Închide meniul

UEFA a anunțat echipa sezonului din Champions League! Real Madrid și Liverpool au câte 4 jucători incluși în primul „11” ideal

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 31 mai 2022, 17:27

UEFA a anunțat echipa sezonului din Champions League! Real Madrid și Liverpool au câte 4 jucători incluși în primul „11 ideal

Real Madrid a câștigat al 14-lea trofeu UEFA Champions Leagueq

Liverpool - Real Madrid 0-1, în finala UEFA Champions League / Profimedia

UEFA a anunțat echipa sezonului din Champions League. Real Madrid, câștigătoarea trofeului, și Liverpool, finalista din acest an, au cei mai mulți jucători incluși în primul „11” ideal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Real Madrid a cucerit cel de-al 14 trofeu UEFA Champions League, după ce s-a impus în finala de la Paris, scor 1-0, contra lui Liverpool.

UEFA a anunțat echipa sezonului din Champions League

Cele două finaliste domină echipa ideală a sezonului, cu câte 4 jucători incluși de UEFA. Chelsea, Manchester City și PSG sunt celelalte echipe care au trimis câte un fotbalist în primul „11” ideal.

Cum arată echipa sezonului din UEFA Champions League:

Thibaut Courtois (Real Madrid) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rudiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andrew Robertson (Liverpool) – Kevin de Bruyne (Manchester City), Fabinho (Liverpool), Luka Modric (Real Madrid) – Kylian Mbappe (PSG), Karim Benzema (Real Madrid), Vinicius Jr (Real Madrid)

Reclamă

Karim Benzema, jucătorul sezonului în UEFA Champions League

În plus, UEFA l-a desemnat pe Karim Benzema cel mai bun jucător al sezonului 2021/2022 din Champions League. Starul francez a fost golgheterul stagiunii, cu 15 goluri marcate pentru Real Madrid.

De asemenea, forul suprem l-a numit pe Vinicius Jr cel mai bun tânăr jucător al sezonului. Atacantul de 21 al Realului a înscris 4 goluri în Champions League, inclusiv pe cel al victoriei, din marea finală.

Reclamă 4 / 0/3

Suntem extrem de fericiți și mândri de această echipă. Am reușit dubla (n.r. – titlu și Champions League) și am meritat din plin. A fost un meci dificil, dar așa este mereu în UEFA Champions League, mai ales într-o finală. Înseamnă enorm pentru mine să câștig un nou trofeu UEFA Champions League aici în țara mea„, a spus Karim Benzema, citat de UEFA.com.

Lionel Messi mizează pe Benzema la Balonul de Aur

În 2021, Lionel Messi a câştigat ultimul Balon de Aur, al şaptelea din carieră. Acum, internaţionalul argentinian mizează pe Karim Benzema, proaspăt câştigător al UEFA Champions League. Francezul a câştigat şi La Liga cu Real Madrid, fiind golgheter în ambele competiţii.

„Nu cred că există dubii. Este foarte clar că Benzema a avut un an spectaculos și a fost esențial în Liga Campionilor, mai ales în fazele eliminatorii. Cred că anul ăsta nu există dubii”, a mai spus superstarul argentinian, potrivit sursei citate.

Karim Benzema, marele favorit la Balonul de Aur 2022

Cotele pentru Balonul de Aur 2022 au suferit noi schimbări după ce Real Madrid a devenit, pentru a 14-a, oară campioana Europei. Karim Benzema, decisiv pentru „galactici” în lupta pentru câştigarea La Liga şi Champions League, este mare favorit la ridicare celui mai râvnit trofeu individual.

În luna aprilie, Karim Benzema avea cota 2.5 la câştigarea Balonului de Aur 2022. Înaintea finalei cu Liverpool, bookmakerii îi ofereau 1.33, în timp ce Mohamed Salah avea cota 1.33. Victoria lui Real Madrid, de pe Stade de France, l-a făcut pe Karim Benzema să nu mai aibă rival.

În acest moment, Karim Benzema are cota 1.01, situaţie care părea de neimaginat. Mohamed Salah şi coechipierul său, Vinicius Junior, sunt pe podiumul preferinţelor, dar au şanse infime să îi „sufle” trofeul atacantului de 34 de ani.

Cote Balonul de Aur 2022:

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și