Închide meniul

Vlad Chiricheș a intrat în istorie după ce Edi Iordănescu l-a titularizat în România – Muntenegru

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 iunie 2022, 21:58

Vlad Chiricheș a intrat în istorie după ce Edi Iordănescu l-a titularizat în România – Muntenegru

Vlad Chiricheș, borne impresionante în istoria echipei naționale

Vlad Chiricheș, într-un meci pentru România / Hepta

Vlad Chiricheș a fost titularizat de Edi Iordănescu în România – Muntenegru și a ajuns la 75 de selecții sub tricolor. Căpitanul naționalei a bifat două borne impresionante în istoria primei selecționate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vlad Chiricheș, ajuns la 75 de selecții, l-a egalat pe Cristi Chivu și l-a depășit în topul celor mai selecționați jucători, fiind pe poziția a 14-a în ierarhia all-time.

România – Muntenegru | Vlad Chiricheș a intrat în istoria naționalei României

Într-un alt top select, Chiricheș l-a depășit pe Costică Ștefănescu în ierahia jucătorilor cu cele mai multe meciuri în calitate de căpitan, având în prezent 44 astfel de partide.

Jucătorii cu cele mai multe selecții:

1. D. Munteanu 134
2. Gh. Hagi 124
3. Gh. Popescu 115
4. Raț 113
5. Boloni 102
6. D. Petrescu 95
7. Stelea 91
8. Klein 89
9. Lobonț 86
10-11. Rednic, Lăcătuș 83
12. Mutu 77
13. S. Lung 76
14. Chiricheș 75
15. Chivu 74

Reclamă

Jucătorii cu cele mai multe meciuri în calitate de căpitan:

Nume Meciuri
1. Gh. Hagi 65
2. Chivu 50
3. Chiricheș 44
4. C. Ștefănescu 43
5. C. Dinu

Chiricheș a debutat pentru națională în august 2011, într-un amical România – San Marino 1-0. Selecționer era Victor Pițurcă.

Reclamă 4 / 0/3

Echipa de start la România – Muntenegru

Marius Ștefănescu este marea surpriză pregătită de Edi Iordănescu pentru duelul din Giuleşti. Mijlocaşul a fost convocat la echipa naţională după prestaţiile excelente în tricoul lui Sepsi, pe care a ajutat-o să câştige Cupa României cu o „dublă” în marea finală.

De asemenea, după cum Antena Sport a anunţat în exclusivitate, Cristi Manea, Alexandru Maxim, Valentin Mihăilă şi Răzvan Marin au fost introduşi în echipa de start. Octavian Popescu, Darius Olaru, Alexandru Cicâldău şi Andrei Raţiu au fost trimişi pe banca de rezerve.

Cum arată primul „11” al României pentru confruntarea cu Muntenegru:

  • ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 14. M. Marin, 10. Maxim – 21. Ștefănescu, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă.
  • Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 3. Camora, 5. Păun, 7. Oct. Popescu, 8. Cicâldău, 17. Rus, 19. Tănase, 20. Hanca, 22. Sorescu, 23. Olaru

EXCLUSIV | Dan Petrescu are mare încredere în „tricolori” înainte de România – Muntenegru

Dan Petrescu are mare încredere în „tricolori” înainte de România – Muntenegru. Meciul din Liga Națiunilor se va disputa în această seară, de la ora 21:45, și va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

„Echipa națională trebuie susținută. Chiar dacă e ‘pe tobogan’, dacă merge rău, nu o ajutăm criticându-i nonstop pe antrenor și pe jucători. Au nevoie de încurajări. Și antrenorul are nevoie de încurajări, indiferent cine e. Antrenorii trebuie să fie susținuți. Și ei trebuie să se respecte între ei. Nu e bine să joace sub presiune maximă.

Aveau nevoie să câștige (n.r. – cu Finlanda, scor 1-0). Dacă câștigă și meciul următor (n.r. – cu Muntenegru), și îl câștigă sigur, o să fie altă stare de spirit. Jucătorii au simțit ce înseamnă să câștigi un meci, să dai un gol. Bancu a simțit ce înseamnă să dea gol, că nu prea a dat la națională. A fost un spirit extraordinar. Publicul, care a fost senzațional, l-a făcut pe Niță să apere, iar jucătorul lor să dea pe lângă poartă (n.r. – la paradă senzațională reușită de Florin Niță în fața lui Pohjanpalo).

Dacă Edi Iordănescu are nevoie de un sfat, știe că mă poate suna oricând. Chiar m-a sunat. Dar nu mă dau mare specialist, sunt antrenor. Alții sunt specialiști și pot să îi spună ce vor. Dar eu, dacă am ceva să îi spun, îi spun lui. Hai să susținem Românie, nu pe Edi.”, a spus Dan Petrescu, la AS.ro LIVE.

Reclamă
Recomandări
  • Vlad Chiricheș, în două topuri selecte din istoria naționalei
  • Edi Iordănescu l-a titularizat și i-a dat banderola în România – Muntenegru

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! Vezi toate știrile
Citește și