Închide meniul
UPDATE

UEFA a anunţat că Istvan Kovacs nu va arbitra finala Ligii Campionilor. Szymon Marciniak rămâne arbitrul de la City – Inter

Bogdan Stănescu Publicat: 2 iunie 2023, 13:45

UEFA a anunţat că Istvan Kovacs nu va arbitra finala Ligii Campionilor. Szymon Marciniak rămâne arbitrul de la City – Inter

Olanda - Croaţia, LIVE TEXT, 22:00

Istvan Kovacs, arbitrând un meci / Profimedia Images

  • Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Ligii Campionilor sezonul acesta!
  • Românul l-ar putea înlocui pe Szymon Marciniak la meciul Manchester City – Inter Milano

Chiar dacă a avut o prestaţie criticată serios la barajul pentru Conference League, dintre CFR Cluj şi FC U Craiova 1948, Istvan Kovacs a apărut variante că ar fi putut arbitra finala Ligii Campionilor sezonul acesta!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel care trebuia să conducă de la centru meciul Manchester City – Inter Milano, Szymon Marciniak, risca să fie înlocuit după ce a participat la o manifestaţie de extremă dreapta. Până la urmă, Tot polonezul care a arbitrat şi finala Cupei Mondiale va fi la centru la City cu Inter.

Update: UEFA a anunţat că Szymon Marciniak va arbitra finala Ligii Campionilor, dintre Manchester City şi Inter, deşi s-a speculat că polonezul ar putea fi înlocuit de Istvan Kovacs.

Reclamă

Ştirea Iniţială.

Istvan Kovacs ar putea arbitra finala Ligii Campionilor!

Szymon Marciniak a fost prezent la o manifestaţie organizată de Slawomir Mentzen, liderul partidului extremist Konfederacia.

Reclamă

Konfederacia este cunoscut în Polonia ca un partid xenofob, homofob, rasist şi antisemit.

Potrivit gsp.ro, UEFA ar putea lua astăzi o decizie privind înlocuirea lui Szymon Marciniak.

Lucrurile nu se prezintă deloc bine pentru Marciniak, UEFA fiind foarte sensibilă la astfel de chestiuni.

Reclamă 4 / 0/3

Ca arbitru internațional de mulți ani, am pus mereu pe primul plan fair-play-ul și respectul față de alți oameni. Și vreau să transmit mai departe aceste valori. Întotdeauna am fost împotriva rasismului, antisemitismului și intoleranței, ceea ce am demonstrat în timpul meciurilor, ca arbitru. Întotdeauna voi spune stop urii”, a declarat Szymon Marciniak după declanşarea scandalului.

Adrian Mititelu, după CFR Cluj – U Craiova 1948 1-0: „A fost măcel”

Adrian Mititelu a izbucnit după CFR Cluj – U Craiova 1948 1-0. În minutul 68, Istvan Kovacs i-a arătat al doilea galben lui Joan Bauza, decizie criticată serios ulterior.

Ce să mai zic, așa spuneam și eu. Mai bine nu se mai juca barajul ăsta și mergea CFR direct. Iar declarații, iar amenzi… Niciodată de când sunt în fotbal nu am avut atâția jucători care să fie revoltați pe maniera de arbitraj. Am văzut și eu cu ochiul liber. Sunt foarte frustrați.

Nu am votat eu așa ceva (n.red. pe Vassaras). Am mai avut probleme cu acest om. Nu are nicio treabă. L-au pus în față pe Vassaras, dar, de fapt, toate lucrurile le face Bodescu. A fost măcel. Nu am timp să reiau fiecare fază.

Ne-au vânat, a fost totul premeditat. A fost și penalty, dacă judeci faza asta așa cum a judecat-o același Istvan Kovacs la meciul U Craiova 1948 – Universitatea Craiova, când a dat două penalty-uri pentru hențuri.

Jucătorii mi-au spus că a fost henț și la al doilea șut al lui Baeten. A fost un moment de rătăcire (n.red. când a vrut să scoată echipa de pe teren). Frustrarea și furia a fost mare, mai ales la faza când a scăpat Ganea.

Nu era o ocazie extraordinar de mare, dar modul în care a gândit faza a confirmat toate deciziile luate în defavoarea noastră. Băieții ne-au spus că cei de la CFR erau praf, nu mai puteau să alerge. Arbitrul a văzut că CFR are probleme, de aia a oprit meciul.

Reclamă

El a vrut să câștige CFR neapărat. Nu avem nicio soluție. E un sistem viciat. O să ne cheme la Comisii. Credeți că Bodescu face de drag? I se spune sa facă. Știe că sunt rău de gură. Nici eu nu pot să dau nume, pentru că nu am dovezi, după aia mă trezesc cu dosare penale”, a declarat Adrian Mititelu pentru digisport.ro.

Vlad Achim şi George Ganea l-au criticat şi ei pe Istvan Kovacs

Vlad Achim şi George Ganea l-au criticat şi ei pe Istvan Kovacs, la interviurile de după meci.

A început cum ne aşteptam, faulturi încontinuu pentru ei. Cornere nu voia să dea decât când dădeau ei mingea în cornere. Când a văzut că nu poate să ne oprească, a dat drumul la artileria grea. Roşu, faulturi. Totul numai pe invers cu scopul ştiu doar de dânsul. Pe Ganea l-a oprit când scăpa spre gol.

Bineînţeles, nu îl uităm nici pe domnul Chivulete. În seara asta a fost măcel, nu am avut nicio şansă. Atâtea faulturi aiurea acordate. A încercat cu chestii mici, şi când a văzut că nu se poate a trecut la lucruri mari. Era destul de târziu şi trebuia să ne oprească prin orice fel”, a spus Vlad Achim după CFR Cluj – U Craiova 1948.

Ce pot să spun? A văzut toată lumea că azi trebuia să câştige o echipă, nu e nimic de ascuns. Suntem toţi supăraţi. Îi atingeam, fault. E greu să te baţi cu CFR, atât pot să zic. Când anumiţi oameni vor ca ei să se ducă mai departe şi noi să stăm acasă.

Am avut câteva şanse, dar astăzi trebuia să câştige doar o echipă şi aia era CFR Cluj”, a spus George Ganea după meciul care a decis echipa care va participa în Conference League.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 28 mart., 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial
Fotbal extern • 26 mart., 16:48
Haaland la FC Barcelona poate fi transferul bombă din fotbalul mondial! Anunţul făcut de spanioli
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”