Închide meniul

Lionel Messi, de la „Balon de Aur”, la cel mai slab sezon al carierei! Cifrele dezastruoase ale vedetei lui PSG

Dragoș Vasile Publicat: 11 mai 2022, 13:49

Lionel Messi, de la „Balon de Aur, la cel mai slab sezon al carierei! Cifrele dezastruoase ale vedetei lui PSG

Lionel Messi nu a impresionat în tricoul lui PSG

Lionel Messi are cel mai slab sezon al carierei / Profimedia

  • Lionel Messi, de la „Balon de Aur”, la cel mai slab sezon al carierei
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Lionel Messi (34 ani) a ajuns de la „Balon de Aur” în 2021 la cel mai slab sezon al carierei în 2022. Vedeta lui PSG a fost adusă pe Parc des Princes pentru a aduce, alături de Kylian Mbappe şi Neymar, trofeul UEFA Champions League. Totuşi, superstarul argentinian a dezamăgit, iar prestaţiile sale sunt departe de cele pe care le avea în tricoul Barcelonei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lionel Messi a câştigat titlul în Ligue 1, însă fanii sunt dezamăgiţi de fotbalistul care a câştigat de-a lungul carierei 7 Baloane de Aur. Superstarul argentinian încă se acomodează după transferul din Spania, dovada clară fiind cifrele sale absolut dezastruoase.

Lionel Messi, de la „Balon de Aur”, la cel mai slab sezon al carierei

Spaniolii de la AS.com au analizat sezonul lui Messi, iar concluzia e clară – este cel mai slab din cariera sa de jucător profesionist. Argentinianul avea 13 sezoane consecutive cu peste cel puţin 31 de goluri. În acesta a reuşit doar 9 goluri, mult prea puţine pentru jucătorul care a vândut 60% dintre tricourile echipei.

Reclamă

Chiar dacă a excelat la capitolul pase decisive, 13 la număr, evoluţiile sale au fost decisive decât în câteva rânduri. Încă din 2007, Messi a marcat 39 goluri din 436 de ocazii. Asta înseamnă un gol la fiecare 11 ocazii. Acum, vedeta lui PSG are 18 ocazii şi 0 goluri în rândul numelui său.

În cele 2.692 de minute bifate, în toate competiţiile, Lionel Messi are 9 goluri, adică un gol la fiecare 299 de minute, echivalentul a 3 meciuri şi jumătate.

Reclamă

Lionel Messi, reacţie uluitoare după ce a văzut revenirea lui Real Madrid

Real Madrid s-a calificat în finala UEFA Champions League după o „remontada” incredibilă, pe Santiago Bernabeu, cu Manchester City. Campionii Spaniei au fost conduşi cu 1-0 în minutul 89, dar dubla lui Rodrygo a trimis meciul în prelungiri. Karim Benzema i-a dus pe „galactici” la Paris, acolo unde se vor lupta pentru trofeu, pe 28 mai, cu Liverpool. Lionel Messi a fost şocat de ceea ce a păţit Pep Guardiola.

Super meciul Real Madrid – Manchester City, scor 3-1, a fost comentat pe internet de Sergio Aguero, fostul atacant al lui Manchester City şi Barcelona. Acesta a fost ajutat de un alt jucător de legendă al Argentinei, Carlos Tevez. Imediat după ce madrilenii au întors scorul, Messi i-a trimis un mesaj lui Kun Aguero.

Aguero l-a întrebat pe Messi ce părere are despre revenirea miraculoasă a Realului. Acesta i-a răspuns într-un mod cel puţin surprinzător.

Reclamă 4 / 0/3

„Gata, mi-a răspuns Leo. Mi-a spus: ‘Opreşte-te, idiotule! N-are cum să se întâmple aşa ceva‘”, a povestit Aguero. Răspunsul lui Tevez nu s-a lăsat prea mult timp aşteptat. „E nebun„, a reacţionat acesta, potrivit as.com.

Messi a fost dorit de Pep Guardiola la Manchester City, în momentul în care a aflat că legenda Barcelonei va pleca de pe Camp Nou. Negocierile nu s-au mai finalizat, iar Messi a acceptat oferta uriaşă a lui PSG.

Parizienii au fost eliminaţi într-un mod similar de Real Madrid, în optimile de finală ale UEFA Champions League. Câştigători cu 1-0 în manşa tur, campionii Franţei au cedat tot cu 1-3 în returul de pe Bernabeu. Mbappe a deschis scorul, dar Benzema a reuşit un hat-trick de senzaţie în numai 17 minute.

Avertisment pentru Lionel Messi, după sezonul slab de la PSG

Lionel Messi și-a atras critici dure de la fostul selecționer al Poloniei, Antoni Piechniczek. Starul lui PSG a fost arătat cu degetul și anunțat că, dacă va continua să joace la fel cum o face în prezent, ar putea ajunge să intre doar pe finalul meciurilor de la Campionatul Mondial din Qatar.

Piechniczek l-a comparat pe Messi cu un „bunic” și i-a transmis că ar putea avea soarta lui Zlatan Ibramohimovic. Tehnicianul care a stat pe banca Poloniei la Mondialul din 1982 nu l-a menajat pe deținătorul a șapte Baloane de Aur.

„Să fim sinceri, Messi este acum ca un bunic. Nu mai este jucătorul care era acum câțiva ani și rămâne de văzut ce rol va juca la Campionatul Mondial. E posibil să fie lăsat pe bancă, dat fiind nivelul său actual. Ar putea juca un rol asemănător cu cel al lui Zlatan Ibrahimovic la naționala Suediei. Ar putea juca 15-20 de minute, venind de din postura de rezervă„, a spus Antoni Piechniczek pentru marca.com.

Antrenorul de 79 de ani, care a stat și pe banca Tunisiei, ia în calcul și varianta în care Messi va străluci la turneul final.

Reclamă

„Ar putea să facă un turneu final senzațional, nu exclud asta. Există și surprize. Dar, vâzând ce arată la PSG, nu mai este același Messi care era înainte„, a precizat fostul selecționer al Poloniei.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Fotbal extern • 27 mart., 14:42
FOTO
Lionel Messi a vorbit despre retragere şi a mărturisit ce a simţit atunci când a fost nevoit să plece de la FC Barcelona!
Manchester City, acord total pentru transferul "noului Lionel Messi"
Fotbal • 25 mart., 13:20
Manchester City, acord total pentru transferul „noului Lionel Messi”. Puştiul de 14 ani a mai fost dorit de Real Madrid şi Bayern
Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real
La Liga • 24 mart., 15:47
„Voi ajunge la EURO cu mintea limpede” Kylian Mbappe a spus ce se întâmplă în prezent la PSG, după ce s-a aflat că merge la Real!
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Fotbal extern • 23 mart., 22:18
Fără Messi, dar cu Luis Suarez, Jordi Alba şi Busquets, Inter Miami a fost umilită de New York Red Bulls în MLS
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
La Liga • 23 mart., 14:31
Când va fi anunţat transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid. Adevăratul motiv pentru care starul lui PSG a amânat momentul