Închide meniul

Deian Sorescu şi Andrei Raţiu, plini de sânge înainte de România – Finlanda 1-0! Edi Iordănescu: „Mi-a căzut cerul în cap!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 12 iunie 2022, 12:23

Deian Sorescu şi Andrei Raţiu, plini de sânge înainte de România – Finlanda 1-0! Edi Iordănescu: „Mi-a căzut cerul în cap!

Edi Iordănescu, răspuns pentru Mihai Rotaru

Edi Iordănescu, în timpul meciului România - Finlanda 1-0 / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Deian Sorescu şi Andrei Raţiu au avut sângerări nazale, înainte de România – Finlanda 1-0. Doctorii i-au oprit cu greu sângerarea lui Sorescu, acesta lipsind de la momentul intonării imnului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a obţinut prima victorie în Nations League, 1-0 cu Finlanda. A fost prima victorie şi pentru Edi Iordănescu în postura de selecţioner, după două înfrângeri, cu Muntenegru şi Bosnia. Golul victoriei a fost înscris de jucătorul Universităţii Craiova, Nicuşor Bancu.

Deian Sorescu şi Andrei Raţiu aveau sângerări nazale, înainte de România – Finlanda 1-0

Deian Sorescu şi Andrei Raţiu au avut sângerări nazale la intrarea pe teren în partida cu Finlanda. Sorescu a lipsit de la intonarea imnului, din cauza acestei probleme, iar Raţiu a avut un pansament în nas.

Edi Iordănescu a declarat că doctorii făceau eforturi pentru a-i opri sângerarea lui Deian Sorescu, care a revenit pe teren puţin înainte de fluierul de start al partidei.

„Înainte de meci am avut doi jucători care sângerau în nas, Deian s-a lovit ieri la antrenament, nu a mai arătat nicio problemă, staff-ul medical, împreună cu doctorul, au gestionat momentul de ieri. A ieșit vreo 5 minute de la antrenament, după care a reintrat și nu a mai avut probleme. Sigur, era și pe final de antrenament, acum când a venit de la încălzire efectiv îi curgea sânge din nas, ne-am blocat cu toții în ce fel. Nu doar că îi curgea, dar doctorul nu reușea să îi oprească sângele.

Reclamă

Când ne cânta imnul, el era jos la scări și era cu doctori, 3-4 persoane, încercând să ajute. Eu eram într-o situație foarte ingrată pentru că nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, dacă pierdem o schimbare în primul minut, dar a arătat foarte mult caracter și a intrat bine. Iar la Rațiu, efectiv când l-am văzut și pe el mi-a căzut cerul în cap, el nu avea nicio problemă.

Vezi un jucător care sângerează și știi de ce, încercăm să îi oprim sângele și în spate începe să îi mai curgă unuia. Jucătorii de la Finlanda se uitau la noi cu stupoare. Amândoi au făcut un efort deosebit”, a declarat Edi Iordănescu, după victoria naţionalei cu Finlanda.

Pentru România urmează partida cu Muntenegru, pe 14 iunie. Meciul se va desfăşura tot pe stadionul din Giuleşti.

Reclamă 4 / 0/3

Rezumat video cu meciul România – Finlanda 1-0

Alex Cicâldău, plus de încredere după România – Finlanda 1-0

Alex Cicâldău a primit un plus de încredere după România – Finlanda 1-0, din Liga Națiunilor. Mijlocașul naționalei s-a arătat extrem de bucuros după prima victorie obținută de „tricolori” cu Edi Iordănescu pe banca tehnică.

Cicâldău a recunoscut că naționala României avea mare nevoie să câștige partida din Giulești, transmisă în direct pe Antena 1 și Antena Play.

Mijlocașul lui Galatasaray l-a felicitat pe Nicușor Bancu pentru golul superb din partida cu Finlanda. De asemenea, Cicâldău a vorbit și despre penalty-ul ratat de George Pușcaș în minutul 16, precum și despre criticile primite de „tricolori” după primele două meciuri pierdute din Liga Națiunilor:

„Cred că a fost o victorie meritată și o victorie care a venit la momentul potrivit. Ne mergea jocul foarte bine, știam că facem lucrurile bine și știam că acel penalty n-o să conteze foarte mult. Se întâmplă oricum să rateze penalty. Nu contează cine execută, dacă rateză, trebuie după un penalty ratat, cum am făcut astăzi, să continuăm pe același stil de joc.

Am câștigat acest meci și să spunem că avem un plus de încredere, dar să nu uităm că am luat doar 3 puncte și avem un meci foarte greu marți. Mă bucur foarte mult pentru el, merită asta (n.r. – despre golul lui Nicușor Bancu). Pe Giulești fost o atmosferă incredibilă, țin să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost incredibili. Ne-au susținut, aveam nevoie pentru că eram într-un moment foarte greu, și asta a fost foarte important pentru noi.

„Suntem o echipă valoroasă?”. Alex Cicâldău a răspuns fără să stea pe gânduri

Cu toții cred că am fost criticați în aceste momente. Ok, am traversat o perioadă de două meciuri foarte grea, criticile sunt constructive, sunt bune, zic eu, și aceasta a fost o victorie pentru toată lumea. Când joci cu un stadion plin și te încurajează, câștigi și totul e bine, e incredibil. O să promitem că o să dăm tot ce avem mai bun din noi și că o să încercăm să luăm cele 3 puncte (n.r. – la meciul cu Muntenegru). Niciodată nu se știe rezultatul final. Ăsta e obiectivul nostru, să câștigăm meciul cu Muntenegru. Pot să spun că ne doream mai mult de la aceste 4 meciuri, dar ținând cont că le-am pierdut pe primele două, l-am câștigat pe cel de-al 3-lea… un joc bun și o victorie cred că ne-ar mulțumi.

Reclamă

(N.r. – suntem o echipă valoroasă?) V-am zis și la conferință că eu cred că suntem. Nu se pune problema de valoare, echipa națională are jucători talentați. Fiecare jucător trebuie să facă cât poate și cu siguranță vom avea rezultate. Indiferent de vârsta noastră, învățăm de la meci la meci, analizăm, vedem unde am greșit. Eu, în curând la 25 de ani, nu cred că mai sunt un copil. Trebuie să ne recunoaștem greșelile și să ni le asumăm și, pe viitor, să încercăm să nu le mai facem.”, a declarat Alex Cicâldău, după România – Finlanda 1-0.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni 21:17 Învins de fosta echipă, Marian Aioani a repetat obsesiv patru cuvinte! Explicaţii pentru forma dezastruoasă a Rapidului 21:16 Louis Munteanu a recunoscut că vrea să plece de la Farul! Mesaj savuros pentru Aioani: „E clientul meu!” Vezi toate știrile
Citește și