Închide meniul

Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0: „Armenilor le trebuia paşaport ca să treacă de centrul terenului”. Ce a spus despre Dan Petrescu

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 iulie 2022, 21:34

Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0: „Armenilor le trebuia paşaport ca să treacă de centrul terenului. Ce a spus despre Dan Petrescu

Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0

Marius Șumudică, discurs spumos / Flaviu Buboi/NurPhoto via ZUMA Press)

Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0. Campioana României a remizat în Armenia, în prima manşă din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Jucătorii lui Dan Petrescu sunt favoriţi la calificare după rezultatul înregistrat la Erevan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ardelenii au fost lipsiţi de şansă pe terenul campioanei din Armenia. CFR Cluj a dominat la toate capitolele, dar nu a putut să înscrie în poarta adversă. 12 şuturi spre poarta lui Pyunik au avut campionii României, 5 execuţii fiind cadrate. Gabriel Debeljuh a trimis şi mingea în bară, spectaculos, din „foarfecă”. Returul este programat pe 13 iulie, în Gruia.

Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0

Fostul antrenor al lui CFR Cluj nu înţelege tactica aleasă de Dan Petrescu şi i-a desfiinţat pe adversarii campionilor României.

Cei de la Erevan au o valoare a lotului de 6 milioane, când cea a lui CFR e de 30 de milioane. Nu este normal, este un coleg de-al meu, e omul care a venit după mine la CFR şi nu e normal să fac comparaţii, dar nu trebuie să ne ascundem. Această echipă cu care a jucat astăzi CFR se bate la retrogradare la noi în campionat, fără probleme. Săracii au laba piciorului umflată de cât au degajat.

Armenilor le trebuia paşaport ca să treacă de centrul terenului. Diferenţă mare de valoare, imensă! Cei care sunt implicaţi să răspundă. Eu nu am pomenit un meci de Champions League în care să nu vezi 5-6 pase legate. Fără prospeţime… poate greşesc eu. Nu sunt deloc răutăcios! Probabil încă nu au intrat în ritm, depinde cum a pregătit echipa (n.r. Dan Petrescu). Ceea ce am văzut astăzi… fundaşul central l-a făcut Pele. Astăzi CFR Cluj trebuia să câştige fără drept de apel! Fără să fiu subiectiv.

Reclamă

Eu niciodată nu am ieşit înainte de joc să fiu atât de precaut. Eu am alta mentalitate, încerc să desfiinţez adversarul. El este opusul, îi ridică în slăvi. Ne-o fi bătut pe noi Armenia, dar ei nu au avut nicio ocazie. Probabil aşa a pregătit meciul. În momentul de faţă CFR Cluj arată rău!„, a declarat Marius Şumudică la digisport.ro.

Dan Petrescu avertizase, înaintea meciului, că CFR Cluj nu este favorită la Erevan. Ştia că va avea probleme pe terenul lui Pyunik.

Fotbalul românesc ce a mai oferit în ultimul timp ca să fim favoriţi? Echipa naţională a pierdut aici. În ultimii 10 ani, în afară de CFR Cluj, nu s-a mai făcut nimic. Înainte, când veneai şi jucai în Armenia, erai obligat să câştigi. Toţi uităm unde suntem„, spunea antrenorul campioanei României la conferinţa de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă va trece de FC Pyunik, formația lui Dan Petrescu va evolua în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Dudelange (Luxemburg) și FK Tirana (Albania). Meciurile din turul 2 preliminar al UCL se vor dispute pe 19/20 iulie (turul) și 26/27 iulie (returul).

Cine este Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și