Închide meniul

Edi Iordănescu, cel mai sincer discurs înainte de Finlanda – România: „Ți-e frică de ceva?”. Ce a răspuns selecționerul

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 septembrie 2022, 20:12

Edi Iordănescu, cel mai sincer discurs înainte de Finlanda – România: „Ți-e frică de ceva?. Ce a răspuns selecționerul

Edi Iordănescu a avut un discurs extrem de sincer, înainte de Finlanda - România

Edi Iordănescu, la conferința de presă

Edi Iordănescu a oferit cel mai sincer discurs înaintea meciului Finlanda – România, din Liga Națiunilor. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Antena 1 și AntenaPLAY, vineri, de la ora 21:45. Selecționerul „tricolorilor” a fost întrebat dacă se teme de ceva înaintea duelului de la Helsinki, ținând cont de presiunea uriașă din jurul echipei naționale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iordănescu a dezvăluit ce își dorește să vadă de la jucătorii săi la ultimele două partide din Liga Națiunilor, cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie).

Edi Iordănescu, cel mai sincer discurs înainte de Finlanda – România

Edi Iordănescu a amintit faptul că valul criticilor a început la scurt timp după ce a fost instalat pe banca „tricolorilor”, în iarnă, iar din acest motiv nu își mai face griji din cauza contestatarilor.

„Pun foarte multă presiune pe ei, pun presiune pe comportamentul și atitudinea lor. Îmi doresc foarte tare să ne schimbăm gândirea. Iar mâine aștept să fim mult mai deciși, mult mai implicați, mult mai combativi, cu alt spirit, cu altă determinare, cu altă personalitate în joc. Efectiv, să ne sacrificăm pentru rezultat.

Și când tragem linie la această acțiune, să avem o poziție cât mai bună în clasament. Teoretic, încă avem șanse și la locul 1. Dar să primim niște răspunsuri bune și să rămănem cu impresie de încredere. Îmi doresc puncte, îmi doresc ca atunci când vom trage linie, să rămânem cu speranțe. Este un lucru pe care toți suporterii naționalei îl așteaptă.

Reclamă

Referitor la viitorul meu, în momentul de față e cel mai puțin important lucru. A primat tot timpul interesul echipei naționale. Cum a fost în iunie, va fi și acum o analiză complexă după ce vom termina. Vom trage concluzii. Ținând cont că, după primele două meciuri amicale din martie, în condițiile în care știți ce probleme am avut atunci cu 14-15 jucători bolnavi, începând din prima zi în care am semnat, dacă de atunci s-a discutat despre viitorul meu la echipa națională… ce mai contează ce se va discuta de acum înainte?

Contează interesul echipei naționale. Și, în final, spun un singur lucru: doar cei care sunt în meseria mea și stau acasă și nu antrenează nu sunt în pericol. Restul, când antrenezi, ești tot timpul în pericol și sunt pregătit pentru orice și să îmi asum absolut orice”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Edi Iordănescu a dat replica după ce a fost criticat că nu l-a convocat pe Alex Maxim

Edi Iordănescu a dat replica după ce a fost criticat că nu l-a convocat pe Alex Maxim la naționala României pentru „dubla” cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia (26 septembrie). Selecționerul „tricolorilor” a explicat că vrea să aibă sub comanda sa numai jucători cu „dorință extremă de a veni și a da totul” pentru prima reprezentativă. Marius Șumudică a fost cel mai vocal după ce Iordănescu l-a lăsat acasă pe Maxim.

Reclamă 4 / 0/3

Iordănescu a dezvăluit că a fost înștiințat despre toate criticile primite în ultimele zile, iar din acest motiv a vrut să dea o explicație clară în legătură cu procesul de selecție.

Edi Iordănescu a vorbit și despre Florin Niță, cel care a apărat poarta naționalei la ultimele acțiuni, dar care acum n-a mai fost chemat la lot:

„Sunt persoane capabile care mă aduc la curent cu ce se întâmplă. Am văzut că s-a discutat foarte mult, mere se va întâmpla asta.

S-a vorbit despre Niţă, după familia lui, eu sunt următoarea persoană cu care a vorbit cel mai mult în ultima perioadă. Avem însă trei portari tineri, cu mult potenţial şi garantez asta. Niţă a fost jucătorul anului, a fost foate important pentru echipa naţională, dar nu este în proces de pregătire cu echipa de club. Are un an de când nu a mai evoluat.

S-a vorbit despre Maxim şi Mitriţă. Oricine are uşile deschise la echipa naţională. Maxim are un caracter special, a fost mult timp în circuitul naţionalei. Maxim arată lucruri bune la echipa de club. Nu mă înțelegeți greșit, dar o condiție fundamentală pentru echipa naţională este dorinţa extremă de a veni şi a da totul. Doresc jucători care vin cu încredere”, a spus Edi Iordănescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:55 VIDEOYokohama – Al Ain, finala Ligii Campionilor Asiei! Japonezii au învins dramatic Ulsan la loviturile de departajare 15:51 Marius Şumudică a dat cărţile pe faţă după ce FCSB a ajuns la un pas de titlu. Ce a spus despre Mihai Stoica 15:40 EXCLUSIV„Mă rog la Dumnezeu să fie tare” Mesajul unui patron din Liga 1 pentru Olimpiu Moruţan, după accidentarea teribilă a jucătorului! 15:24 EXCLUSIVCând va fi operat Olimpiu Moruţan în Turcia! Galata se implică şi ea! Detalii despre intervenţia chirurgicală a lui „Oli” 15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! Vezi toate știrile
Citește și