Închide meniul

Radu Petrescu va arbitra primul meci al Barcelonei din noul sezon de Champions League! Românul, analizat în presa din Spania

Viviana Moraru Publicat: 17 septembrie 2023, 13:54

Reclamă
Radu Petrescu va arbitra primul meci al Barcelonei din noul sezon de Champions League! Românul, analizat în presa din Spania

Radu Petrescu va arbitra primul meci al Barcelonei din noul sezon de Champions League

Robert Lewandowski, în timpul unui meci la Barcelona/ Profimedia

Radu Petrescu va arbitra primul meci al Barcelonei din noul sezon de Champions League. Spaniolii au analizat delegarea centralului român, şi consideră că acest fapt este unul „curios”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Barcelona îşi va începe aventura europeană din acest sezon de Champions League într-un duel cu Antwerp.

Radu Petrescu va arbitra primul meci al Barcelonei din noul sezon de Champions League

Conform Mundo Deportivo, Radu Petrescu va fi la centru pentru duelul dintre Barcelona şi Antwerp. În cabina VAR se va afla un alt român, Cătălin Popa.

Radu Petrescu va fi ajutat la cele două linii de Radu Ghingulesc şi Mircea Grigoriu, în timp ce Marcel Bîrsan va fi rezervă.

Jurnaliştii spanioli consideră că este „curios” cum Radu Petrescu a fost delegat la meciul Barcelonei, având în vedere că arbitrul român a arbitrat un singur meci la nivel europen, tot din fara grupelor Champions League.

Reclamă

Precedentul a fost tot un meci al Barcelonei, din sezonul trecut. Atunci, catalanii se impuneau în faţa celor de la Viktoria Plzen cu scorul de 4-2.

De asemenea, înaintea duelului dintre Barcelona şi Viktoria Plzen, centralul român a arbitrat în competiţiile europene tot o echipă din Catalunia, anume Espanyol, în preliminariile Europa League.

De asemenea, Radu Petrescu a arbitrat şi naţionala Spaniei, în luna martie a anului 2021, în preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

Reclamă 4 / 0/3

Partida dintre Barcelona şi Antwerp se va desfăşura marţi, de la ora 22;00, în format live text, pe AS.ro. Catalanii mai împart grupa cu Şahtior şi cu Porto.

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato

Barcelona şi-a redus masa salarială cu 161,7 milioane de euro după perioada de mercato. Masa salarială se ridică acum la 404.709.155 euro după încheierea perioadei estivale de transferuri pentru sezonul 2023-2024, potrivit datelor economice ale clubului spaniol de fotbal, la care a avut acces agenţia EFE.

Înaintea operaţiunilor realizate în ultimele luni, masa salarială sportivă a campioanei en titre a Spaniei se ridica la 566.460.767 de euro, ceea ce reprezenta un raport de 73% faţă de venituri, pe baza calculelor UEFA. După încheierea perioadei de mercato, acest procent s-a redus la 54%.

Această diferenţă se explică prin economiile de 212.771.159 de euro, reprezentând salarii şi amortizări, realizate în urma tranzacţiilor care i-au vizat pe jucătorii Antoine Griezzman, Gerard Pique, Francisco Trincao, Jordi Alba, Nico Gonzalez, Franck Kessie, Ousmane Dembele, Sergino Dest, Clement Lenglet, Ansu. Fati, Eric Garcia şi Ez Abde.

În locul acestora, Barca a recrutat în aceasta vară cinci fotbalişti: Oriol Romeu, Ilkay Gundogan, Joao Felix, Joao Cancelo şi Inigo Martínez, ale căror salarii şi amortizări se vor ridica în acest an la 50.562.711 euro.

La capitolul transferuri, în conturile clubului FC Barcelona au intrat în această vară 81.500.000 de euro, în cadrul operaţiunilor care i-au vizat pe Griezmann (19 milioane), Trincao (5), Kessie (7,7), Nico (7,2), Dembele (35,4) şi Abde (7,5).

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și