Închide meniul

Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli, dezvăluiri cutremurătoare: „A fost un cancer agresiv!”. Prin ce a trecut fostul star al Italiei

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 6 ianuarie 2023, 12:45

Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli, dezvăluiri cutremurătoare: „A fost un cancer agresiv!. Prin ce a trecut fostul star al Italiei

Mihai Stoica, răvăşit de moartea lui Gianluca Vialli

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani / Profimediaimages

O nouă tragedie a lovit fotbalul mondial. Gianluca Vialli a murit la 58 de ani, după o lungă suferinţă. Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli a dezvăluit cu ce probleme medicale s-a confruntat jucătorul de legendă al naţionalei Italiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul jucător al Sampdoriei şi al lui Juventus s-a luptat cinci ani cu cancerul pancreatic. Cunoscutul medic Alessandro Zerbi, cel care l-a operat pe Vialli în 2017, a oferit detalii despre problemele grave cu care s-a confruntat Gianluca.

Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli, dezvăluiri cutremurătoare

Potrivit statisticilor, numai 8% dintre pacienţii care sunt depistaţi cu cancer pancreatic reuşesc să trăiască cinci ani.

Cu mult curaj şi luciditate (n.r. cum primise Vialli vestea bolii). El a povestit această provocare şi într-o carte, pe care mi-a trimis-o.

Operaţia din 2017 a decurs bine din punct de vedere tehnic. Vialli s-a şi întors acasă după câteva zile, datorită fizicului său de sportiv. Îngrijirile postoperatorii au fost efectuate la Londra, acolo unde locuia. Din păcate, era un neoplasm deosebit de agresiv. Ca toate cancerele, putea reveni.

Reclamă

Tumora (n.r. cancerul pancreatic) este mai agresivă din puncte de vedere biologic decât altele. În plus, localizarea sa anatomică, în abdomen, însemna că celulele canceroase se puteau răspândi în organism. Cercetările ştiinţifice avansează pentru a îmbunătăţi rapiditatea cu care se pune diagnosticul.

(Reporter: Se poate face ceva pentru a preveni acest cancer? Cine este cel mai expus riscului?) Fumatul, sedentarismul, obezitatea sunt factori de risc pentru aceasta și pentru toate tipurile de cancer. În alte cazuri, factorii genetici și ereditari au un rol în cancerul pancreatic„, a declarat profesorul Alessandro Zerbi pentru gazzetta.it.

Starea fostului mare atacant s-a agravat în ultima lună. Era internat într-un spital din Londra, iar familia i-a fost alături până în ultima clipă.

Reclamă 4 / 0/3

Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani în care a înfruntat boala cu curaj și demnitate. Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul acesto ani. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre„, a anunţat familia fostului mare fotbalist.

Gianluca Vialli era căsătorit din 2003 cu fostul model, Catherine White Cooper. Au împreună două fete: Sofia şi Olivia

Gianluca Vialli şi soţia lui, Cathryn White Cooper / Profimediaimages

Cine a fost Gianluca Vialli

Gianluca Vialli a jucat de-a lungul carierei pentru Cremonese, Sampdoria, Juventus şi Chelsea Londra, dar şi pentru naţionala Italiei. A evoluat în 59 de meciuri pentru reprezentativa ţării sale şi a marcat 16 golurii.

A câştigat 14 trofee cu echipele de club, între care şi Liga Campionilor în 1996, cu Juventus. Cu echipa Italiei, a obţinut bronzul mondial în 1990.

După încheierea carierei de fotbalist, a activat şi ca antrenor, la Chelsea (1998-2000) şi la Watford (2001-2002). A câştigat cu Chelsea Cupa Angliei în 2000, Cupa Ligii Angliei în 1998, Supercupa Angliei în 2000, Cupa Cupelor în 1998 şi Supercupa Europei în 1998.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și