Închide meniul
Video

Alex Cicâldău, plus de încredere după România – Finlanda 1-0: „Aveam nevoie de victorie!”. Ce a spus despre golul lui Nicușor Bancu și penalty-ul ratat de George Pușcaș

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 12 iunie 2022, 8:49

Alex Cicâldău, reacție după România - Finlanda 1-0

Alex Cicâldău, la naționala României / Profimedia

Alex Cicâldău a primit un plus de încredere după România – Finlanda 1-0, din Liga Națiunilor. Mijlocașul naționalei s-a arătat extrem de bucuros după prima victorie obținută de „tricolori” cu Edi Iordănescu pe banca tehnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cicâldău a recunoscut că naționala României avea mare nevoie să câștige partida din Giulești, transmisă în direct pe Antena 1 și Antena Play.

Alex Cicâldău, plus de încredere după România – Finlanda 1-0: „Aveam nevoie de victorie!”

Mijlocașul lui Galatasaray l-a felicitat pe Nicușor Bancu pentru golul superb din partida cu Finlanda. De asemenea, Cicâldău a vorbit și despre penalty-ul ratat de George Pușcaș în minutul 16, precum și despre criticile primite de „tricolori” după primele două meciuri pierdute din Liga Națiunilor:

„Cred că a fost o victorie meritată și o victorie care a venit la momentul potrivit. Ne mergea jocul foarte bine, știam că facem lucrurile bine și știam că acel penalty n-o să conteze foarte mult. Se întâmplă oricum să rateze penalty. Nu contează cine execută, dacă rateză, trebuie după un penalty ratat, cum am făcut astăzi, să continuăm pe același stil de joc.

Am câștigat acest meci și să spunem că avem un plus de încredere, dar să nu uităm că am luat doar 3 puncte și avem un meci foarte greu marți. Mă bucur foarte mult pentru el, merită asta (n.r. – despre golul lui Nicușor Bancu). Pe Giulești fost o atmosferă incredibilă, țin să le mulțumesc suporterilor pentru că au fost incredibili. Ne-au susținut, aveam nevoie pentru că eram într-un moment foarte greu, și asta a fost foarte important pentru noi.

Reclamă

„Suntem o echipă valoroasă?”. Alex Cicâldău a răspuns fără să stea pe gânduri

Cu toții cred că am fost criticați în aceste momente. Ok, am traversat o perioadă de două meciuri foarte grea, criticile sunt constructive, sunt bune, zic eu, și aceasta a fost o victorie pentru toată lumea. Când joci cu un stadion plin și te încurajează, câștigi și totul e bine, e incredibil. O să promitem că o să dăm tot ce avem mai bun din noi și că o să încercăm să luăm cele 3 puncte (n.r. – la meciul cu Muntenegru). Niciodată nu se știe rezultatul final. Ăsta e obiectivul nostru, să câștigăm meciul cu Muntenegru. Pot să spun că ne doream mai mult de la aceste 4 meciuri, dar ținând cont că le-am pierdut pe primele două, l-am câștigat pe cel de-al 3-lea… un joc bun și o victorie cred că ne-ar mulțumi.

(N.r. – suntem o echipă valoroasă?) V-am zis și la conferință că eu cred că suntem. Nu se pune problema de valoare, echipa națională are jucători talentați. Fiecare jucător trebuie să facă cât poate și cu siguranță vom avea rezultate. Indiferent de vârsta noastră, învățăm de la meci la meci, analizăm, vedem unde am greșit. Eu, în curând la 25 de ani, nu cred că mai sunt un copil. Trebuie să ne recunoaștem greșelile și să ni le asumăm și, pe viitor, să încercăm să nu le mai facem.”, a declarat Alex Cicâldău, după România – Finlanda 1-0.

Ce a spus Edi Iordănescu despre ratările lui George Puşcaş din România – Finlanda 1-0

100% a fost decizia mea (n.r. ca Puşcaş să execute penalty-ul). Au fost 2 jucători pe care i-am numit, unul dintre ei a fost el. Nu are rost să vorbim despre un penalty ratat, mai ales că a fost un jucător care a oferit foarte mult. A muncit, s-a bătut, a ţinut de minge, ne-a ajutat să mutăm centrul de greutate, care a intrat în careu. A mai avut şi alte ocazii şi a participat în mod clar la golul victoriei„, a declarat Edi Iordănescu în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3

Florin Niţă a fost din nou salvatorul naţionalei noastre. A reuşit o paradă incredibilă, care i-a făcut pe finlandezi să îşi pună mâinile în cap.

Până la urmă o primă repriză foarte bună din toate punctele de vedere. Puteam să închidem repriza cu 2-0, am avut bară, am avut penalty ratat, ocazii. În repriza a doua s-a văzut că am pierdut puţin din energie, n-am mai avut putere, dar am jucat mai mult reactiv. Chiar dacă şi-a adversarul şi-a mai creat ocazii, şi noi am mai avut posibilitatea să închidem tabela.

Niţă a fost salvator, dar apreciez efortul întregii echipe. Sunt băieţi care au făcut un meci mare. Şi Bancu aţi văzut cât efort… linia de fund, toţi, Chiricheş, Raţiu, de la mijloc în sus toată lumea a participat. E seara lor, a băieţilor, e meritul lor. Le-am spus că trebuie să avem mai multă încredere în noi şi să producem fotbal şi azi am produs clar, infinit mai mult decât în Muntenegru.

Vreau să mulţumesc publicului pentru că în ciuda momentului greu au fost alături de echipă, au susţinut echipa, au fost prezenţi şi asta a contat în economia jocului. Şi nu în ultimul rând vreau să mulţumesc celor care au avut şi au încredere în noi„, a mai spus selecţionerul României pentru Antena Sport.

Video cu rezumatul partidei România – Finlanda 1-0

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 21:10 LIVE TEXTDinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” au deschis cu noroc scorul, dar au fost egalaţi imediat! Penalty dat şi anulat pentru Dinamo! 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” Vezi toate știrile
Citește și