Închide meniul

Finala Nations League e pe Antena 1 și AntenaPLAY, duminică, de la ora 21:45

Reclamă

Antena Sport Publicat: 13 iunie 2023, 19:07 / Actualizat: 14 iunie 2023, 19:12

Finala Nations League e pe Antena 1 și AntenaPLAY, duminică, de la ora 21:45

Finala Nations League e pe Antena 1 și AntenaPLAY, duminică, de la ora 21:45

Trofeul Nations League / Profimedia Images

Finala Nations League e exclusiv pe Antena 1 și în AntenaPLAY, duminică, de la ora 21:45. Patru echipe, Olanda, Croația, Spania și Italia vor lupta pentru trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olanda va întâlni Croația și Spania se va duela cu Italia, în cele două semifinale ale Nations League, conform tragerii la sorţi care a avut loc în ianuarie, la Nyon.

Finala Nations League e pe Antena 1 și AntenaPLAY

Olanda – Croaţia se va disputa în 14 iunie, la Rottendam, iar confruntarea Spania – Italiaa va avea loc la 15 iunie, la Enschede. Ambele partide au loc de la ora 21:45.

Finala mică şi finala mare sunt programate în 18 iunie, la Enschede, respectiv la Rotterdam. În 2019, trofeul a fost câştigat de Portugalia, iar în 2021 a triumfat Franţa.

Oraşele Rotterdam şi Enschede au fost alese de Asociaţia Regală Olandeză de Fotbal (KNVB) pentru a găzdui meciurile, semifinalele având loc pe 14 şi 15 iunie 2023, iar meciul pentru locul trei şi finala fiind programate pentru 18 iunie 2023.

Reclamă

Ronald Koeman: ”Olanda nu câştigă des trofee”

”Olanda nu câştigă des trofee, ne-ar plăcea să profităm de această ocazie”, a declarat, înaintea meciului cu Croaţia, semifinală a Ligii Naţiunilor, selecţionerul Ronald Koeman, care a câştigat ca jucător EURO 1988, singurul trofeu din istoria naţionalei Oranje, informează AFP.

„Jucăm acasă în acest an, sigur că ne dorim mult să câştigăm acest trofeu”, a adăugat Koeman înaintea meciului de miercuri de la Rotterdam. La primul său mandat ca selecţioner al Olandei, el a pierdut prima finală a Ligii Naţiunilor, în 2019, împotriva Portugaliei (0-1).

„La prima ediţie poate că noi n-am înţeles pe deplin că jucăm pentru o cupă”, a comentat căpitanul Virgil van Dijk.

Reclamă 4 / 0/3

Regii înfrângerilor în finala Cupei Mondiale (1974, 1978 şi 2010) încearcă să obţină al doilea trofeu din istoria lor, după EURO 1988, competiţie câştigată de generaţia Marco van Basten, Ruud Gullit, Franck Rijkaard şi Koeman, patru jucători care au încheiat în acel an în primele cinci locuri în clasamentul Balonului de Aur.

Selecţionerul crede că echipa sa este pe drumul cel bun, la trei luni după înfrângerea grea, 0-4 cu Franţa, în preliminariile EURO 2024.

„Stăm mai bine ca în martie, când nu ne-am făcut jocul pe care vrem să-l dezvoltăm, dar sunt încrezător”, a estimat Koeman.

„Modric este omul care contează” la naţionala Croaţiei, a spus tehnicianul batav, citat de EFE.

„Desigur, ei au un mijloc de teren foarte bun, dar Modric este omul care contează. Este un fotbalist mare, nu cel mai puternic din punct de vedere fizic, dar unul cu multă experienţă. (…) Trebuie să fii sigur de anihilarea acestui jucător”, a afirmat Koeman.

Zlatko Dalic, înainte de semifinala Nations League

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, a declarat, într-o conferinţă de presă, că echipa sa va încerca să câştige Liga Naţiunilor şi nu se gândeşte „să se întoarcă acasă” prematur, informează EFE.

Croaţia, care va întâlni miercuri Olanda, la Rotterdam, în semifinalele Ligii Naţiunilor, încearcă să câştige primul trofeu din istoria sa.

Reclamă

„Suntem aici pentru a câştiga trofeul şi nu ne gândim să mergem acasă. Vrem trofeul. Avem şanse mari să câştigăm un titlu. Încercăm să obţinem aici rezultate mari”, a comentat Dalic.

„Olanda este o echipă mare. Va fi un meci foarte complicat şi vom vedea dacă putem merge în finală. Avem multă energie pentru a face un joc bun”, a adăugat el.

Dalic a amintit că prima ediţie a Ligii Naţiunilor „nu a fost bună” pentru Croaţia şi de aceea acum jucătorii săi vor „să facă istorie”. Pentru aceasta, ei vor trebui mai întâi să învingă o echipă care este „bună şi de calitate”.

Întrebat ce sfaturi i-ar putea da lui Luka Modric, căpitanul Croaţiei, pentru viitorul său, Dalic a indicat că mijlocaşul său ştie mai bine decât oricine „ce este bine” pentru el.

Potrivit lui Dalic, chiar în cazul în care Croaţia va fi învinsă miercuri, niciunul dintre jucătorii săi nu va pleca acasă pentru că niciunul dintre ei „nu vrea s-o facă” şi pentru că toţi vor să obţină o medalie.

„Vrem să ajungem în finală, vrem să câştigăm. Ceea ce am reuşit, ajungând între primele patru, este un mare succes. Va fi greu, dar sunt optimist. Vrem să arătăm tot ce am făcut bine în aceste zile”, a conchis el.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:39 CFR Cluj – Sepsi LIVE TEXT (21:00). Luptă infernală pentru locul 2. Echipele probabile 15:24 „Să ne dea stadionul pentru Liga Campionilor!” Gigi Becali cere desfiinţarea lui CSA Steaua, după titlul câştigat de FCSB 14:45 Lovitura de 100 de milioane de euro pregătită de Ferrari pentru a opri supremaţia Red Bull, după ce a bătut palma cu Hamilton 13:42 „Prima dată în viaţa mea!” Ce mesaj a primit Gigi Becali de la Dan Şucu, la miezul nopţii, după ce FCSB a devenit campioană 13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și