Închide meniul

Verdictul specialistului după gafele lui Istvan Kovacs din Champions League. Nota dezastruoasă acordată după Porto – Șahtior 5-3

Alex Ioniță Publicat: 14 decembrie 2023, 8:19

Reclamă
Verdictul specialistului după gafele lui Istvan Kovacs din Champions League. Nota dezastruoasă acordată după Porto – Șahtior 5-3

Istvan Kovacs a fost reclamat la Comisii

Istvan Kovacs, în timpul unui meci / Profimediaimages

A venit verdictul specialistului după gafele gafele lui Istvan Kovacs din UEFA Champions League. Centralul din Carei a primit o notă dezastruoasă, după ce a arbitrat partida dintre FC Porto și Șahtior Donețk, încheiată cu scorul de 5-3.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Specialistul care a analizat deciziile luate de Istvan Kovacs este Duarte Gomes, un fost mare arbitru portughez, care a oficializat, de-a lungul carierei, numeroase partide UEFA sau FIFA. Acesta a avut un verdict deosebit de dur, după meciul menționat anterior, care a contat pentru ultima etapă din faza grupelor a Ligii Campionilor.

Verdictul specialistului după gafele lui Istvan Kovacs din Champions League. Nota primită de centralul din Carei

Duarte Gomes a analizat, fază cu fază, deciziile luate de Istvan Kovacs în cadrul partidei dintre FC Porto și Șahtior Donețk. Acesta a vorbit despre fazele controversate și despre modul prin care centralul român le-a gestionat, în timpul partidei. Totuși, acesta nu a uitat să menționeze și fazele în care centralul român s-a descurcat excelent.

De asemenea, fostul oficial lusitan a analizat și faza uluitoare provocată de brigada lui Kovacs. În prima repriză a duelului, arbitrul asistent a ridicat fanionul, iar o parte din jucătorii lui FC Porto s-au oprit. Totuși, centralul român a continuat jocul, iar la capătul acelei faze echipa din Ucraina a înscris.

„În minutul 29, arbitrul asistent s-a precipitat și a ridicat fanionul pentru a semnala un ofsaid inexistent. Centralul (n.r. Istvan Kovacs) a intervenit foarte bine și a continuat jocul. Acțiunea celor de la Șahtior s-a terminat cu golul lui Sikan, probabil pentru că apărarea lui FC Porto s-a relaxat atunci când a văzut decizia asistentului. După această fază, ar trebui învățată o lecție: jocul se oprește doar în momentul în care arbitrul hotărăște acest lucru, sau în momentul în care mingea iese din teren”, și-a început discursul Duarte Gomes, potrivit abola.pt.

Reclamă

Duarte Gomes, despre erorile lui Istvan Kovacs

„În minutul 47, Istvan Kovacs a făcut o eroare. Nu a semnalat o obstrucție clară a lui Bepe la Kriskyvv. Fundașul central portughez ar fi trebuit să încaseze cartonașul galben. De asemenea, în în minutele 54 și 60, arbitrul român nu a acordat cartonașul galben, pentru două intervenții dure.

În minutul 72 a mai apărut încă o eroare a lui Kovacs, la golul celor de la Șahtior. La momentul respectiv, un jucător de la FC Porto și-a trimis mingea în poartă, dar românul nu a semnalizat un fault. Un jucător al lui Șahtior a pătruns în careu și a sărit la minge, fiind în duel cu Jorge Sanches. Acesta și-a întins mâna, iar din cauza acestui contact fundașul din Mexic a fost incomodat. Pentru mine, acest gol nu ar fi trebuit acordat”, a mai spus fostul mare arbitru portughez.

După această analiză, Duarte Gomes i-a oferit lui Istvan Kovacs nota 5, pentru modul în care a arbitrat partida din etapa cu numărul 6 a grupelor din Liga Campionilor.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 Vezi toate știrile
Citește și