4 aprilie 1997.

Sezonul trecut, Sheriff Tiraspol a evoluat în grupele Europa League, acolo unde a făcut parte dintr-o grupă cu Manchester United, Real Sociedad şi Omonia. Sheriff a încheiat grupa pe locul 3 şi a ajuns în primăvara Conference League, acolo unde şi-a încheiat parcursul în optimile de finală, moldovenii fiind eliminaţi de Nice, cu 4-1 la general.

Sheriff Tiraspol a învins Real Madrid pe Santiago Bernabeu

Sheriff Tiraspol a devenit în ultimii ani o echipă obişnuită cu prezenţele în grupele cupelor europene.

Reclamă

În sezonul 2021/22, Sheriff a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor, atunci când s-a impus în faţa lui Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu, scor 2-1. Jasur Yakhshiboev şi Sebastien Thill, cei doi jucători care au înscris pe Bernabeu, nu mai evoluează în prezent la campioana din Republica Moldova.

În acest moment, lotul lui Sheriff Tiraspol este cotat la 13,3 milioane de euro pe transfermarkt.com. Cel mai bine cotat jucător este Rasheed Akanbi, nigerianul de 24 de ani, cu o cotă de 1,2 milioane de euro.

De partea cealaltă, lotul lui Farul este cotat la 21,2 milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător al campioanei României este Tudor Băluţă, evaluat la 2,8 milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Sheriff Tiraspol are un stadion de 13.300 de locuri construit în 2002, dar a disputat meciurile din cupele europene la Chişinău, din cauza războiului din Ucraina. În ceea ce o priveşte pe Farul, echipa lui Gheorghe Hagi poate evolua în preliminarii pe stadionul din Ovidiu, stadion cu o capacitate de 4554 de locuri.

Câţi bani primeşte Farul, după ce a devenit campioana României

Gică Hagi a dat şi un „tun” financiar, după ce şi-a ajutat echipa să câştige titlul. Farul va fi recompensată de LPF cu peste 2.5 milioane de euro. Marea lovitură o poate da în preliminariile UEFA Champions League, acolo unde constănţenii au obţinut calificarea după ce au devenit campionii Ligii 1.

Prima tranşă din bani va fi virată de Ligă, în conturile echipei „Regelui”, în luna iulie. În total, Farul va primi 2.640.000 de euro. FCSB a ratat titlul, dar şi-a asigurat o sumă de 2.540.000 de euro. Ocupanta locului 3, care se va decide între CFR Cluj şi Universitatea Craiova, va încasa 2.350.000 de euro.

Sezonul 2023-2024 este ultimul în care acestea sunt premiile. După, echipele din Liga 1 vor avea de împărţit un milion de euro în plus. Încă un milion de euro va ajunge la cluburi, în funcţie de audienţe.

Farul se gândeşte acum la un sezon european cât mai lung. Farul ia startul în primul tur al preliminariilor Champions League. Dacă va reuşi să ajungă până în play-off, îşi va asigura un cec de 10 milioane de euro. O calificare în grupe îi poate aduce în conturi 20 de milioane de euro!

Gică Hagi a mai câştigat un titlu cu echipa sa. A triumfat în Liga 1 în sezonul 2016-2017, când echipa se numea Viitorul. Este o performanţă uriaşă obţinută de constănţeni!

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și