Închide meniul

Mircea Lucescu, apărat de căpitanul lui Dinamo Kiev, după ce ultraşii campioanei l-au numit „mercenar”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 aprilie 2022, 15:52

Mircea Lucescu, apărat de căpitanul lui Dinamo Kiev, după ce ultraşii campioanei l-au numit „mercenar

Mircea Lucescu, apărat de căpitanul lui Dinamo Kiev

Profimedia Images

Mircea Lucescu a fost apărat de căpitanul lui Dinamo Kiev, Serhiy Sydorchuk, în faţa furiei ultraşilor, care l-au numit „mercenar” pe antrenorul român.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Scandalul a început după ce campioana a refuzat să le dea drumul celor 12 jucători convocaţi la echipa naţională pe 29 aprilie. Fotbaliştii vor ajunge la lot pe 3 mai.

Mircea Lucescu, apărat de căpitanul lui Dinamo Kiev

„Nu a fost niciodată vorba de a nu lăsa jucătorii la echipa națională. Când a apărut acest subiect, am discutat cu coechipierii. Poziția clubului Dinamo Kiev și a antrenorului nostru n-a fost niciodată împotriva intereselor echipei naționale și nu va fi.

Acum un an, a fost o situație în care s-a cerut schimbarea datelor privind finalul campionatului, pentru a putea pregăti meciurile de la Campionatul European, și toată lumea a susținut acest demers. Exact același lucru s-a întâmplat și în acest caz”, a spus Sydorchuk, despre Mircea Lucescu, citat de sport.ua.

Programul lui Dinamo Kiev

Dinamo ar trebui să întâlnească în următoarea perioadă în meciuri amicale formaţiile FC Basel, Rennes, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi Levski Sofia.

Reclamă

Naţionala Ucrainei va disputa, la 1 iunie, în deplasare, cu Scoţia, semifinala barajului pentru turneul final din Qatar. Câştigătoarea acestei confruntări va întâlni Ţara Galilor la 5 iunie, în finala play-off-ului.

„Scuzaţi-mă, dar cine este Mircea Lucescu pentru ţara noastră? Există o naţională a Ucrainei şi va mai spun ceva. Este imposibil, deja trece toate graniţele! Pentru noi, cel mai important lucru este ca echipa să meargă în Qatar. Sunt surprins că în acest moment poate exista o poziţie precum cele ale lui Surkis şi Lucescu.

Nici eu nu înţeleg de ce tac fotbaliştii. De ce nu spun că vor să meargă la echipa naţională? Ei trebuie să vorbească şi să spună: <Pe 29 aprilie mergem la naţională! Nu vreţi să ne daţi drumul, vom merge noi!>. Ar trebui să decidă fotbaliştii, nu Surkis şi Lucescu. Îi îndemn pe dinamovişti să renunţe la tot şi să meargă la naţională dacă iubesc cu adevărat Ucraina şi vor să meargă la Cupa Mondială!

Reclamă 4 / 0/3

Dacă nu vin acum, nu trebuie să fie chemaţi din nou. Drumul către echipa naţională trebuie să fie închis pentru ei. Acum este momentul să nu renunţăm la ţară”, a declarat fostul selecţioner, citat de presa ucraineană”, a fost atacul fostului selecţioner Miron Markevic, la adresa lui Mircea Lucescu.

Lucescu, răspuns acid pentru ultraşii lui Dinamo Kiev

Mircea Lucescu le-a răspuns ultrașilor lui Dinamo Kiev, care l-au acuzat că este responsabil pentru decizia clubului de a nu-şi lăsa jucătorii la echipa naţională. „Il Luce” spune că nu își dorește decât să ajute naționala Ucrainei și că, de-a lungul timpului, a făcut multe lucruri bune pentru fotbalul din țara vecină.

„Nu e adevărat. E doar un alibi pe care îl caută unii. Încă de la început, eu am afirmat că obiectivul principal al fotbalului ucrainean este acum calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. Tot acest program, clar, de pregătire, pe care l-am făcut este pentru Mondial, pentru că nu eu am nicio competiție, niciun obiectiv. Acesta este obiectivul nostru comun. Naționala.

Tocmai de aceea, mi-am asumat responsabilitatea de a-i pregăti pe jucători pentru fi gata de meciurile de baraj din iunie. Era imposibil în Ucraina. Eu am fost inițiatorului planului de a-i ajuta să iasă din țară, împreună cu familiile, de a locui și de a se antrena în cele mai bune condiții. Și mai era un alt scop al acestui plan.

Mircea Lucescu: Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii.

Statistica e dovada a ceea ce am oferit eu Ucrainei. Rezultate, trofee și jucători crescuți și pregătiți pentru națională. Cred că eu însemn foarte mult pentru Ucraina, din 2004 până acum”, a spus Mircea Lucescu.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și