Închide meniul

Mesajul copleşitor al lui Cristiano Ronaldo, după moartea marelui Pele: „La revedere eternului ‘Rege!'”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 decembrie 2022, 21:51

Mesajul copleşitor al lui Cristiano Ronaldo, după moartea marelui Pele: „La revedere eternului Rege!'

Mesaj copleşitor al lui Cristiano Ronaldo, după moartea marelui Pele

Profimedia

Mesajul copleşitor al lui Cristiano Ronaldo, după moartea marelui Pele. Starul portughez a postat un mesaj copleşitor în memoria lui Pele, care a murit la vârsta de 82 de ani. Ronaldo nu s-a ferit să îl numească „eternul rege” pe cel care este considerat, de multă lume, cel mai mare fotbalist din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Pele a murit la vârsta de 82 de ani, după ce ultimele 30 de zile le-a petrecut în spital.

Mesajul copleşitor al lui Cristiano Ronaldo, după moartea marelui Pele

„Sincere condoleanțe întregii Brazilii și, în special, familiei lui Edson Arantes do Nascimento. Un simplu „la revedere” eternului Rege Pelé nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea pe care o îmbrățișează în prezent întreaga lume a fotbalului.

O inspirație pentru atâtea milioane, o referință ieri, astăzi și pentru totdeauna. Dragostea pe care mi-ai arătat-o ​​mereu a fost răsplătită în fiecare moment pe care l-am împărtășit, chiar și de la distanță. El nu va fi uitat niciodată și amintirea lui va rămâne veșnic în fiecare dintre noi iubitorii de fotbal. Odihnește-te în pace, Regele Pele”, a scris Cristiano Ronaldo pe reţelele de socializare.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Reclamă

Pele a murit! Legenda Braziliei avea 82 de ani şi suferea de cancer de colon

Pele a fost internat la spital la finalul lunii noiembrie. Deşi fiicele sale sperau ca acesta să fie externat pentru a petrece sărbătorile acasă, medicii au preferat să îl ţină sub supraveghere, starea sa înrăutăţindu-se pe zi ce trece. Pe lângă cancer, Pele era afectat şi de o puternică infecţie respiratorie.

Pe perioada internării, Pele a trecut şi prin salonul pentru îngrijiri paleative, după ce chimioterapia a încetat să mai dea roade. Ulterior, apăruseră zvonuri conform cărora legenda Braziliei se simţea mai bine, însă în cele din urmă, cu câteva zile înainte de Crăciun, fiica sa a făcut anunţul că starea tatălui său se degradează tot mai mult.

Se anunţă doliu naţional în Brazilia. Sud-americanii îl considerau „erou” pe Pele pentru performanţele uluitoare reuşite în tricoul Selecao.

Reclamă 4 / 0/3

Pele este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai mare jucător de fotbal din istorie. Fostul atacant al Selecao a câştigat de trei ori Cupa Mondială, fiind singurul care a reuşit această performanţă. Acesta a câştigat prestigiosul trofeu în 1958, 1962 şi 1970. La aceste trei trofee se mai adaugă alte şase titluri de campion în Brazilia, două Cupe Libertadores, 2 Cupe Intercontinentale şi o Supercupă Intercontinentală, alături de Santos.

Cât ar fi valorat azi Pele? France Football a recunoscut că trebuia să aibă 7 Baloane de Aur

Pele a debutat la 15 ani pentru Santos. Este o vârstă incredibilă chiar și după standardele de azi. Cifrele sale sunt uluitoare. Pele a fost un adevărat fenomen ce nu doar că a marcat foarte multe goluri, dar a câștigat cele mai importante trofee de la vârste mici. Pele a murit la vârsta de 82 de ani!

Este greu de estimat. Dar cu siguranță ar fi valorat 7 Baloane de Aur. În 2006, France Football, publicația din Franța care acordă Balonul de Aur, a revizuit lista de dinainte de 1995. Până la acel an, doar europenii puteau câștiga Balonul de Aur.

Concluzia acestora a fost că dintre cele 39 de Baloane de Aur acordate înainte de 1995, nu mai puțin de 12 trebuiau să fie ale unor jucători sud americani. Astfel, Pele ar fi primit 7 Baloane de Aur. Primul la doar 17 ani, când a câștigat aproape de unul singur Cupa Mondială, cu 6 goluri în fazele eliminatorii, dintre care 2 în finală.

De altfel, Pele ar fi primit 6 Baloane de Aur în 7 ani între 1958 și 1964. Doar Garrincha, colegul de la naționala Braziliei, i-ar fi ”furat” un trofeu în 1962. Cu alte cuvinte, Pele ar fi avut 6 Baloane de Aur până la 23 de ani, și 7 în total la finalul carierei!

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:41 „Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2 23:36 Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu! 23:00 Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional 23:00 LIVE VIDEOPreston North End – Leicester City e ACUM în AntenaPLAY. Oaspeţii au promovat deja în Premier League 22:57 Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident 22:46 Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul 22:37 Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu 22:35 Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului” 22:27 Rapid – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungirile partidei şi au urcat pe locul 2 în play-off! 22:18 EXCLUSIVVictor Piţurcă a comentat transferul lui Coman în Qatar: „Trebuia să facă pasul acum doi-trei ani”! Avertisment pentru „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și