Închide meniul

Fenerbahce, reacție tulburătoare după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin: “Au fost doar 20 de secunde”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 iulie 2022, 18:37

Fenerbahce, reacție tulburătoare după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin: “Au fost doar 20 de secunde”

Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin în meciul cu Dinamo Kiev

Fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin în meciul cu Dinamo Kiev

Fenerbahce a oferit o reacție tulburătoare după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin în meciul cu Dinamo Kiev. Scenele uluitoare s-au produs în minutul 58 al partidei din turul 2 preliminar al UEFA Champions League, după ce formația lui Mircea Lucescu a reușit să deschidă scorul la Istanbul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dinamo Kiev s-a impus cu 2-1, în prelungiri, și s-a calificat în turul 3 din UCL. Totuși, jocul în sine a fost „umbrit” de scandările venite din tribune.

Fenerbahce, reacție tulburătoare după ce fanii turci i-au scandat numele lui Vladimir Putin

Mai mulți suporteri ai lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, omul care a ordonat invazia armatei rusești în Ucraina pe 24 februarie. Gestul tulburător al spectatorilor a atras o mulțime de critici și reacții acide, iar în cursul zilei de joi a venit și replica clubului turc.

Fener a publicat un comunicat oficial în legătură cu incidentul de tristă amintire, însă explicația n-a făcut decât să înrăutățească lucrurile. Mai precis, conducătorii echipei din Istanbul au ținut să scoată în evidență faptul că fanii au cântat numele lui Vladimir Putin “doar 20 de secunde dintr-un meci care a durat 120 de minute”.

Reclamă

Mai mult, oficialii lui Fenerbahce au precizat că spectatorii în cauză au fost întărâtați de gesturile unor jucători de la Dinamo Kiev.

”În meciul cu Dinamo Kiev disputat pe terenul nostru în turul 2 preliminar al UEFA Champions League, după golul adversarilor, s-a auzit ceva dintr-o porțiune din tribune. Facem această declarație împotriva unui comportament care nu reprezintă clubul nostru și nu reflectă în niciun fel poziția noastră.

Clubul Sportiv Fenerbahce are întotdeauna grijă să crească gradul de conștientizare asupra problemelor sociale și umanitare atât în țara noastră, cât și în lume. Vedem acest lucru ca pe o responsabilitate. Clubul nostru a fost primul care a reacţionat la acest război, încă de pe 24 februarie 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Dorim să subliniem încă o dată mesajul nostru pe care l-am transmis prin intermediul tuturor canalelor noastre oficiale: Războiul nu reprezintă curaj, ci lașitate! Fără Război! În plus, unul dintre cele mai bune exemple ale acestei sensibilități este meciul amical pe care l-am jucat cu Şahtior Doneţk pe terenul nostru în aprilie, cu mesajul ”Fotbal pentru Pace”, pentru a atrage atenţia asupra păcii în Ucraina şi pentru a contribui din punct de vedere material şi moral.

Explicația oficialilor lui Fenerbahce, după gestul uluitor făcut de suporterii turci în meciul cu Dinamo Kiev

În minutul 58 al meciului de ieri, mișcările exagerate ale unor jucători ai echipei adverse, în special portarii de rezervă care au mai jucat la o echipă din Turcia în trecut, au făcut ca unele părți ale tribunei să reacționeze, dar a durat doar 20 de secunde într-un meci de 120 de minute.

Oricare ar fi motivul, noi nu acceptăm reacția care a apărut în unele zone ale stadionului. Nu este o abordare corectă și echitabilă să atribuim acest discurs, care nu reprezintă niciodată poziția și valorile clubului nostru, tuturor suporterilor noștri.

Cu ocazia acestui incident, Fenerbahce reamintește încă o dată publicului poziția clubului, aceea că sportul și politica ar trebui să fie întotdeauna separate”, a anunțat Fenerbahce, în mediul online.

 

Ce a spus Mircea Lucescu după ce fanii lui Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin

La rândul său, Mircea Lucescu a avut o primă reacție după ce fanii lui Fenerbahce au scandal numele lui Vladimir Putin, în timpul duelului cu Dinamo Kiev, disputat miercuri seară la Istanbul.

Reclamă

Potrivit presei din Turcia, antrenorul român a refuzat să participe la conferinţa de presă programată după meci.

„Eu n-am auzit, eram concentrat la meci. E clar că era frustrarea lor în urma evenimentelor din teren. Voiau să ne facă să ne simţim şi noi aşa cum se simţeau ei în momentul respectiv. Să pierzi meciul acasă… Nu e uşor.

Eu mi-am văzut de treaba mea, m-am concentrat doar la meci. Ei s-au comportat extraordinar pentru echipa lor, au susţinut echipa pe toată durata meciului, mai puţin când au avut acele scandări”, a spus Mircea Lucescu, citat de orangesport.ro.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și