Închide meniul

Erling Haaland a doborât un nou record în UEFA Champions League! Norvegianul, peste Messi, Mbappe, Neymar şi Benzema

Alex Masgras Publicat: 29 noiembrie 2023, 9:17

Reclamă
Erling Haaland a doborât un nou record în UEFA Champions League! Norvegianul, peste Messi, Mbappe, Neymar şi Benzema

Erling Haaland a doborât un nou record în UEFA Champions League

Erling Haaland, după ce a marcat în Manchester City - Leipzig / Profimedia

Erling Haaland a doborât un nou record în UEFA Champions League! Manchester City a avut parte de o seară magică în Europa. Echipa lui Pep Guardiola a câştigat meciul de pe teren propriu cu Leipzig, scor 3-2, după ce a revenit de la 0-2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel care a dat startul acestei reveniri a fost Erling Haaland. Atacantul norvegian a redus din diferenţă în minutul 54 şi a stabilit un nou record în UEFA Champions League.

Erling Haaland a doborât un nou record în UEFA Champions League!

Erling Haaland continuă să scrie istorie. Atacantul lui Manchester City continuă să înscrie şi doboară recorduri pe bandă rulantă. Norvegianul a realizat o nouă performanţă incredibilă în meciul cu Leipzig, câştigat de „cetăţeni” cu 3-2, după o revenire spectaculoasă. Formaţia din Bundesliga a condus cu 2-0 la pauză.

Cel care a dat tonul revenirii a fost chiar Erling Haaland, cel care a ajuns la 40 de goluri marcate în UEFA Champions League cu reuşita de pe Etihad. Performanţa lui Haaland este cu atât mai impresionantă în condiţiile în care a reuşit acest lucru la 23 de ani şi 130 de zile, fiind cel mai tânăr jucător din istoria competiţiei care ajunge la borna 40.

Mai mult, el a avut nevoie de doar 35 de partide, mult mai puţin faţă de alte nume uriaşe din fotbal. Recordul era deţinut de Ruud Van Nistelrooy, cel care a reuşit acest lucru în 45 de meciuri. Kylian Mbappe a marcat 40 de goluri după 59 de meciuri, Lionel Messi şi Robert Lewandowski după 61 de meciuri, Neymar după 65 de meciuri şi Karim Benzema după 67 de meciuri.

Reclamă

Haaland este şi cel mai rapid jucător din istoria competiţiei care a ajuns la 20 de goluri (14 meciuri) şi 30 de goluri (25 de meciuri).

În acest sezon de UEFA Champions League, Erling Haaland a marcat 5 goluri în 5 meciuri. De asemenea, atacantul norvegian mai are 14 goluri marcate în 13 partide din Premier League disputate în actuala stagiune.

Reclamă 4 / 0/3

Scandal după PSG – Newcastle 1-1

A fost scandal după PSG – Newcastle. Meciul de pe Parc des Princes s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, după ce Kylian Mbappe a restabilit egalitatea în minutul 90+8.

Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, a criticat penalty-ul obţinut de PSG în prelungirile partidei de pe Parc des Princes. Englezii conduceau cu 1-0, înainte ca Mbappe să restabilească egalitatea din lovitură de la 11 metri în minutul 90+8.

„Sincer să fiu, încă încerc să procesez. Nu am avut noroc pe final. Nu cred că a fost penalty. Ce nu se ia în considerare cu acele reluăti este cât de rapidă e acţiunea. I-a lovit pieptul mai întâi şi după i-a lovit mâna. Dacă îi lovea mâna prima oară, tot nu era penalty, pentru că era foarte aproape. Cred că este o decizie greşită şi e frustrant pentru noi”, a declarat Eddie Howe, potrivit dailymail.co.uk.

Luis Enrique nu a fost de acord cu omologul său de pe banca lui Newcastle şi consideră că decizia arbitrlului polonez a fost corectă:

„Este fotbal, nu baschet. Suntem echipa care a marcat cele mai multe goluri în Europa. A gost o zi în care mingea nu a vrut să intre. A fost ca scenariul unui film de groază, dar sperăm să terminăm pe primul loc grupa”, a spus şi Luis Enrique, citat de marca.com.

Mark Clattenburg, fost arbitru în Premier League, a declarat pentru dailymail.co.uk că decizia lui Marciniak nu a fost corectă şi că Newcastle are tot dreptul să se simtă „furată”.

„Newcastle are tot dreptul să se simtă furată. Kylian Mbappe nu trebuia să primească acel cadou în prelungirile partidei. Szymon Marciniak a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022 şi Tomasz Kwiatkowski a fost la VAR. Ei au experienţă, dar a fost o eroare uriaşă. Nu cerem decât ca deciziile să fie constante”, a spus fostul arbitru.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și