Închide meniul

Erling Haaland a intrat definitiv în istoria lui Manchester City! A bătut un record care data din 1929

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 martie 2023, 23:45

Erling Haaland a intrat definitiv în istoria lui Manchester City! A bătut un record care data din 1929

Erling Haaland a intrat definitiv în istoria lui Manchester City

Erling Haaland, după cele cinci goluri marcate cu Leipzig / Profimediaimages

Erling Haaland a intrat definitiv în istoria lui Manchester City după cele cinci goluri marcate în poarta lui Leipzig, în returul optimilor din UEFA Champions League. Atacantul de 22 de ani a făcut un meci fabulos şi a bătut un record care data din 1929.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Haaland a ajuns la 39 de goluri în 36 de meciuri pentru „cetăţeni”, la chiar primul său sezon în tricoul echipei antrenate de Pep Guardiola. Este o performanţă fabuloasă obţinută în faţa fanilor de pe Etihad Stadium.

Erling Haaland a intrat definitiv în istoria lui Manchester City

Starul norvegian a devenit jucătorul care a înscris cele mai multe goluri pentru Manchester City, într-un singur sezon. A „bătut” recordul stabilit de Tommy Johnson în 1928-1929.

Haaland mai spulberase două recorduri în minutul 24, când reuşise „dubla”. A ajuns la borna de 30 de goluri marcate în UEFA Champions League. A atins această performanţă în numai 25 de partide. Recordul fusese stabilit de Ruud van Nistelrooy în 34 de meciuri. Lewandowski a avut nevoie de 46 de apariţii, iar Messi de 48!

Reclamă

Mai mult decât atât, Haaland i-a spulberat recordul lui Lionel Messi şi a devenit cel mai tânăr jucător care ajunge la 30 de goluri în Liga Campionilor. A făcut-o la 22 de ani şi 236 de zile. Starul argentinian atingea această bornă la 23 de ani şi 131 de zile, informează uefa.com.

Erling Haaland a mai marcat de trei ori şi a reuşit „manita” în minutul 57. A devenit al treilea jucător care înscrie de cinci ori în acelaşi meci din Liga Campionilor. O performanţă similară a mai reuşit Luiz Adriano în 2014 şi Lionel Messi în 2012.

Reclamă 4 / 0/3

Haaland este golgheter detaşat în Premier League. Are 28 de goluri, cu 8 mai mult decât principalul său urmăritor Harry Kane.

Ce echipă susţine Erling Haaland

S-a aflat ce echipă susţine Erling Haaland, atacantul de la Manchester City! Julian Alvarez, coechipierul norvegianului de la trupa lui Pep Guardiola, a dezvăluit că golgheterul din Premier League vorbeşte mereu de Boca Juniors, una dintre cele mai titrate grupări din Argentina.

Haaland este fanul celor de la Boca Juniors, Julian Alvarez dezvăluind faptul că vorbeşte des despre trupa sud-americană. Alvarez consideră că starul norvegian a fost influenţat de Leonardo Balerdi, fostul său coleg de la Borussia Dortmund, jucător care a fost crescut la Academia celor de la Boca Juniors.

De când am ajuns la Manchester City, el (n.r. Erling Haaland) mi-a spus mereu că este fan Boca Juniors. Mereu vorbește cu mine despre ei. Cred că a fost puțin influențat de Balerdi când au jucat împreună la Borussia Dortmund”, a declarat Julian Alvarez, conform tuttomercatorweb.com.

Femeia care îl impresariază pe Erling Haaland: „Valorează un miliard de euro!”

Femeia care îl impresariază pe Erling Haaland, Rafaela Pimenta, a rupt tăcerea şi a vorbit în premieră despre viitorul golgheterului lui Manchester City. Agentul de jucători din Sao Paulo moşteneşte imperiul uriaş creat de Mino Raiola, cel care a murit pe 30 aprilie 2022, la vârsta de 54 de ani.

Când am realizat transferul lui Pogba pe 80 de milioane de euro toată lumea a spus: ‘E incredibil!’ Astăzi mulți merită această sumă. Topul este reprezentat de cele 222 de milioane de euro primite pentru Neymar… Cifrele se schimbă.

Pentru mine, Haaland valorează 1.000 de milioane de euro. Poate că nimeni nu va plăti asta, dar este potențialul pe care îl are atunci când ajunge la un club. Odată cu el vin și fanii, golurile, rezultatele sportive, profesionalismul, conținutul digital, notorietatea, sponsorii… Dacă puneți toate acestea cap la cap, valoarea lui este un agregat de mai multe lucruri.

Reclamă

Dar prețul unui fotbalist este de fapt stabilit de un club. Știu că nimeni nu va plăti 700 de milioane de euro pentru un jucător, dar sunt foarte sigură că valoarea pe care o adaugă Erling când ajunge la un club este imensă, de cel puțin un miliard de euro„, a precizat Rafaela Pimenta.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
Vezi toate știrile
Citește și