Închide meniul

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Umilință COLOSALĂ pentru campioana României! Echipa lui Dan Petrescu, eliminată în turul 1 preliminar Champions League

Reclamă

Antena Sport Publicat: 14 iulie 2022, 0:19

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Umilință COLOSALĂ pentru campioana României! Echipa lui Dan Petrescu, eliminată în turul 1 preliminar Champions League

CFR Cluj, eliminată de FC Pyunik în turul 1 preliminar din Champions League

CFR Cluj, eliminată de FC Pyunik în turul 1 preliminar din Champions League / Hepta

  • CFR Cluj – FC Pyunik, LIVE TEXT
  • Campioana României luptă pentru calificarea în turul doi preliminar UEFA Champions League

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.p.). Campioana României a fost eliminată în turul 1 preliminar al Champions League. Echipa lui Dan Petrescu a fost învinsă la penalty-uri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 0-0 la Erevan, CFR Cluj era obligată să o învingă pe FC Pyunik în Gruia. Campioana României a deschis scorul după doar șase minute, prin Nana Boateng, care a înscris cu capul după o fază fixă.

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Campioana României, eliminată în primul tur din UEFA Champions League

Au continuat să curgă ocaziile la poarta lui Pyunik, iar presiunea CFR-ului a fost fructificată în minutul 27, când a marcat Adrian Păun. Reușita a fost însă anulată pentru ofsaid. Păun se afla în spatele porții celor de la FC Pyunik în momentul când Nana Boateng a lovit mingea, astfel că decizia tușierului este corectă.

În repriza a doua, CFR Cluj a scăzut ritmul și a fost taxată. În minutul 90, la un corner, Zoran Gajic a sărit mai bine decât toți fundașii lui Petrescu și l-a învins pe Bălgrădean.

În prelungiri, Petrila a marcat pentru 2-1 în minutul 94, dar emoțiile au continuat pentru campioana României. Pyunik a primit penalty în minutul 107 după o gafă a lui Burcă. Din fericire pentru CFR, Cristi Bălgrădean a apărat șutul lui Hovhannes Harutyunyan.

Reclamă

Când CFR Cluj a crezut că a obținut calificarea, FC Pyunik a produs al doilea cutremur în Gruia. În minutul 119, același Zoran Gajic a împins balonul în poartă, după o respingere greșită a lui Bălgrădean, și a trimis meciul în prelungiri.

La penalty-uri, au ratat Claudiu Petrila și Mario Camora. Armenii au transformat toate loviturile, iar campioana României a fost eliminată din preliminariile Champions League în turul 1.

Update 0:20: CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.)! Trupa lui Dan Petrescu este eliminată la loviturile de departajare de campioana Armeniei. Ardelenii vor merge acum în turul 2 preliminar din Conference League.

Reclamă 4 / 0/3

Update 0:19: CFR Cluj – Pyunik 3-4!

Update 0:18: CFR Cluj – Pyunik 3-3! Karlo Muhar marchează!

Update 0:17: CFR Cluj – Pyunik 2-3! Harutyunyan transformă penalty-ul.

Update 0:16: CFR Cluj – Pyunik 2-2! Andrei Burcă marchează.

Update 0:16: CFR Cluj – Pyunik 1-2! Artak Dashyan înscrie.

Update 0:15: CFR Cluj – Pyunik 1-1! Claudiu Petrila trimite în bara transversală.

Update 0:14: CFR Cluj – Pyunik 1-1! Eugeniu Cociuc înscrie pentru armeni!

Reclamă

Update 0:13: CFR Cluj – Pyunik 1-0! Dugandzic transformă primul penalty!

Update 0:13: Start la loviturile de departajare!

FINAL DE PRELUNGIRI! CFR Cluj – FC Pyunik 2-2. Echipa care va merge în turul 2 preliminar al UEFA Champions League se va decide la „loteria” penalty-urilor.

Min 119. GOL FC Pyunik! Armenii au restabilit egalitatea pe finalul prelungirilor, prin Zoran Gajic. Pyunik a profitat de o respingere greșită a lui Bălgrădean, iar mingea a sărit cu noroc la Gajic, care a reluat în plasă.

Min 108. Apără Cristi Bălgrădean! Portarul CFR-ului reține mingea șutată slab de Harutyunyan. Jucătorul luI FC Pyunik a trimis pe centrul porții, iar Bălgrădean i-a ghicit intenția.

Min 107. Penalty pentru FC Pyunik! Andrei Burcă comite fault în careu, iar arbitrul central arată punctul cu var.

Min 94. GOOOOL CFR Cluj! Claudiu Petrila marchează cu un șut la colțul lung, pe lângă portar.

Min 90: Gol FC Pyunik! Campioana României a fost egalată după un corner. Zoran Gajic a sărit mai bine decât toți fundașii CFR-ului.

Min 58: Ciprian Deac a șutat bine din lovitură liberă, dar portarul lui Pyunik a blocat execuția.

Min 45: Pauză! CFR Cluj conduce cu 1-0.

Min 27: Gol anulat al celor de la CFR Cluj. Adrian Păun a marcat după un carambol în careul armenilor, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid.

Min 17. Adrian Păun, din nou periculos! Atacantul CFR-ului a șutat violent de la 16 metri, dar portarul lui FC Pyunik a respins in-extremis peste transversală.

Min 6. GOOOOL CFR Cluj! Boateng a deschis scorul în Gruia, cu o lovitură de cap, după o centrare excelentă expediată de Ciprian Deac.

Min 2. CFR Cluj, la prima ocazie a meciului! Păun a trimis un șut de la marginea careului, respins de portarul armenilor în corner.

Min 1. A început meciul din Gruia!

Echipele de start:

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Graovac, Camora – Deac, Boateng, Cvek – Păun, Debeljuh, Roger
Antrenor: Dan Petrescu

FC Pyunik: Yurchenko – Juninho, Vakulenko, Gajic, Kovalenko – Cociuc, Zambrano, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic
Antrenor: Eghishe Melikyan

Știrea inițială

CFR Cluj se poate duela cu Dudelange în turul doi preliminar de Champion League, dacă va trece de Pyunik Erevan. Campioana din Luxemburg a trecut de FK Tirana, cu 3-1 la general.

Campioana României își propune să ajungă cel puțin în grupele Europa League. Anul trecut, campioana României a fost umilită de Young Boys și Steaua Roșie Belgrad în preliminarii și a căzut în Conference League, unde a terminat grupa pe ultimul loc.

Dan Petrescu a dus-o pe CFR Cluj în grupele Europa League de două ori, reușind o dată să depășească faza grupelor. S-a întâmplat în 2020, când ardelenii au fost la un pas să o elimine pe Sevilla, după două remize: 1-1 la Cluj și 0-0 în Spania.

Dan Petrescu a făcut nopți albe înainte de CFR Cluj – Pyunik

Dan Petrescu a dezvăluit că a făcut nopți albe înaintea meciului CFR Cluj – Pyunik Erevan, manșa retur din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor.

CFR Cluj a reușit doar un 0-0 în meciul tur de la Erevan, iar Dan Petrescu a dezvăluit că are emoții înaintea returului din Gruia.

„Fotbalul e imprevizibil, totul este posibil. Ce a fost nu mai contează. Nu mai contează că am luat campionatul, contează meciul de mâine. Oricum dorm mai greu de când au început meciurile oficiale. În meciurile amicale, te concentrezi, dar parcă dormi mai liniştit. La oficiale, presiunea e mai mare.

Dacă echipa e bine organizată, se apără bine şi bate bine faze fixe, pot să bat pe oricine. În acelaşi timp, cu orice echipă poţi să pierzi. E normal să fie presiunea mare la un astfel de meci”, a spus Dan Petrescu la conferința de presă dinaintea meciului cu Pyunik.

Cine este Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:54 Tabloul semifinalelor din UEFA Champions League! Dueluri stelare pentru finala de pe Wembley 0:49 Manchester City – Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d) și Bayern – Arsenal 1-0! Dramatism în sferturile Ligii! Se știu semifinalistele 17
apr.
23:57
Câţi bani a câştigat Corvinul Hunedoara, după calificarea istorică în finala Cupei României
17
apr.
23:25
„S-ar potrivi!” Mesaj clar despre posibilul transfer de vis al lui Dennis Man la Borussia Dortmund
17
apr.
23:20
Corona Brașov este campioana României la hochei! Echipa de sub Tâmpa a reușit o „triplă” istorică
17
apr.
22:55
Anunţ teribil pentru Simona Halep! Motivul pentru care ar putea să nu primească wild card la Roland Garros
17
apr.
22:41
Sorin Cârțu l-a luat la țintă pe jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Avertisment pentru patronul roș-albaștrilor
17
apr.
22:12
Bernadette Szocs – Manyu Wang, LIVE VIDEO (13:00, AntenaPLAY), în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024
17
apr.
22:07
„Finalele se câștigă!” Florin Maxim a uimit pe toată lumea după ce Corvinul s-a calificat în finala Cupei României!
17
apr.
21:37
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Momente uluitoare înainte de Barcelona - PSG! Fanii catalani au atacat autocarul echipei lui Xavi! Ce s-a întâmplat
Liga Campionilor • 16 apr., 21:20
Momente uluitoare înainte de Barcelona – PSG! Fanii catalani au atacat, din greşeală, autocarul echipei lui Xavi
Dumitru Dragomir a dat verdictul despre cel mai valoros jucător din Liga 1
Liga 1 • 16 apr., 10:25
„E peste Coman, e de nivelul lui Drăguşin!” Dumitru Dragomir a dat verdictul despre cel mai valoros jucător din Liga 1
Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători
Liga 1 • 15 apr., 21:44
„Trebuia schimbat şi antrenorul!” Cristiano Bergodi a răbufnit şi a explicat de ce a exclus din lot trei jucători de la Rapid
Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj - FCSB 0-1
Liga 1 • 15 apr., 18:38
Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!”
"Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?" Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu
Liga 1 • 15 apr., 18:06
„Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul