Închide meniul

Pep Guardiola, dat peste cap de Erling Haaland: „Este incredibil, un talent uriaş!”. Cum şi-a descris golgheterul după „manita” din Manchester City – Leipzig 7-0

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 martie 2023, 8:38

Pep Guardiola, dat peste cap de Erling Haaland: „Este incredibil, un talent uriaş!. Cum şi-a descris golgheterul după „manita din Manchester City – Leipzig 7-0

Pep Guardiola, dat peste cap de Erling Haaland

Erling Haaland, schimbat de Pep Guardiola în minutul 63 al meciului Manchester City - Leipzig 7-0 / Profimediaimages

Pep Guardiola a fost dat peste cap de performanţa obţinută de Erling Haaland. Atacantul de 22 de ani a marcat 5 goluri (22, 24, 45+2, 54, 57) în Manchester City – Leipzig, scor 7-0, meci din returul optimilor de finală ale UEFA Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Managerul „cetăţenilor” l-a descris pe starul norvegian după „manita” istorică din Liga Campionilor. Haaland a bătut recordul lui Lionel Messi şi a devenit cel mai tânăr jucător care atinge borna de 30 de goluri în competiţia stelelor. Dacă mai înscria o dată împotriva lui Leipzig, devenea primul fotbalist care punctează de şase ori în Champions League.

Pep Guardiola, dat peste cap de Erling Haaland după Manchester City – Leipzig 7-0

Guardiola l-a schimbat pe Haaland în minutul 63 şi l-a oprit din drumul spre o performanţă colosală.

A fost o prestație foarte bună din partea tuturor din primul minut și până la final. Am jucat foarte bine atât cu mingea, cât și fără minge. Am marcat multe goluri.

Erling a fost incredibil, dar toți jucătorii au fost excepționali. Haaland a marcat cinci goluri în 60 de minute. E un tip incredibil şi un talent uriaş. Putere, mentalitate, este un câștigător în serie. Este foarte bun!

Reclamă

Am marcat patru goluri aici împotriva lui Real Madrid, șase împotriva lui Monaco, patru împotriva lui Tottenham. De multe ori am eliminaţi pentru că am primit foarte multe goluri. În acest moment, acești jucători se apără foarte bine. A mai avut Sergio (n.r. Aguero), înainte, acest instinct de a înscrie goluri”, a declarat Pep Guardiola, la BT Sport, citat de bbc.com.

Pentru trupa lui Guardiola mai marcat şi Gundogan (49) şi De Bruyne (90+2). City s-a calificat fără emoţii în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu 8-1 la general.

Erling Haaland, prima reacţie după „manita” reuşită în Manchester City – Leipzig 7-0

Norvegianul a devenit al treilea jucător care înscrie de cinci ori în acelaşi meci din Liga Campionilor. O performanţă similară a mai reuşit Luiz Adriano în 2014 şi Lionel Messi în 2012. Haaland a avut prima reacţie la finalul victoriei de senzaţie cu Leipzig.

Reclamă 4 / 0/3

Este o noapte mare. Sunt foarte mândru că joc în Liga Campionilor. Îmi place această competiție, așa cum știe toată lumea. Cinci goluri, să câștig cu 7-0 în această competiție – sunt foarte fericit.

Sunt un pic buimac, aşa că nu-mi amintesc golurile. Îmi amintesc că am tras, nu m-am gândit. Eram atât de obosit după ce am sărbătorit golurile. Am lucrat la pressing la antrenamentul de ieri. Mai ales acasă, trebuie să punem presiune pe adversari, trebuie să alergăm.

Suntem atât de buni la a recupera mingea şi la a ataca, mai ales când Kevin de Bruyne îţi poate pune mingea în faţa porţii„, a declarat Erling Haaland, pentru uefa.com, după ce a fost desemnat omul meciului.

În această ediţie din UCL, Haaland a marcat 10 goluri în 6 meciuri. A avut, în total, 24 de încercări de a marca. Atacantul de 22 de ani are o cotă de piaţă de 170 de milioane de euro. City l-a transferat la începutul sezonului, de la Borussia Dortmund, pentru 60 de milioane de euro.

Haaland a ajuns la 39 de goluri în 36 de meciuri pentru „cetăţeni”, la chiar primul său sezon în tricoul echipei antrenate de Pep Guardiola. Este o performanţă fabuloasă obţinută în faţa fanilor de pe Etihad Stadium.

Starul norvegian a devenit jucătorul care a înscris cele mai multe goluri pentru Manchester City, într-un singur sezon. A „bătut” recordul stabilit de Tommy Johnson în 1928-1929.

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și