Închide meniul

România, „interzis” în Champions League! Zece ani de suferinţă pentru echipele din Liga 1

Viviana Moraru Publicat: 18 iulie 2023, 22:39

Reclamă
România, „interzis în Champions League! Zece ani de suferinţă pentru echipele din Liga 1

Petrolul Farul LIVE TEXT

Gică Hagi, la un meci din Liga 1 / Profimedia Images

România are în continuare „interzis” în Champions League. Farul a fost eliminată de Sheriff, în primul tur preliminar din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa. De 10 ani, nicio echipă din Liga 1 nu a mai prins grupele Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După o victorie cu 1-0 în tur, Farul a fost învinsă categoric în returul cu Farul. Moldovenii s-au impus cu 3-0 şi au trimis-o pe campioana României în turul doi preliminar din Conference League.

România, „interzis” în Champions League

Liga 1 nu va da nici în acest sezon o echipă în grupele Champions League. Farul nu a putut trece de moldovenii de la Sheriff, fiind învinsă cu scorul de 3-1, la general. În tur, constănţenii se impuneau cu 1-0 graţie golului marcat de Kiki.

Returul a fost decis după cele două reprize de prelungiri. Scorul după cele 90 de minute a fost de 1-0, după golul marcat de Talal, în prelungirile primei reprize. Ulterior, Sheriff a marcat în doar cinci minute, două goluri. Ngom Mbekeli şi Ademo au marcat şi au dus scorul la 3-0.

România a avut ultima dată echipă calificată în grupele Champions League în sezonul 2013-2014. FCSB termina atunci pe ultimul loc grupa din care au mai făcut parte Chelsea, Schalke şi FC Basel.

Reclamă

Sezonul trecut, CFR Cluj a fost învinsă în turul 2 preliminar al Ligii de armenii de la Pyunik. După 0-0 la Erevan, jucătorii antrenaţi atunci de Dan Petrescu au pierdut la lovituri de departajare în Gruia. A fost o eliminare ruşinoasă!

În sezonul 2021 – 2022, CFR Cluj s-a oprit în turul 3 preliminar. A cedat în dublă manşă în faţa celor de la Young Boys. Cu un an înainte, „feroviarii” au cedat cu Dinamo Zagreb, la lovituri de departajare, în turul 2 preliminar.

Gică Hagi a fost ultima dată în preliminariile Champions League în 2017. Viitorul pierdea cu ciprioţii de la APOEL. „Regele” a câştigat cu 1-0 la Ovidiu, dar a fost 0-4 la Nicosia.

Reclamă 4 / 0/3

Farul, alături de FCSB, Sepsi şi CFR Cluj în turul doi preliminar din Conference League

Farul va evolua în turul doi preliminar din Conference League, după ce a fost eliminată de Sheriff din Champions League. În aceeaşi fază a competiţiei, alături de constănţeni, vor evolua şi FCSB, CFR Cluj şi Sepsi.

FCSB va juca cu CSKA Sofia 1948, iar meciul va fi transmis pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, pe 26 iulie.

De cealaltă parte, CFR Cluj o va întâlni pe Adana Demirspor, în timp ce Sepsi se va duela cu CSKA Sofia.

Meciurile din turul doi preliminar din Conference League vor avea loc săptămâna viitoare.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și