Închide meniul

PSG, eliminată de Bayern din Champions League! „Blestemul” optimilor a zdruncinat din nou Parisul. Lionel Messi şi Kylian Mbappe şi-au luat adio de la trofeu

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 9 martie 2023, 0:03 / Actualizat: 9 martie 2023, 8:25

PSG, eliminată de Bayern din Champions League! „Blestemul optimilor a zdruncinat din nou Parisul. Lionel Messi şi Kylian Mbappe şi-au luat adio de la trofeu

PSG, eliminată de Bayern din Champions League

Lionel Messi şi Kylian Mbappe sunt OUT din optimile Ligii / Hepta

PSG a fost eliminată de Bayern Munchen din UEFA Champions League. „Blestemul” optimilor de finală s-a abătut din nou asupra starurilor lui Christophe Galtier. După ce a pierdut acasă cu 0-1, liderul din Ligue 1 a cedat cu acelaşi scor şi pe Allianz Arena. Lionel Messi şi Kylian Mbappe sunt OUT din Liga Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campion mondial cu Argentina, Messi trebuie să îşi ia adio, în acest sezon, la trofeul Champions League. Este o dezamăgire uriaşă şi pentru Kylian Mbappe.

PSG, eliminată de Bayern din Champions League

Fără Neymar, accidentat, PSG a încercat o revenire la Munchen. Choupo-Moting a marcat în minutul 61, după o fază în care defensiva parizienilor s-a întrecut în greşeli. Gnabry a înscris și el în minutul 89 și a îndepărtat orice dubiu în privința echipei calificate.

În ultimii ani, PSG s-a confruntat cu „blestemul” optimilor de finală în Champions League. Starurile din Hexagon au fost eliminată în această fază a competiţiei în 5 dintre ultimele şase 7. În sezonul 2016-2017 au pierdut incredibil cu Barcelona după ce au câştigat cu 4-0 meciul tur. A urmat un eşec istoric pe Camp Nou, scor 1-6.

Reclamă

Un an mai târziu, PSG a ratat sferturile de finală după o dublă cu Real Madrid. Nu a avut nicio şansă şi a pierdut tur-retur, 2-5 la general. Parizienii s-au oprit în „optimi” chiar pentru a treia oară la rând. În 2019 a fost eliminată de Manchester United, de această dată prin regula golurilor marcate în deplasare. A fost 3-3 la general.

Au urmat două ediţii în care gruparea din Ligue 1 a reuşit să se apropie de câştigarea trofeului. În 2020 a jucat finala, iar în 2021 a ajuns până în semifinală. Problemele au revenit în 2021, când PSG s-a oprit din nou în optimile de finală. Real Madrid i-a mai adus o dezamăgire şeicului Nasser Al-Khelaifi, care visează să îşi vadă echipa campioana Europei!

Acum, PSG a fost eliminată tot în „optimi” după două meciuri în care nu a înscris niciun gol. Messi şi Mbappe nu şi-au putut ajuta echipa, chiar dacă amândoi erau în mare formă.

Reclamă 4 / 0/3

Cum arată tabloul optimilor de finală:

  • Benfica – Club Brugge 5-1 (2-0 în tur)
  • Chelsea – Borussia Dortmund 2-0 (0-1)
  • Bayern – PSG 2-0 (1-0)
  • Tottenham – AC Milan 0-0 (0-1)
  • Manchester City – Leipzig, 14 martie, 22:00 (1-1)
  • FC Porto – Inter, 14 martie, 22:00 (0-1)
  • Real Madrid – Liverpool, 15 martie, 22:00 (5-2)
  • Napoli – Frankfurt, 15 martie, 22:00 (2-0)

Tragerea la sorţi a sferturilor de finală din UEFA Champions League este programată pe 17 martie. Marea finală se va disputa pe stadionul Ataturk din Istanbul, pe 10 iunie.

PSG, gafe în lanţ la golul marcat de Choupo-Moting

Choupo-Moting a deschis scorul în partida cu fosta sa echipă, PSG. Atacantul a marcat în minutul 61, după ce coechipierii săi au profitat de nesiguranţa arătată de apărătorii francezi.

Tânărul Bitshiabu a fost în centrul gafelor de la PSG, la momentul golului marcat de Choupo-Moting. Apărătorul de doar 17 ani a cedat pressing-ului la care a fost supus de bavarezi, şi a pasat eronat către coechipierii săi, care la rândul lor erau sub presiune.

Bitshiabu i-a pasat lui Marco Verratti, care se afla la marginea careului lui Donnarumma. Italianul a fost deposedat imediat de Thomas Muller. Căpitanul lui Bayern a trimis balonul către Leon Goretzka, care ulterior a pasat către Choupo-Moting. Atacantul de 33 de ani nu a stat mult pe gânduri, şi a înscris.

Până la golul marcat în minutul 61, Choupo-Moting mai reuşise să înscrie, în minutul 52. Golul a fost anulat, deoarece Thomas Muller a influenţat faza, fiind în ofsaid.

Choupo-Moting a fost transferat de Bayern chiar de la PSG, la începutul sezonului, după plecarea lui Robert Lewandowski la Barcelona. Atacantul camerunez traversează un sezon de vis în Bavaria, marcând 10 goluri doar în Liga Campionilor.

Reclamă

De asemenea, este de menţionat faptul că cinci din ultimele şase goluri reuşite de Bayern, contra lui PSG, în Liga Campionilor, au fost marcate de jucători care ulterior evoluaseră pentru campioana Franţei. Trei goluri au fost marcate de Choupo-Moting, iar alte două de Kingsley Coman.

Recomandări
  • Bayern – PSG 2-0

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât fără vină…” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar Vezi toate știrile
Citește și