Închide meniul
Video

Croaţia – Spania 0-0 (4-5 d.l.d). Spania a câştigat Liga Naţiunilor în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Alex Masgras Publicat: 19 iunie 2023, 0:30 / Actualizat: 19 iunie 2023, 2:17

Reclamă

Croaţia - Spania 0-0 (5-4 d.l.d).

Jucătorii Spaniei au cucerit trofeul Ligii Naţiunilor / Profimediaimages

Croaţia – Spania 0-0 (4-5 d.l.d), în finala Nations League 2023. Marele meci de la Rotterdam a putut fi urmărit în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spania a câştigat dramatic finala cu Croaţia. A fost 0-0 după 120 de minute, astfel că noua campioană din Liga Naţiunilor s-a decis la lovituri de departajare. Majer şi Petkovic nu au reuşit să îl învingă pe Unai Simon, iar trofeul le-a revenit jucătorilor lui Luis de la Fuente.

Croaţia – Spania 0-0 (4-5 d.l.d), finala Nations League 2023

Update: Croaţia – Spania 4-5. Gol Dani Carvajal! Spania a câştigat Nations League!

Update: Croaţia – Spania 4-4. A ratat Petkovic! A scos Unai Simon.

Update: Croaţia – Spania 4-4. Laporte a trimis în transversală. Incredibil!

Reclamă

Update: Croaţia – Spania 4-4. Perisic a marcat.

Update: Croaţia – Spania 3-4. Gol Asensio! Spania e aproape de câştigarea trofeului.

Update: Croaţia – Spania 3-3. Ratare Croaţia! Unai Simon a intervenit perfect la execuţia lui Majer.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Croaţia – Spania 3-3. Merino a restabilit egalitatea.

Update: Croaţia – Spania 3-2. Căpitanul Luka Modric a înscris cu uşurinţă.

Update: Croaţia – Spania 2-2. Gol Rodri. Eroul lui Manchester City a marcat!

Update: Croaţia – Spania 2-1. Gol şi pentru Brozovic. Croaţia a trecut din nou în avantaj!

Update: Croaţia – Spania 1-1. Gol Joselu! Execuţie impecabilă a atacantului ibericilor.

Update: Croaţia – Spania 1-0. Vlasic a marcat!

Min. 120: Final! Campioana se va decide la lovituri de departajare!

Reclamă

Min. 106: A început a doua repriză de prelungiri.

Min. 105+2: Şansă importantă pentru Brozovic. Mijlocaşul Croaţiei nu l-a putut însă invinge pe Unai Simon.

Min. 104: Ocazie pentru Spania. Olmo a şutat din marginea careului, dar mingea a trecut peste transversală.

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri.

Min. 90+5: Se intră în prelungiri. E nevoie de două reprize suplimentare de câte 15 minute!

Min. 90: Asensio a scăpat din marcaj, a şutat la colţul lung, dar mingea a trecut prin faţa porţii lui Livakovic.

Min. 84: Ratare incredibilă a Spaniei! Ansu Fati a avut o şansă rarisimă, dar Perisic a scos de pe linia porţii!

Min. 75: Spania a trecut din nou pe lângă deschiderea scorului. Fabian Ruiz a încercat un lob, din afara careului, după o ieşire greşită a portarului Croaţiei. Mingea a trecut puţin peste transversală.

Min. 66: Rodri a fost aproape de a deveni eroul Spaniei! A şutat în forţă, din afara careului, dar nu a găsit spaţiul porţii Croaţiei.

Min. 57: Ocazie importantă şi pentru Spania. Asensio a trimis o lovitură de cap, dar mingea a trecut peste bara transversală a porţii apărate de Unai Simon.

Min. 51: Şansă uriaşă pentru Croaţia de a marca. Ivan Perisic a centrat din flancul stâng, iar Unai Simon a avut o intervenţia uriaşă. A deviat cu vârful degetelor balonul care era pe punctul de a fi reluat în poartă de un adversar.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45: Pauză!

Min. 39: Ivan Perisic a avut o detentă spectaculoasă, a trimis mingea spre colţul lung, dar Unai Simon a intervenit salvator.

Min. 38: Croaţia continuă să domine şi a avut o nouă ocazie rarisimă. Defensiva Spaniei nu găseşte soluţii! Gavi a fost ridiculizat.

Min. 31: Şansă importantă pentru Ivan Perisic. Lovitura lui de cap a fost scoasă in extremis de portarul Spaniei.

Min. 23: Şansă importantă de gol pentru Kramaric. Jucătorul Croaţiei a scăpat singur, a intrat în careu, dar nu a reuşit să trimită mingea în poartă. Mingea a fost deviată în corner.

Min. 12: Ocazie uriaşă pentru Spania. Puştiul Barcelonei, Gavi, a şutat din marginea careului. Mingea a trecut puţin pe lângă bara din stânga lui Livakovic.

Min. 1: A început finala Nations League!

Update 21.40: Atmosferă de vis la Rotterdam. Fanii au dat recital în momentul intonării imnurilor.

Croaţia: Livakovic – Juranovic, Sutalo, Erlic, Perisic – Modric, Brozovic, Kovacic – Pasalic, Kramaric, Ivanusec

Antrenor: Zlatko Dalic

Spania: Unai Simon – Jesus Navas, Le Normand, Laporte, Jordi Alba – Rodri, Fabian Ruiz – Asensio, Gavi, Pino – Morata

Antrenor: Luis de la Fuente

Stadion: De Kuip (Rotterdam)
Arbitru: Felix Zwayer

Spania, finalistă şi în 2021, când a pierdut ultimul act de pe San Siro în faţa Franţei, a trecut în semifinale de Italia, scor 2-1. De partea cealaltă, Croaţia a învins Olanda cu 4-2, după 120 de minute de joc.

A treia finală Nations League a avut loc la Rotterdam. După Portugalia (2019) şi Franţa (2021), anul acesta vom avea parte de o nouă câştigătoare a competiţiei organizate de UEFA.

Prima semifinală a fost câştigată de Croaţia, într-un meci care a avut nevoie de prelungiri.

Olanda a deschis scorul în minutul 34, în timp ce golul egalizator al Croaţiei a venit în minutul 55, atunci când Kramaric a transformat de la 11 metri. Croaţia a preluat conducerea în minutul 72, după reuşita lui Pasalic, dar a fost egalată în minutul 90+6 de Lang.

În prelungiri, Croaţia a mai înscris de două ori şi a obţinut calificarea în finala Nations League. Petkovic a înscris în minutul 98, în timp ce Luka Modric a stabilit scorul final în minutul 116.

O seară mai târziu, Spania a întâlnit Italia în a doua semifinală din Nations League. Spania a deschis repede scorul prin Yeremy Pino, cel care a profitat de o eroare uriaşă a lui Leonardo Bonucci şi a înscris în minutul 3 al partidei.

Avantajul Spaniei a durat doar până în minutul 11, atunci când debutantul Le Normand a comis henţ în careu, iar Immobile a transformat de la 11 metri. După o repriză secundă lipsită de evenimente notabile, Spania a înscris în minutul 88, prin Joselu.

Croaţia – Spania, finala Nations League 2023 | Croaţia va avea parte de o susţinere masivă din partea fanilor

Stadionul Feijenoord De Kuip, arena care va găzdui ultimul act din Nations League, aşteaptă 25.000 de fani croaţi la meciul cu Spania. Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, a declarat la conferinţa de presă premergătoare partidei că jucătorii Spaniei vor avea impresia că joacă în Croaţia, nu în Olanda:

„Spania va crede că joacă în Croaţia. Susţinerea a 25.000 de fani arată că oamenii ne iubesc şi că suntem o echipă grozavă”, a spus Zlatko Dalic, potrivit mundodeportivo.com.

De asemenea, selecţionerul Croaţiei a subliniat că Nations League este o competiţie importantă, chiar dacă ne aflăm abia la a treia ediţie:

„Această competiţie a crescut mult, iar acum am ajuns în finală. Este o realizare importantă. Suntem foarte aproape şi vrem să dăm totul pentru a câştiga. Nu vom subestima competiţia. Dacă ne uităm la ediţiile precedente şi vedem ce echipe au câştigat, e clar că este o competiţie prestigioasă”, a mai spus Dalic.

Croaţia – Spania, finala Nations League 2023 | Luis de la Fuente: „Se întâlnesc cele mai bune echipe ale Europei”

Luis de la Fuente, selecţionerul Spaniei, consideră că finala Nations League va fi una echilibrată, între cele mai bune echipe naţionale din Europa la ora actuală. De asemenea, Luis de la Fuente a dezvăluit că jucătorii săi sunt extrem de motivaţi înaintea ultimului act:

„Văd o finală echilibrată. Fiecare echipă are caracteristicile ei, cu aspecte pozitive şi lucruri care trebuie îmbunătăţite, dar o finală echilibrată, între două echipe grozave, cele mai bune echipe din Europa la ora actuală.

Echipa mea traversează cel mai bun moment al sezonului. Suntem atât de motivaţi şi vrem să jucăm acest meci atât de mult încât a trebuit să îi opresc la antrenamente”, a declarat Luis de la Fuente, potrivit diariodesevilla.es.

Finala dintre Croaţia şi Spania va avea loc duminică seară, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților canale LIVE pentru competitii sportive, canale live exclusive si canale live pentru posturile TV ale Antenei TV Group, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și