Închide meniul

Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: „Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 13 martie 2024, 8:02

Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1: Ne-au spus că suntem bufonii Ligii! Acum, ce facem?”

Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona - Napoli 3-1

Xavi / Profimedia

Xavi a venit cu un răspuns acid pentru contestatari, după Barcelona – Napoli 3-1. Tehnicianul formației catalane a vorbit despre criticile pe care echipa sa le-a primit, înainte de „dubla” cu italienii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa blaugrana s-a calificat în sferturile de finală ale UEFA Champions League după ce a trecut de campioana Italiei, Napoli, cu scorul de 4-2, la general (1-1 în tur și 3-1 în retur). Ambele dueluri au putut fi urmărite în format LIVE SCORE pe AS.ro.

Xavi, răspuns acid pentru contestatari după Barcelona – Napoli 3-1

După duelul cu Napoli, Xavi le-a răspuns contestatarilor, care îi numeau jucătorii drept „bufonii Ligii Campionilor”. Antrenorul de la Barcelona a menționat faptul că jucătorii au fost criticați mult prea dur și că presiunea de pe aceștia a fost una mult prea mare.

„A fost o presiune mare pe jucători, pe viață și pe moarte, ultimatumuri. Le-am spus să se calmeze, nimeni nu ar fi pățit nimic după acest meci.

Au fost multe momente în care am fost criticați pe nedrept. S-a spus că suntem bufonii Ligii Campionilor. A fost dificil să jucăm cu această presiune. Jurnaliștii care spuneau aceste lucruri erau chiar din Barcelona! Acum, ce facem? Bufonii au ajuns în sferturi!”, a spus Xavi, după partida cu Napoli, citat de marca.com.

Reclamă

Totodată, tehnicianul a vorbit și despre plecarea de la echipă, în vară. Xavi a menționat faptul că rezultatul din duelul cu Napoli nu îi va influența, în niciun fel, decizia.

„Nu se schimbă nimic. Trebuie să ne calmăm și să luăm totul pas cu pas. Legat de decizia mea, acest rezultat nu o schimbă cu nimic!”, a mai spus Xavi, citat de sursa menționată anterior.

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli

Barcelona a scris istorie în meciul cu Napoli, din optimile Champions League. Xavi i-a luat pe toţi în surprindere şi a titularizat doi jucători în vârstă de 16, respectiv 17 ani. Antrenorul catalan a mizat pe Lamine Yamal şi pe Pau Cubarsi, în încercarea de a se califica în sferturile competiţiei.

Reclamă 4 / 0/3

În duelul tur, Barcelona a remizat pe terenul lui Napoli, scor 1-1. În retur, catalanii au condus cu 2-0 în minutul 17, însă italienii au redus din diferenţă până la pauză.

Barcelona a devenit prima echipă din istorie care, într-un meci din fazele eliminatorii din Champions League, are ca titulari doi jucători cu vârste de 16 şi 17 ani.

Pau Cubarsi, un fundaş central în vârstă de 17 ani, a fost debutat de Xavi în Champions League. Acesta a fost crescut în Academia catalanilor, din 2018, şi a fost promovat la echipa mare în ianuarie. De atunci, Cubarsi a bifat nu mai puţin de 11 meciuri la formaţia catalană, reuşind să ofere şi un assist.

După prima repriză din returul cu Napoli, Pau Cubarsi a fost lăudat de jurnaliştii spanioli de la Marca. Aceştia au menţionat că tânărul fundaş şi-a câştigat locul de titular la formaţia lui Xavi.

„Şi-a câştigat locul în primul 11 în Champions League. Este prima lui prezenţă în meciurile europene. Absolventul academiei este una dintre senzațiile momentului datorită siguranței sale atunci când apără și scoate mingea.

Foarte atent. A câștigat câteva dueluri imediat după începerea meciului. El a trimis o pasă uriașă din apărare către Fermín, care s-a preluat-o, dar nu a marcat”, au notat cei de la marca.com, despre Pau Cubarsi.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și