Închide meniul

Manchester City – Inter Milano 1-0 | Suma primită de „cetăţeni”, după ce au câştigat în premieră Liga Campionilor

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 iunie 2023, 0:08

Manchester City – Inter Milano 1-0 | Suma primită de „cetăţeni, după ce au câştigat în premieră Liga Campionilor

Burnley - Manchester City 0-3

Rodri, Grealish şi Haaland, în finala Ligii Campionilor / ProfiMedia

Manchester City – Inter Milano 1-0 | Suma primită de „cetăţeni”, după ce au câştigat în premieră Liga Campionilor. Echipa lui Pep Guardiola a cucerit în premieră Liga Campionilor, după ce s-a impus cu 1-0 în faţa celor de la Inter în finala de la Istanbul, graţie golului marcat de Rodri în minutul 68.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Manchester City a repetat astfel performanţa marii rivale din oraş, Manchester United, reuşind să facă tripla Premier League – Cupa Angliei – Liga Campionilor. United este singura echipă care a mai reuşit acest lucru, în 1999, sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

Manchester City – Inter Milano 1-0 | Suma primită de „cetăţeni”, după ce au câştigat în premieră Liga Campionilor

Pe lângă trofeu şi un loc în istorie, Manchester City a câştigat şi o sumă importantă de bani odată cu câştigarea celei mai importante competiţii intercluburi la nivel european. „Cetăţenii” au încasat pentru victoria din finala de la Istanbul suma de 19,8 milioane de euro de la UEFA.

Inter, finalista din acest sezon, nu va pleca cu buzunarul gol de la Istanbul. Echipa antrenată de Simone Inzaghi va primi 15,5 milioane de euro pentru prezenţa în ultimul act al competiţiei.

Aceste sume nu includ premiile câştigate de cele două echipe pe durata turneului, dar nici procentul de 25% din biletele vândute la finala de la Istanbul. De asemenea, suma totală a câştigurilor va creşte după market pool. În ceea ce o priveşte pe City, echipa lui Guardiola va mai primi sume importante pentru participările la Supercupa Europei şi la Campionatul Mondial al Cluburilor.

Reclamă

Pe parcursul competiţiei, Manchester City a obţinut peste 61 de milioane de euro, în timp ce lui Inter i-au intrat în cont până la finala de la Istanbul aproximativ 57 de milioane de euro.

Manchester City – Inter | Kevin De Bruyne, urmărit de ghinion. Belgianul s-a accidentat din nou într-o finală de Liga Campionilor

Kevin De Bruyne nu are noroc în finalele de Liga Campionilor. După ce a fost nevoit să părăsească terenul în finala de la Porto, pierdută de City în faţa lui Chelsea, după un duel cu Rudiger, mijlocaşul belgian a retrăit momentele din urmă cu doi ani şi la Istanbul.

În minutul 36 al finalei cu Inter, mijlocaşul belgian a fost înlocuit cu Phil Foden. De Bruyne a acuzat probleme musculare cu câteva minute înainte de schimbare. El a primit îngrijiri medicale şi a încercat să continue partida, dar a fost schimbat în cele din urmă de Pep Guardiola cu englezul de 23 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Răzvan Burleanu, prezent la finala UEFA Champions League dintre Manchester City şi Inter

Răzvan Burleanu a mers la Istanbul pentru a asista la finala dintre Manchester City şi Inter. Preşedintele FRF vede marea finală din spatele unor nume de seamă din fotbalul mondial.

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, cât şi Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, privesc marele duel dintre Manchester City şi Inter din loja în care se află şi Răzvan Burleanu.

Lângă Ceferin şi Infantino au putut fi zăriţi şi Sheik Mansour, preşedintele lui Manchester City, cât şi Steve Zhang, proprietarul chinez al celor de la Inter.

Tabloul personalităţilor cu care împarte loja Răzvan Burleanu este completat de Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

De altfel, nu este pentru prima dată când Răzvan Burleanu este surprins alături de nume mari, în tribunele unui stadion. La partida dintre Brazilia şi Elveţia, de la Campionatul Mondial din Qatar, preşedintele FRF a fost văzut alături de Roberto Carlos, Kaka, Ronaldo şi Cafu.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și