Închide meniul

Dan Petrescu, rămas „blocat” pe banca lui CFR Cluj după meciul cu FC Pyunik! Imaginea disperării în Gruia

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 14 iulie 2022, 1:33

Dan Petrescu, rămas „blocat pe banca lui CFR Cluj după meciul cu FC Pyunik! Imaginea disperării în Gruia

Dan Petrescu a refuzat o ofertă de 4 milioane de euro

Dan Petrescu, în timpul unui meci de fotbal / Hepta

Dan Petrescu a rămas „blocat” pe banca lui CFR Cluj după meciul cu FC Pyunik, la finalul căruia campioana României a fost eliminată în turul 1 preliminar din UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrescu a intrat în stare de șoc la finalul meciului dintre CFR Cluj și FC Pyunik, scor 2-2 (3-4 d.l.d.). Fanii ardeleni i-au strigat demisia „Bursucului” și și-au așteptat jucătorii la ieșirea din stadion pentru a le cere socoteală.

Dan Petrescu, rămas „blocat” pe banca lui CFR Cluj după meciul cu FC Pyunik

„E cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj! Parcă sunt blestemat la penalty-uri!”, a fost o parte din mesajul lui Dan Petrescu, cuprins de o tristețe fără margini după rezultatul-șoc din Gruia.

Cu puțin timp înainte să vină la interviul de la finalul partidei, tehnicianul campioanei a rămas ca o statuie, pe bancă, parcă încercând să realizeze ce s-a întâmplat în această seară, la Cluj.

„Bursucul” a stat câteva minute inert la marginea terenului, schimbând numai câteva replici cu „secundul” său, Alin Minteuan.

Reclamă
Dan Petrescu, rămas fără reacție după eliminarea CFR-ului
Dan Petrescu, rămas fără reacție după eliminarea CFR-ului

În acest timp, fanii CFR-ului îi cereau vehement demisia. Spectatorii nervoși s-au îndreptat apoi către ieșirea stadionului și și-au așteptat jucătorii pentru a-i trage la răspundere după eliminarea rușinoasă din primul tur al UEFA Champions League.

Fanii lui CFR Cluj le-au cerut socoteală jucătorilor
Fanii lui CFR Cluj le-au cerut socoteală jucătorilor după eliminarea din turul 1 al UEFA Champions League

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea-șoc a CFR-ului din turul 1 al UEFA Champions League

Dan Petrescu spune că este blestemat când ajunge la loviturile de departajare:

„Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat, a fost un meci echilibrat. Au ratat (n.r. – FC Pyunik) și un penalty la 2-1, credeam că acolo s-a terminat meciul. E greu să îmi găsesc cuvintele. Sunt foarte supărat, cred că e cea mai mare dezamăgire a mea la CFR Cluj. N-am pierdut, a fost 0-0 si 2-2, dar… la penalty-uri n-am câștigat în viata mea un meci, parcă sunt blestemat!

Reclamă 4 / 0/3

S-au accidentat Kolinger și Mistrati în dimineața meciului. La 2-1 nu mă gândeam că mai pot să egaleze, cu atât mai mare e dezamăgirea. Încă o dată s-a demonstrat că fotbalul e imprevizibil. E cea mai dureroasă înfrângere a mea în cupele europene. Nici la Urziceni n-am pățit așa ceva.

Toată lumea e supărată. Nu le-a cerut nimeni să se apere în repriza a doua, atât au putut băieții. Am fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat și cred că au căzut fizic. La 2-1 ne-am baricadat, pe final, normal. E clar că sunt foarte, foarte trist. Sunt convins că și jucătorii și conducerea și fanii sunt triști…

Acum e foarte greu (n.r. – la nivel financiar), dar cum au mers mai departe și alte echipe în România, trebuie să meargă și CFR-ul. Acum trebuie să ne calificăm în grupele Conference League, dar nu e nimic ușor. Ați văzut că și campioana Armeniei nu e o echipă de pe stradă. Dar ce putem să facem? Și noi am eliminat Celtic, am jucat de la egal la egal cu Sevilla și Rennes… dar tabela arată că am pierdut. Nu joacă diferența de valoare, joacă tabela. Fiecare face ce vrea si striga ce vrea (n.r. – despre fanii care i-au strigat demisia)”, a declarat Dan Petrescu, pentru digisport.ro.

CFR Cluj – FC Pyunik 2-2 (3-4 d.l.d.). Campioana României, eliminată în primul tur din UEFA Champions League

După 0-0 la Erevan, CFR Cluj era obligată să o învingă pe FC Pyunik în Gruia. Campioana României a deschis scorul după doar șase minute, prin Nana Boateng, care a înscris cu capul după o fază fixă.

Au continuat să curgă ocaziile la poarta lui Pyunik, iar presiunea CFR-ului a fost fructificată în minutul 27, când a marcat Adrian Păun. Reușita a fost însă anulată pentru ofsaid. Păun se afla în spatele porții celor de la FC Pyunik în momentul când Nana Boateng a lovit mingea, astfel că decizia tușierului este corectă.

În repriza a doua, CFR Cluj a scăzut ritmul și a fost taxată. În minutul 90, la un corner, Zoran Gajic a sărit mai bine decât toți fundașii lui Petrescu și l-a învins pe Bălgrădean.

În prelungiri, Petrila a marcat pentru 2-1 în minutul 94, dar emoțiile au continuat pentru campioana României. Pyunik a primit penalty în minutul 107 după o gafă a lui Burcă. Din fericire pentru CFR, Cristi Bălgrădean a apărat șutul lui Hovhannes Harutyunyan.

Reclamă

Când CFR Cluj a crezut că a obținut calificarea, FC Pyunik a produs al doilea cutremur în Gruia. În minutul 119, același Zoran Gajic a împins balonul în poartă, după o respingere greșită a lui Bălgrădean, și a trimis meciul în prelungiri.

La penalty-uri, au ratat Claudiu Petrila și Mario Camora. Armenii au transformat toate loviturile, iar campioana României a fost eliminată din preliminariile Champions League în turul 1.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:20 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și