Închide meniul

Ionuţ Radu, inclus de L’Equipe în echipa ideală a etapei din Ligue 1, alături de Mbappe şi Alexis Sanchez

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 mai 2023, 13:41

Ionuţ Radu, inclus de LEquipe în echipa ideală a etapei din Ligue 1, alături de Mbappe şi Alexis Sanchez

Ionuţ Radu, în echipa ideală a etapei

Ionuţ Radu, în timpul unui meci la Auxerre/ Profimedia

Ionuţ Radu a fost inclus de L’Equipe în echipa ideală a etapei din Ligue 1, alături de Mbappe şi Alexis Sanchez. Deşi Auxerre a pierdut în deplasarea de la Brest, Ionuţ Radu a avut o evoluţie fantastică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuţ Radu a primit nota 8,5 pentru prestaţia din partida cu Brest şi a fost inclus în echipa etapei de cei de la L’ Equipe. Ionuţ Radu are companie de seamă în echipa ideală a etapei din Ligue 1.

Ionuţ Radu, inclus de L’Equipe în echipa ideală a etapei din Ligue 1

Ionuţ Radu – Frankowski, Gradit, Theate, Yongwa – Bourigeaud, S. Fofana – Doku, Alexis Sanchez, Diallo, Mbappe

Nu a fost prima dată când Ionuţ Radu a fost lăudat de jurnaliştii de la L’Equipe.  Portarul român a ajuns în Ligue 1 în iarnă, sub formă de împrumut, de la Inter. Radu i-a impresionat pe francezi cu paradele sale.

„Împrumutat de la Inter, portarul român Ionuț Radu ajută la revenirea celor de la Auxerre, care au crescut șansele de salvare de la retrogradare, cu cinci meciuri fără eșec. Fanii lui Auxerre au avut dubii în privința lui Ionuț Radu. Pe 27 aprilie 2022, Inter putea reveni pe primul loc în Serie A cu o vitorie în deplasarea la Bologna, însă Ionuț Radu a comis o gafă incredibilă. A ratat complet o pasă, iar Nicola Sansone a împins mingea în plasă. Inter a pierdut, 1-2, iar Radu a încheiat în lacrimi meciul. Azi, portarul zâmbește, iar fanii lui Auxerre sunt bucuroși că îl au”, au scris jurnaliștii de la L’Equipe.

Reclamă

Motivul pentru care Ionuţ Radu a ales să plece din Serie A

Ionuţ Radu a oferit un interviu în presa din Italia. Portarul român de 25 de ani a vorbit despre experinţa de o jumătate de sezon de la Cremonese, acolo unde susţine că nu avea şansa de a deveni titular, peste Marco Carnesescchi.

Totodată, Radu a dezvăluit că echipa sa de suflet rămâne Inter, la care mai are contract până în 2025. De asemenea, portarul român a evitat să mai vorbească despre greşeală din meciul trupei nerrazurra, cu Bologna, dezvăluind că el este un goalkeepr care îşi asumă riscuri. Gafa din acel meci a făcut ca titlul din Serie A, din sezonul precedent, să fie câştigat de AC Milan.

„Experiența la Cremona a fost prea scurtă. Carnesecchi are viitor și îi doresc noroc, nu pot să am nimic cu el, dar eu am nevoie să joc. La 25 de ani, trebuie să înțeleg unde pot să ajung.

Reclamă 4 / 0/3

Am curaj, nu mi-am pierdut încrederea niciodată, însă, fără îndoială, îmi face bine să simt un pic de entuziasm în jurul meu. Eroarea de la Bologna este un capitol închis, s-a vorbit atât de mult, doar că eu cred că un titlu nu se pierde pentru o greșeală dintr-o singură partidă. Ceea ce e frumos la un portar stă în capacitatea de a-ți asuma riscuri. Și eu am curajul s-o fac.

Mai am doi ani de contract cu Inter și inima mea va rămâne nerazzurra. Am ajuns la 15 ani acolo și sunt legat sufletește. La sfârșitul acestui an o să fac cerere pentru a obține cetățenia italiană. Mă simt legat de Italia și țin legătura cu unii dintre foștii mei colegi, cel mai mult cu Calhanoglu și Dumfries”, a declarat Ionuţ Radu, pentru gazzetta.it.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și