Închide meniul

Istvan Kovacs, lăudat de presa din Italia, pentru prestaţia din AC Milan – Borussia Dortmund: „Bravo”

Alex Masgras Publicat: 29 noiembrie 2023, 10:42

Reclamă
Istvan Kovacs, lăudat de presa din Italia, pentru prestaţia din AC Milan – Borussia Dortmund: „Bravo

Istvan Kovacs, lăudat de presa din Italia, pentru prestaţia din AC Milan - Borussia Dortmund

Istvan Kovacs, în timpul meciului AC Milan - Borussia Dortmund / Profimedia

Istvan Kovacs a fost lăudat de presa din Italia, pentru prestaţia din AC Milan – Borussia Dortmund. Arbitrul român a fost delegat de UEFA la unul dintre cele mai tari dueluri ale săptămânii din Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kovacs a ieşit în evidenţă încă din primele 10 minute ale partidei, când a acordat două lovituri de la 11 metri. Presa din Italia a avut numai cuvinte de laudă la adresa arbitrului român pentru modul în care a condus partida de pe San Siro, chiar dacă AC Milan a pierdut.

Istvan Kovacs, lăudat de presa din Italia, pentru prestaţia din AC Milan – Borussia Dortmund

Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la o nouă partidă din Champions League, iar arbitrul român nu a avut deloc o misiune uşoară. El a fost la centru pe San Siro, în partida dintre AC Milan şi Borussia Dortmund, câştigată de formaţia din Bundesliga cu 3-1.

În primele 10 minute, „centralul” din Carei a dictat două lovituri de la 11 metri. Primul penalty a venit după un henţ al lui Schlotterbeck, în timp ce al doilea a fost dictat după ce Calabria l-a faultat pe Bynone-Gittens.

„Bravo, Kovacs!”, au scris italienii de la Corriere dello Sport, care l-au notat pe român cu 6,5 şi au apreciat că acesta a luat decizia corecăt la ambele lovituri de la 11 metri. Aceeaşi notă a fost primită şi de asistenţii Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu, pentru prestaţia de pe San Siro.

Reclamă

Singurul reproş făcut de cei de la Corriere dello Sport a fost la faza golului marcat de Adeyemi, la 3-1, când Artene nu a văzut că mingea depăşise linia porţii şi a fost nevoie de Goal Line Technology.

În acest sezon al grupelor UEFA Champions League, Istvan Kovacs a mai arbitrat partidele Newcastle – PSG (4-1) şi Arsenal – Sevilla (2-0).

Istvan Kovacs a acordat două penalty-uri în primele 10 minute din AC Milan – Borussia Dortmund

Istvan Kovacs a acordat două penalty-uri în primele 10 minute din AC Milan – Borussia Dortmund, meci din grupa F a UEFA Champions League. Românul a stârnit furie pe San Siro.

Reclamă 4 / 0/3

Kovacs a fost desemnat la un meci cu mare miză în Liga Campionilor. A fost ajutat de asistenții Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene. Al patrulea oficial a fost Marcel Bîrsan, iar în camera VAR s-au aflat Pol van Boekel (Ţările de Jos) şi Cătălin Popa.

În minutul 5, „centralul” de 39 de ani nu a stat pe gânduri după o fază controversată din careul nemţilor. A considerat că Nico Schlotterbeck a făcut henţ în careu şi a arătat punctul cu var. Contrariat, Hummels i-a făcut semn că coechipierul său avea mâna lipită şi că Kovacs a luat decizia greşită.

Kovacs a aşteptat indicaţii şi din cabina VAR şi a rămas ferm pe poziţii. Olivier Giroud şi-a asumat răspunderea, dar a ratat penalty-ul. A fost pentru a treia oară în carieră când nu marchează de la 11 metri.

La scurt timp distanţă, Istvan Kovacs a acordat penalty şi în celălalt careu. În minutul 9, Bynoe-Gittens a căzut după o intervenţie a lui Calabria. Fundaşul dreapta al gazdelor a protestat degeaba.

Marco Reus a luat balonul şi şi-a asumat răspunderea. A înscris cu o execuţie impecabilă şi a deschis scorul. În cele din urmă, Borussia Dortmund s-a impus cu 3-1.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” 14:46 Mihai Stoica, explicaţie total neaşteptată! Motivul pentru care numărul 27 va fi trecut pe tricourile campioanei FCSB 14:33 Zeljko Kopic, reacţie fermă după ce fanii lui Dinamo i-au cerut demisia: „Sunt primul care se supără!” Mesaj despre viitorul lui 14:06 „Şumudică va dormi la stadion!” Robert Niţă l-a dat de gol pe Dan Şucu! Când va fi anunţat noul antrenor de la Rapid 13:54 FotoAndrei Vlad, petrecere de pomină cu alcool şi săruturi pasionale la Mamaia! S-a „împărţit” între o blondă şi o brunetă 13:09 Adrian Şut, aproape de transferul carierei după ce a câştigat titlul cu FCSB! Gigi Becali poate da un „tun” financiar 13:00 VIDEORomânii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan joacă azi, live în AntenaPLAY 12:48 Max Verstappen a dat cărţile pe faţă despre oferta colosală de la Mercedes: „Dacă aş concura pentru locul 5, aş deveni morocănos” 12:45 Handbaliştii de la Dinamo şi-au aflat adversara din semifinalele European League! Cu cine se vor duela în Turneul Final Four Vezi toate știrile
Citește și