Închide meniul

Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli! Francezul îl înlocuieşte pe Spalletti pe banca tehnică a campioanei

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 15 iunie 2023, 22:20

Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli! Francezul îl înlocuieşte pe Spalletti pe banca tehnică a campioanei

Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli

Rudi Garcia / ProfiMedia

Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli. Campioana din Serie A a anunţat joi seară că echipa va fi preluată de antrenorul care a pregătit-o ultima oară pe Al-Nassr, vicecampioana din Arabia Saudită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rudi Garcia vine în locul lui Luciano Spalletti, antrenorul care a readus titlul din Serie A la Napoli după 33 de ani.

Rudi Garcia este noul antrenor al lui Napoli! Francezul îl înlocuieşte pe Spalletti pe banca tehnică a campioanei

În vârstă de 59 de ani, Rudi Garcia a pregătit-o ultima oară pe Al-Nassr, în perioada iulie 2022 – aprilie 2023. Antrenorul francez l-a antrenat timp de câteva luni la formaţia din Arabia Saudită pe Cristiano Ronaldo. Înainte de plecarea sa de la Al-Nassr s-a vehiculat că relaţia dintre Garcia şi Ronaldo era una rece.

Rudi Garcia a început cariera de antrenor la Saint-Etienne, acolo unde a fost mai întâi secund, după care a devenit principal în ianuarie 2001. El a mai trecut pe la Dijon, Le Mans, Lille, AS Roma, Marseille şi Lyon, înainte de a merge în Arabia Saudită.

Rudi Garcia a reuşit în sezonul 2010/11 să câştige Ligue 1 şi Cupa Franţei cu Lille.

Reclamă

„Am plăcerea să vă anunţ că, după ce l-am cunoscut și am stat în ultimele 10 zile cu el, domnul Rudi Garcia va fi noul antrenor al lui Napoli. Un sincer bun venit lui și mult succes!”, a fost mesajul lui Aurelio De Laurentiis, preşedintele lui Napoli, pe contul său de Twitter.

Luciano Spalletti s-a despărţit de Napoli, după titlul istoric câştigat în acest sezon

Luciano Spalletti a plecat de la Napoli, după titlul istoric câștigat în acest sezon. Președintele Aurelio De Laurentiis este cel care a anunțat că antrenorul i-a cerut despărțirea, pentru a avea un an sabatic.

Reclamă 4 / 0/3

Discuțiile despre despărțirea lui Spalletti de Napoli apăruseră după ce echipa a pus mâna pe al treilea Scudetto din istorie. Antrenorul avea varianta de a prelungi contractul pe încă un an, dar a ales despărțirea de noua campioană a Italiei.

”Spalletti este un om liber. Când cineva vine la tine și îți spune că a făcut tot ce putea face și că un ciclu din viața lui s-a încheiat… Mi-a spus că vrea să își ia un an sabatic. Ce poți face? Te poți opune?

Acum, cel mai important e să facă ce iubește. A fost un antrenor extraordinar pentru băieți. Antrenorii sunt de două feluri, cei care vor să controleze piața de transferuri și cei care antrenează.

I-am dat material foarte bun de lucru și el i-a ajutat pe jucători să crească”, a spus De Laurentiis, citat de football-italia.net.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:23 „Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp!” Gigi Becali a făcut show după ce FCSB a cucerit titlul din Liga 1 13:11 FotoCum a fost surprinsă fiica lui Gică Popescu, după ce FCSB a învins-o pe Farul şi a câştigat titlul în Liga 1 13:06 PAOK – AEK LIVE VIDEO (19:30) în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu, ultima şansă la titlul din Grecia 12:15 VIDEOLionel Messi, un nou meci fabulos în MLS! Argentinianul a făcut spectacol în faţa a 65.000 de oameni 12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani Vezi toate știrile
Citește și