Închide meniul

FC Pyunik – CFR Cluj 0-0. Campioana României, doar egal în Armenia. Debeljuh, bară după ce a încercat o „foarfecă”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 5 iulie 2022, 20:15

FC Pyunik – CFR Cluj 0-0. Campioana României, doar egal în Armenia. Debeljuh, bară după ce a încercat o „foarfecă

FC Pyunik – CFR Cluj, LIVE TEXT pe AS.ro

Ciprian Deac şi coechipierii săi de la CFR Cluj au câştigat titlul / SportPictures / Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

FC Pyunik – CFR Cluj 0-0. Campioana României a remizat în Armenia, în confruntarea din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Meciul a putut fi urmărit în format live text pe AS.ro. Partida retur va avea loc miercurea viitoare, de la ora 21:30, la Cluj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj a remizat pe terenul lui FC Pyunik Erevan. Elevii lui Dan Petrescu au avut câteva ocazii notabile, cea a lui Gabriel Debeljuh fiind cea mai mare. Atacantul a lovit bara transversală, după ce a încercat o finalizare spectaculoasă din „foarfecă”.

FINAL FC Pyunik – CFR Cluj 0-0

Final: FC Pyunik – CFR Cluj 0-0. Campioana României termină la egalitate în Erevan, în faţa campioanei Armeniei.

Min. 84: Jefte Betancor încearcă o finalizare cu exteriorul, însă portarul lui FC Pyunik prinde balonul fără emoţii.

Min. 73: Ocazie pentru CFR Cluj. Gabriel Debeljuh a încercat o finalizare spectaculoasă, din „foarfecă”. Mingea a lovit transversala.

Reclamă

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pyunik şi CFR Cluj intră la egalitate la cabine, după prima repriză.

Min. 18: CFR Cluj are o ocazie importantă. Debeljuh ratează o lovitură cu capul, fiind blocată de Vakulenko, din faţa porţii.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 1: A început partida dintre Pyunik şi CFR Cluj.

Echipele de start:

Pyunik Erevan: Yurchenko – Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho – Renzo, Cociuc, Dashyan – Gonzalez, Otubanjo, Davidyan
Rezerve: Mykayelyan, Buchnev, Gajic, Andre Luiz, Harutyunyan, Najaryan, Mladenovic, Avagyan, Nenadovic, Gareginyan
Antrenor: Ieghișe Melikian

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, A. Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Mistrati, Roger – Debeljuh
Rezerve: R. Sava, Brucic, Graovac, Păun, Dugandzic, Petrila, Yeboah, Betancor, Bordeianu, Yuri, Braun, Muhar
Antrenor: Dan Petrescu

Dacă va trece de FC Pyunik, formația lui Dan Petrescu va evolua în turul 2 împotriva învingătoarei dintre Dudelange (Luxemburg) și FK Tirana (Albania).

Meciurile din turul 2 preliminar al UCL se vor disputa pe 19/20 iulie (turul) și 26/27 iulie (returul).

Dan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj

Dan Petrescu a avut un discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj. „Bursucul” a făcut praf fotbalul românesc la conferinţa de presă, unde a transmis că ardelenii nu sunt favoriţi în duelul de mâine seară.

Reclamă

„Băieţii nu au văzut decât un meci de anul trecut. Trebuie să se omogenizeze puţin. Nu aveau jucători de nivelul acesta anul trecut. Fotbalul românesc ce a mai oferit în ultimul timp ca să fim favoriţi? Echipa naţională a pierdut aici. În ultimii 10 ani, în afară de CFR Cluj, nu s-a mai făcut nimic. Înainte, când veneai şi jucai în Armenia, erai obligat să câştigi.

Toţi uităm unde suntem.  Avem probleme mari peste tot. Ar trebui să ştim realitatea. Nu înseamnă că CFR Cluj mâine nu poate să piardă. Eu sunt conştient de orice. Eu nu văd de ce să fie un meci foarte echilibrat. Nu mă interesează egal, victorie, vreau să mă calific. Restul e istorie! Cel mai important este să ne calificăm. E cel mai greu şi cel mai important”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Cine este FC Pyunik, adversara lui CFR Cluj din turul 1 preliminar al UEFA Champions League

Pyunik deține un record impresionant în Armenia, fiind cea mai titrată echipă din campionatul național. Fondată în 1992, adversara CFR-ului a cucerit 15 titluri de-a lungul istoriei, în 1992, 1996, 1997, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014–15 și 2021–22.

Pe lângă cele 15 titluri, FC Pyunik a mai câștigat 8 Cupe și 9 Supercupe ale Armeniei.

La ora actuală, adversara campioanei României are o valoare a lotului de 5,96 milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com. Cei mai scumpi jucători ai echipei sunt Nikita Baranov, Anton Bratkov, Alexander Gonzalez, Renzo Zambrano și Jose Caraballo, cotați fiecare la 300.000 de euro.

FC Pyunik n-a ajuns niciodată în grupele unei cupe europene. Campioana Armeniei a participat ultima oară în preliminariile UEFA Champions League în 2015, când a fost „spulberată” de Molde, cu scorul general de 0-6.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 20:12 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. De Moura şi-a dat autogol, Selmani a egalat! „Câinii” au ratat un penalty şi au avut un gol anulat 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” Vezi toate știrile
Citește și