Închide meniul

Mihai Stoica, răvăşit după moartea lui Gianluca Vialli: „Există o boală care poate să învingă pe oricine”

Viviana Moraru Publicat: 6 ianuarie 2023, 21:49

Reclamă
Mihai Stoica, răvăşit după moartea lui Gianluca Vialli: „Există o boală care poate să învingă pe oricine

Mihai Stoica, răvăşit de moartea lui Gianluca Vialli

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani / Profimediaimages

Mihai Stoica a comentat vestea morţii lui Gianluca Vialli. Managerul general de la FCSB susţine că fostul internaţiona italian, care a scris istorie în tricoul celor de la Sampdoria şi Juventus, a fost o persoană emblematică în ţara sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianluca Vialli a decedat la vârsta 58 de ani. Fostul atacant legendar al Italiei suferea de cancer la pancreas, boala cu care a fost diagnostic în 2017.

Mihai Stoica, devastat după moartea lui Ginaluca Vialli

Mihai Stoica a declarat că Gianluca Vialli a fost unul dintre ei mai iubţi jucători din Italia. MM susţine că boala de care a suferit fostul internaţional a fost una necruţătoare, în ciuda tratamentelor multiple pe care acesta le-a făcut de-a lungul anilor.

„De Vialli nu cred că a vorbit cineva vreodată urât, să nu fie simpatizat. Practic a pierdut o singură lupta, împotriva unui adversar de nevăzut. Realizezi că la moment dat există o boală care poate să învingă pe oricine. Dacă nici Vialli nu avea posibilităţi din toate punctele de vedere… Chiar la Mancini mă gândesc, ce perioadă”, a declarat Mihai Stoica, pentru orangesport.ro.

Ca jucător, Vialli a strălucit mai întâi la Sampdoria alături de Mancini, „geamănul său”, ducând clubul blucercato la titlul de campioană a Italiei (1991) şi victorie în Cupa Cupelor Europei (1990) dar şi în finala Ligii Campionilor ( 1992).

Reclamă

Vialli a plecat apoi la Juventus (1992-1996), apoi la Chelsea (1996-1999). La sfârşitul carierei, a fost pentru scurt timp jucător-manager al lui Chelsea şi antrenor la Watford, înainte de a fi antrenor secund al echipei Italiei din 2019, când se lupta deja cu cancerul pancreatic.

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli

Bogdan Stelea nu uită golul primit de la regretatul Gianluca Vialli. Legendarul atacant italian s-a stins din viață pe 6 ianuarie, la vârsta de 58 de ani, după o luptă teribilă cu cancerul.

Dinamo și Sampdoria s-au duelat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, în sezonul 1988/1989. La vremea respectivă, Gianluca Vialli juca în atacul italienilor, în timp ce Bogdan Stelea apăra poarta echipei din „Ștefan cel Mare”.

Reclamă 4 / 0/3

„În primul rând, vreau să-mi spun că-mi pare rău. Știam de ceva timp de situația lui, că a avut probleme. Aflasem că-i recidivase boala. Acum câteva zile, am vorbit cu un prieten din Italia și mi-a spus că era într-o situație critică.

Mă simt aiurea, și datorită faptului că am jucat împotriva lui, dar în primul rând pentru că era un băiat tânăr și lucrurile astea nu sunt normale. Cu Sampdoria a câștigat Cupa Cupelor, la puțin timp după ce am jucat contra lor. Apoi au jucat finala Cupei Campionilor, împotriva Barcelonei, pe care au pierdut-o.

La meciul cu Sampdoria, am avut ocazii foarte mari, au scos mingea de pe linia porții. Normal, trebuia să-i batem. El a reușit să marcheze, a rămas singur cu mine și dintr-o poziție destul de dificilă, din unghi, a reușit să marcheze.

Statura îl ajuta, era foarte bine făcut. Era numai mușchi. Țin minte că era foarte agil, se mișca foarte bine. Era și foarte inteligent, era un ‘vulpoi’. El și Mancini erau denumiți în Italia ‘Gemenii golului’.

Contează și să ai grijă de tine, dar până la urmă atârnăm de un fir de ață, suntem ca o frunză-n vânt. N-ai de unde să știi ce se întâmplă”, a declarat Bogdan Stelea, pentru digisport.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 22:07 LIVE TEXTBayern Munchen – Real Madrid 0-1. Vinicius a deschis scorul după o pasă splendidă a lui Toni Kroos! 21:55 LIVE VIDEOCoventry – Ipswich, acum în AntenaPLAY. Oaspeţii pot urca pe loc pentru promovare directă în Premier League 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! 21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România Vezi toate știrile
Citește și